VITA-LEA IRON FORMULA SHAKLEE Terkenal Sebagai MULTIVITAMIN Yang Lengkap Untuk Tubuh ..

Vita-Lea Iron Formula

Vita-Lea Iron Formula

Kenapa Anda Mesti Beli Vita-Lea Shaklee

  • merupakan multivitamin dan mineral yang pertama dicipta didunia
  • Ia adalah supplemen terbaik di pasaran
  • ia mengandungi 19 nutrien; 12 vitamin dan 7 mineral
  • tabletnya diselaputi dengan serbuk nutrisi – spirulina
  • merupakan tablet multivitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia
  • ujian klinikal membuktikan dengan pengambilan vita-lea shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%
  • dirumuskan secara saintifik dan teruji keberkesanannya
  • Menyediakan vitamin dan mineral seimbang yang lebih baik menurut piawaian Daily Standard
  • tiada nutrien yang tidak perlu ditokok tambah
  • meningkatkan ketumpatan tulang 2-3 kali ganda

Fungsi Vita-Lea Shaklee (Multivitamin)

  • Ia mengimbangi segala bahan kimia di dalam badan
  • sebagai insuran bagi menampung kepada apa-apa pemakanan yang kurang dalam diet
  • membantu pengambilan makanan di dalam badan kita supaya lebih berfungsi
  • membantu meningkatkan kesegaran otak dan pertahanan terhadap jangkitan
  • membantu kesihatan secara am
  • penting bagi proses pertumbuhan dan keupayaan reproduktif
  • sebagai nutrien kepada sel-sel
  • penambahan tenaga segera, kecergasan tubh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian
  • penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar
  • sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan
  • melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati

Fakta Nutrisi yang terkandung didalam setiap satu tablet Vita-Lea Shaklee

  • Vita A = kesihatan mata, kulit, anti-oksida, melawan kanser, cegah rabun malam, bantu tumbesaran, kuatkan kerangka tulang, gusi, gigi, sistem respiratori, sistem imun dan rambut yang sihat
  • Vita D = Perkasa kepadatan tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis dan psoriasis
  • Vita E = anti-oksida, kepejalan kulit, kulit berseri, melancar sirkulasi darah, mencegah darah beku, sakit jantung, katarak, atritis, baik untuk sistem produktif lelaki, mengurangkan kesan parut
  • Vita C = Anti-oksida, melawan kanser, merangsang formasi kolagen, meningkatkan daya tahanan penyakit, percepat sembuh luka, mencegah selsema, gusi berdarah, darah beku, hidung berdarah
  • Asid Folik = Kesihatan fetus, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, kurangkan risiko sakit jantung, dan kanser serviks, anemia, osteoporosis, tekanan ulser mulut, kesihatan kulit
  • Vita B1 = menukarkan makanan kepada tenaga, perkasa memori, kecerdasan mental, membina dan merangsang peredaran darah, bantu tumbesaran, masalah keresahan, mabuk laut/ darat, mengurangkan petanda herpes zoster
  • Vita B2 = tukarkan makanan kepada tenaga, anemia, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut, kekejangan
  • Vita B3 = tukarkan makanan kepada tenaga, menghasilkan hormon, merangsang peredaran darah, lower blood ripid, merawat kepeningan, cirit-birit, migrain, ulser, nafas berbau, baik untuk perut dan usus
  • Vita B6 = Metabolisma protein, baiki otot, senggugut, penenang, tenanga, elakkan muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kekejangan, kebas, anemia
  • Vita B12 = Membantu tumbesaran fetus dan kanak-kanak, bantu selera makan, tindak balas saraf, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, fokus, keupayaan seksual dan mengelakkan anemia, keletihan, keresahan, diabetis, rabun
  • Biotin = membantu b-kompleks berfungsi lebih efektif, cegah rabun, rambut beruban dan gugur, diabetes, sakit otot, ekzema dan keradangan kulit
  • Vita B5 = meredakan tekanan, kesan penenang, melawan alahan, sembelit, keletihan, atritis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotik, mencegah jangkitan, percepat sembuhan luka
  • Kalsium = Perkasakan tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mengekalkan kadar degupan jantung normal, mencegah osteoporosis / penyakit tulang lembut
  • Fosforus = meningkatkan kepadatan tulang, diabetes, batu karang, mencegah pereputan tulang, membantu tumbesaran, meredakan kesakitan akibat atritis, anoreksia
  • Iodin = baik untuk tiroid, membantu tumbesaran fetus, tingkatkan kadar IQ kanak-kanak, membina ligamen / otot dan kesinambungan tisu-tisu, kekuatan fizikal, mengawal berat badan
  • Zat besi = membentuk hemaglobin, redakan kesakitan akibat PMS (Senggugut), membantu tumbesaran, melawan penyakit, mengelakkan keletihan, anemia
  • Magnesium = kesihatan tulang, gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, sifat penenang semulajadi, mencegah tekanan, diabetes, sakit jantung, batu karang, sakit buah pinggang, hati dan masalah penghadaman
  • Copper = membantu menukarkan zat besi kepada hemaglobin, kesihatan rambut, edema, penyakit berkaitan tulang, masalah kebengkakakan
  • Zink = perkasakan sistem imun, percepatkan sembuhan luka, keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat, baik untuk deria rasa dan bau, ketajaman minda

Siapa yang perlukan Vita-Lea?

  • Ibu hamil
  • Ibu menyusu
  • Pelajar
  • Pekerja
  • Warga emas
  • Orang yang mementingkan penjagaan kesihatan
  • Semua peringkat usia kecuali mereka yang ada mengalami penyakit SLE

Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logoMastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruhMalaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI!

Serta banyak lagi KELEBIHAN yang bakal anda nikmati sebagai ahli Shaklee!

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee

Apa Yang Ada Dalam Susu Ibu?

Assalamualaikum semua..

Ingat tak anda, kalau masa baru bersalin tu kan, mesti mulut nurse akan membebel menyuruh kita menyusukan bayi terus. Kalau boleh, sebaik sahaja selepas di jahit, mereka nak kita terus memangku bayi untuk disusukan. Kadang-kadang, ada ibu yang ambil mudah mengenai penyusuan bayi ni. Kalau depan nurse, iyer-iyer je suakan susu pada baby, tapi, sebaik sahaja nurse beredar, terus diaorang capai botol susu yang dah disediakan seawal mungkin, sebelum keluar dari rumah lagi.

Mungkin diaorang ingat, kalau buat macam tu, nurse tak marah, sebab tak nampak. Tapi, tahu tak anda, sebenarnya perbuatan tersebut tidak merugikan nurse langsung, tetapi ia akan merugikan bayi anda. Anak anda yang baru lahir itu kerugian kerana tidak mendapat antibodi yang paling baik di dunia ini, yang cuma terdapat dalam susu pertama ibu, iaitu kolostrum. Rugi kan? Kesian baby.. Jadi, sebagai seorang ibu, ilmu penyusuan perlu dititik beratkan, sebaik sahaja anda mula mengandung. Sekurang-kurangnya anda sudah tahu dan bersedia apa yang perlu dilakukan, jika ada masalah semasa penyusuan kelak.

Jadi, hari ni, saya nak kongsi sedikit maklumat, mengenai kebaikan kandungan susu ibu. Agar lepas ni, tak de lagi kita tengok ibu-ibu yang ada bayi umur bawah 2 tahun, membeli susu formula. Insha Allah.. hehee.

Lemak

Terdapat 3.5-4.5% lemak dalam susu ibu. Walaupun kandungan lemak ini tinggi, ia mudah diserap oleh bayi. Bila diperhatikan, kandungan kolesterol dalam susu ibu juga tinggi. Tetapi, dalam banyak kajian mendapati bayi yang tidak diberi susu ibu adalah lebih ramai menghidap penyakit (penyakit kulit dan sistem pencernaan yang menyebabkan kematian).

Vitamin

Terdapat banyak vitamin dalam susu ibu. Antaranya vitamin K yang berfungsi sebagai pemangkin dalam pembentukan darah. Selain itu terdapat juga vitamin D dan E yang terdapat dalam kolostrum. Kesemua vitamin ini terdapat dalam air susu ibu dalam jumlah yang cukup dan mudah diserap.

 

 

Dalam air susu ibu juga terdapat komponen yang berfungsi melindungi bayi dari serangan penyakit berjangkit, bakteria, virus, parasit dan kulat. Bayi yang diberi minum ibu secara eksklusif biasanya jarang mendapat penyakit kerana terdapat zat protektif dalam susu ibu.

Lactobacilluc

Ia berfungsi mengubah laktosa kepada asid laktat dan asid asetat. Kepentingan asid ini adalah dapat menghindar pembiakan E.Coli yang boleh menyebabkan cirit-birit dan kulat pada bayi. Lactobacilluc tumbuh cepat kerana kewujudan nitrogen dalam susu ibu . Ia berbeza dengan susu formula yang tidak mempunyai faktor ini.

 

Laktoferin

Laktoferin merupakan protein yang boleh menghalang pertumbuhan virus staphylococcus dan EColi. Kandungannya sebanyak 100mg/100ml

Antibodi

Air susu ibu juga terdapat antibodi bagi rotrovirus, polio, dan campak. Ia juga terdapat antigen pada Helicobacter Pylori yang merupakan antara penyebab cirit-birit. Kadar ini sangat tinggi pada kolostrum dan akan berkurang apabila bayi berumur 1 bulan, kemudia kadarnya menetap selama tempoh menyusu.

 

 

 

Akhirnya, dalam susu ibu terdapat terlalu banyak formula hebat ciptaan tuhan yang sesuai dengan umur dan tahap perkembangan bayi. Ia sangat berbeza dengan susu formula yang hanya mempunyai formula tetap dan tidak berubah.

set ibu menyusu 3m

 

____________________________________________________________________

Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

 

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR MENJADI SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee

 

Pengalaman Mengandung Bersama Vitamin Shaklee

Assalamualaikum semua,

Apa khabar hari ni yer? Anda sekarang ni tengah mengandung tak? isteri ke, kakak atau adik ke, kawan-kawan ke.. jiran tetangga ke.. hehee.

Saya kalau baca testimoni sahabat-sahabat yang mengambil shaklee ni, kena pulak masing-masing terasa perbezaan sebelum dan selepas, memang excited sangat nak share dengan pembaca semua. Ye lah kan, benda baik.. mesti lah nak share.. sebab itu salah satu tanda kita bersyukur dengan nikmat Allah.. hehee.

Hari ini saya nak share berita gembira dari seorang ibu yang sedang hamil 6 bulan, yang excited sangat sebab takde mengalami masalah morning sickness yang teruk, kaki kejang semalaman dan paling penting, kesan stretch mark pun tak ada.. hehee

Jom baca apa kata Pn. Mareeya Muda. 🙂

MY REAL TESTIMONY
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~PERBEZAAN MENGANDUNG PERTAMA & KEDUASkang kandungan Saya dah masuk 23mggu… Kira dah nak masuk 6 bulan…. Sy alami perbezaan yg ketara antara mengandung sekarang & yg pertama dlu…1st pregnant : sy blom kenal shaklee… Sy makan vitamin klinik kerajaan which is ade folik asid, b complex, iron tablet & Vit c…. Tp sy bukan jenis yg compliance sgt… Salu sy skip ubat² klinik ni…hihi…Sy slalu minum susu dutch lady & fresh milk… Sy x minum anmum sebab Misi klinik kata x bagus (sy pernah minum skali je.. Dah bli sekotak anmum coklat…then lepas Misi kata xelok terus sy stop)

Pregnant skang : sy makan full set shaklee untuk Ibu mengandung which is ade ESP, VITALEA, VITAMIN C, OSTEMATRIX, B COMPLEX…OMEGA sy akan start consume lepas 6 bulan nanti…. Sama mcm pregnant 1st dlu sy bkn la jenis compliance sgt… Hihi… Tapi sy lebih disiplin ckit banding pregnant 1st dlu… Susu sy jarang minum skang… Sgt jarang…

Pregnant 1st :
•• sy alami alahan sgt teruk… Lembikkk.. Sy salu ke emergency department… Kene cucuk masuk air… Kene masuk wad semalaman sbb hyperemesis gravidarum….(alahan teruk)… Saya salu MC sbb alahan teruk smpai salu geng² wad mengata.. (Tapi Ada aku kesah??? aku yg rase… Bukan hampa…hahaha)
•• Saya salu kene tangkap mengkarung sebab x cukup kalsium…alaaaa, kejang kaki tu…. Setiap malam sy menjerit pggil laki suruh tarik kaki… Haha.. Smpai dia kata, Awk ni Jgn la jerit mlm²..Kang ape plak org pk… Hahaha (ade aku kesah???)
•• seawal kandungan 5 bulan keluar stretch mark!!!! Byk!!! Hitam!!! Ya Allah..sgt stress.. Dr awal kehamilan sy sapu mcm²… Bio oil laa, myk Johnson laa.. Tapi ade jugak.. (Xdapat terima kenyataan).. N paling x best kesan stretch mark tu sy jd sgt gatallllll….. Tergaru² perut mcm monyet…hahaha
•• sy mudah letih, sakit pinggang…
•• sy alami keputihan yg teruk… (Sgt teruk smpai kene masuk pessari… Ok, Xnak cite byk bab ni)

2nd pregnant : 
•• alahan still ade.. Melepek jugak tp x seteruk yg 1st… Sy xpernah ke emergency department, xpernah masuk wad… & X PERNAH MC!!!
•• setakat ni dah 23 minggu, sy x pernah lagi kene tangkap mengkarung.. Kire mlm² xde la sy terjerit²… Hahaha
•• setakat ni masih xde stretch mark…. Xde lgsg.. Sy sapu minyak Johnson je..Hihi… So xde la tergaru² lagi mcm monyet..
•• sy lebih bertenaga of cozzzz
•• tiada langsung keputihan!!! Magic!!

Ok… Ni testimoni setakat ni.. Panjang lebarrr… Nti sy Kongsi lg testimoni smpai la lepas bersalin nanti…

___________________________________________________________________

Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

 

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR MENJADI SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee