TESTIMONI SET KECANTIKAN: Parut Jerawat Hilang, Suami Semakin Sayang… Pheewwitt… :)

Assalamualaikum,

Masih bersedih sebab dah lama mencari produk yang dapat membantu menghilangkan kesan parut, tapi masih juga tak jumpa-jumpa? Bukan sahaja parut tak hilang, cik suami pula asyik nak mengejek je kerjanya.. huuhuu..

Bagi membantu menghilangkan kesedihan anda, mari saya kongsikan pengalaman customer kami yang mengambil vitamin untuk kecantikan kulit. Alhamdulillah, memang ketara sangat perubahan kulit beliau. Tak hairanlah kalau cik Suami semakin sayang..hehee..

Nampak tak perubahan kulit beliau?. Ambil dari Jan 2012 sampailah Mac 2013.. Woww… Kulit beliau memang marvellous cantik.. hehe

Sebab apa saya nak makan shaklee…mari check history kulit wajah-wajah saya yang pernah saya alami and sekarang…

JAN 2012: Masa itu saya punya muka makin teruk gara-gara pindah tempat kerja baru and environment baru memang buat saya semakin stress. Maka meriah gila-gila jerawat and lagi satu saya yang suka duk picit2 jerawat….urghh bad habit :p. Saya masa itu pun dah stop makan apa jua supplement kerana busy kerja and also minum air masak pun sangat-sangat sedikit…gara-gara malas nak ulang alik toilet disebab kerja yang sangat banyakk…

SEPT 2012: Masa ini saya dah 2 bulan makan shaklee skincare set tapi on and off makan. Masih ada parut-parut hitam akibat duk suka picit2 tapi yang pasti kulit makin cerah. Pastu tak minum air masak secukupnya yang diperlukan.

OCT 2012: Masa ini, saya dah semakin serius makan set skincare shaklee sebab mahu cantik untuk suami….wuhuhuh ada suami handsomeeee, kena jaga…kang lari pulak…yes saya memang jenis suka bergaya tapi kadang2 nak bersiap amik masa sejam hanya untuk letak makeup tebal-tebal supaya nampak parut2 tak kelihatan. Sebab itu saya suka picit2 jerawat…sebab kulit nmpk smooth even pakai foundation. If ada jerawat, pakai foundation ke pape. Masa itu, baru nk tekad serius makan….Boleh tengok muka tinggal parut2 yang semakin pudar memudarrrrrr….sangat sukaaa

MAC 2013: Sebab disah preggy Nov 2012…saya bertukar ke Shaklee Preggy set. Mintak maaf tiada gambar antara Nov 2012 – Feb 2013 sebab saya sangat-sangat tiada mood nak bergambar disebabkan nak suaikan diri dengan morning sickness, kerja eventhough saya memang kaki camwhore…(Pantang disua kamera). Saya cuma tambah vitalea, ostematrik and ESP sebab masih ada baki set skincare yang boleh saya makan iaitu Vit B Complex and Vit C. Disebabkan preggy jugak…memang sentiasa panas…nak tak nak memang saya minum air 5 litre setiap hari. Dah alang-alang asyik ke toilet sejak preggy kan hahahaha….baik minum je air masak. Yes saya akui masih ada parut2 skit-skit sebab parut-parut lama kan…and lagi satu disebabkan kegilaan saya terhadap kicap cap kipas udang ituuu!!! Tak boleh ditinggalkan tiap kali nak makan nasi kekekekekek….Tapi alhamdulillah ramai menegur kulit semakin cantik. Sekarang keluar rumah hanya berBB cream Alaska and lipgloss NYX Natural Pink kalau takde apa-apa special event heheheh….Paling-paling best, suami bebas usap-usap muka tanpa risau menyakitkan saya apabila terkena jerawat2 pada mukaaa 🙂 wehuhuhuhuuh Kata pujian-pujian dari suami…muka semakin bersih, parut-parut makin pudar….SAYANG SEMAKIN CANTIK hahaha….blushingggg

Mari mari siapa yang ada masalah kulit wajah dan ingin jalan penyelesaiannya meh lah cuba Set Kecantikan Shaklee ni.Gerenti puas hati.. 🙂

beli sekarang 2

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR MENJADI SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook”

daftar ahli shaklee

Pengalaman Mengandung Bersama Vitamin Shaklee

Assalamualaikum semua,

Apa khabar hari ni yer? Anda sekarang ni tengah mengandung tak? isteri ke, kakak atau adik ke, kawan-kawan ke.. jiran tetangga ke.. hehee.

Saya kalau baca testimoni sahabat-sahabat yang mengambil shaklee ni, kena pulak masing-masing terasa perbezaan sebelum dan selepas, memang excited sangat nak share dengan pembaca semua. Ye lah kan, benda baik.. mesti lah nak share.. sebab itu salah satu tanda kita bersyukur dengan nikmat Allah.. hehee.

Hari ini saya nak share berita gembira dari seorang ibu yang sedang hamil 6 bulan, yang excited sangat sebab takde mengalami masalah morning sickness yang teruk, kaki kejang semalaman dan paling penting, kesan stretch mark pun tak ada.. hehee

Jom baca apa kata Pn. Mareeya Muda. 🙂

MY REAL TESTIMONY
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~PERBEZAAN MENGANDUNG PERTAMA & KEDUASkang kandungan Saya dah masuk 23mggu… Kira dah nak masuk 6 bulan…. Sy alami perbezaan yg ketara antara mengandung sekarang & yg pertama dlu…1st pregnant : sy blom kenal shaklee… Sy makan vitamin klinik kerajaan which is ade folik asid, b complex, iron tablet & Vit c…. Tp sy bukan jenis yg compliance sgt… Salu sy skip ubat² klinik ni…hihi…Sy slalu minum susu dutch lady & fresh milk… Sy x minum anmum sebab Misi klinik kata x bagus (sy pernah minum skali je.. Dah bli sekotak anmum coklat…then lepas Misi kata xelok terus sy stop)

Pregnant skang : sy makan full set shaklee untuk Ibu mengandung which is ade ESP, VITALEA, VITAMIN C, OSTEMATRIX, B COMPLEX…OMEGA sy akan start consume lepas 6 bulan nanti…. Sama mcm pregnant 1st dlu sy bkn la jenis compliance sgt… Hihi… Tapi sy lebih disiplin ckit banding pregnant 1st dlu… Susu sy jarang minum skang… Sgt jarang…

Pregnant 1st :
•• sy alami alahan sgt teruk… Lembikkk.. Sy salu ke emergency department… Kene cucuk masuk air… Kene masuk wad semalaman sbb hyperemesis gravidarum….(alahan teruk)… Saya salu MC sbb alahan teruk smpai salu geng² wad mengata.. (Tapi Ada aku kesah??? aku yg rase… Bukan hampa…hahaha)
•• Saya salu kene tangkap mengkarung sebab x cukup kalsium…alaaaa, kejang kaki tu…. Setiap malam sy menjerit pggil laki suruh tarik kaki… Haha.. Smpai dia kata, Awk ni Jgn la jerit mlm²..Kang ape plak org pk… Hahaha (ade aku kesah???)
•• seawal kandungan 5 bulan keluar stretch mark!!!! Byk!!! Hitam!!! Ya Allah..sgt stress.. Dr awal kehamilan sy sapu mcm²… Bio oil laa, myk Johnson laa.. Tapi ade jugak.. (Xdapat terima kenyataan).. N paling x best kesan stretch mark tu sy jd sgt gatallllll….. Tergaru² perut mcm monyet…hahaha
•• sy mudah letih, sakit pinggang…
•• sy alami keputihan yg teruk… (Sgt teruk smpai kene masuk pessari… Ok, Xnak cite byk bab ni)

2nd pregnant : 
•• alahan still ade.. Melepek jugak tp x seteruk yg 1st… Sy xpernah ke emergency department, xpernah masuk wad… & X PERNAH MC!!!
•• setakat ni dah 23 minggu, sy x pernah lagi kene tangkap mengkarung.. Kire mlm² xde la sy terjerit²… Hahaha
•• setakat ni masih xde stretch mark…. Xde lgsg.. Sy sapu minyak Johnson je..Hihi… So xde la tergaru² lagi mcm monyet..
•• sy lebih bertenaga of cozzzz
•• tiada langsung keputihan!!! Magic!!

Ok… Ni testimoni setakat ni.. Panjang lebarrr… Nti sy Kongsi lg testimoni smpai la lepas bersalin nanti…

___________________________________________________________________

Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

 

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR MENJADI SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee

Testimoni Kehamilan …

Assalamualaikum dan apa khabar anda hari ini? Alhamdulillah, saya sihat dan saya harap begitu juga anda.. Hari ini, saya ingin berkongsi mengenai Testimonial daripada seorang kawan baik saya, mengenai kehamilan beliau. 🙂

Testimonial ini adalah berkaitan dengan pertemuan secara bulanan beliau ketika membuat pemeriksaan ibu hamil..

Apa yang menyeronokkan di sini sebenarnya, ialah, Doktor yang merawat beliau sendiri telah mengakui bahawa Vitamin Shaklee adalah Vitamin Terbaik .. :-).

Berikut adalah Vitamin Shaklee yang beliau tunjukkan kepada doktor yang merawatnya.

Mari saya terangkan kepada anda semua, apakah kebaikan yang ada di dalam setiap vitamin di atas

1. Vita-Lea :  Multivitamin dengan iron formula. Demi memastikan sel mendapat semua vitamin penting dalam membentuk organ. Zat besi penting untuk pembinaan darah dan pembesaran janin. Pengambilan Vita-Lea & Multi Vitamin Shaklee secara konsisten dapat membantu si ibu menstabilkan bacaan Hb darah ibu yang hamil.

2. B-Complex : Vitamin ini penting pembinaan sel darah, saraf dan beberapa organ penting janin termasuk tengkorak kepala.

3. Vitamin C : Ia membantu membentuk kolagen dan membantu sistem antibodi

4. Ostematrix @ Kalsium : Ia penting untuk pembinaan sel darah merah serta tulang bayi.

Testimoni Bergambar 

” Tadi saya pergi check up seperti biasa di Putra Medical Centre Sg Buloh. So, sy tanye Dr. gynae saya iaitu Datuk Dr. Zarul yg stop mkn obimin dan kwn sy suggest sy amik Vitalea, vitamin B dan Vitamin C Shaklee.. sy tunjukkan sekali botol tuh kat Dr. Then Dr Zarul senyum dan tgk setiap botol tuh dan bile die tgok botol Vitalea tuh, Dr ckp… this is the best n important.. okey, u can consume all these.. so nk mkn vitamin ni je pon boleh without obimin..hehehehee..so, bile da reconfirm dgn Dr. lega la sikit..so, thanks ek kengkawan shaklee ku.. 🙂 “

_________________________________________________________________

Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

 

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR MENJADI SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee