Kepentingan Protein Dalam Diet Harian

Assalamualaikum semua.

 

Protein hakikatnya boleh didapati dalam makanan harian kita seperti ikan, ayam, daging, kekacang dan banyak lagi. Namun untuk makan ayam, daging, telur, ikan, sudah pasti semua ini perlu dimasak terlebih dahulu. betul tak? Hakikatnya, sifat protein ini adalah terlalu mudah untuk musnah pada suhu yang tinggi. Bila suhu melebihi 75 degree, maka pada masa inilah protein akan mudah musnah.

Secara analoginya, pernah tak anda terkena dengan percikan air panas yang baru mendidih dan air yang dah lama mendidih tetapi masih panas. Yang mana satu akan membuat kulit anda cepat merah dan menyebabkan timbul satu gelembung berisi air di dalam nya. Sudah pastilah, kalau terkena dengan air panas yang baru mendidih, betul tak? Ini adalah kerana, hampir 25% tubuh badan manusia terbentuk daripada protein.

Antara kelemahan protein juga adalah, ia tidak boleh berbalik. Maksudnya, jika kulit anda hangus disebabkan terbakar, untuk kembali pulih mendapat kulit yang cantik adalah sukar. Oleh sebab itu, ramai doktor mencadangkan untuk membuat pembedahan plastik, jika keadaan kulit terlalu teruk.

Oleh sebab itu, pemilihan protein dari sumber yang terbaik adalah sangat penting. Badan kita terdiri daripada sel. Dari sel ini, ia akan membentuk tisu bagi menghasilkan organ. Dan organ ini pula akan membentuk sistem. Protein ini adalah makanan kepada sel. Ambil protein tak elok, maka hasilnya, sebuah sistem badan yang tak elok. 🙂

Sel -> Tisu -> Organ -> Sistem

Sel cantik, hasilnya sistem pun cantik. betul tak? hehee

Tahukah anda?

Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan supplemen protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970-an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.

esp

PROMOSI ISTIMEWA ESP SHAKLEE PADA BULAN MAC 2015 INI. HUBUNGI SAYA SEKARANG!


 

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat pembelian daripada saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI!

Serta banyak lagi KELEBIHAN yang bakal anda nikmati sebagai ahli Shaklee!

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

 

Apa Kata Mereka Mengenai Pengalaman Kali Pertama Mengambil ESP ?

Kenapa Protein Penting?

  • Protein penting dalam membina blok untuk sel. Ia memainkan peranan penting dalam memperbaiki tisu. Ia menyumbangkan kulit, kuku dan rambut yang sihat.
  • Protein penting bagi badan untuk menghasilkan enzim dan hormon serta menstabilkan emosi.
  • Protein membantu tubuh agar kekal bertenaga sepanjang hari.

 

Protein Soya Shaklee mempunyai banyak kebaikan kepada tubuh badan kita, iaitu:

  • Memberi tenaga berpanjangan
  • sumber protein yang lengkap
  • menyihatkan sel-sel dan organ dalaman untuk penyerapan vitamin dan berkesan
  • menganjalkan kulit dan juga awet muda
  • mengurangkan paras kolesterol
  • menyihatkan rambut
  • memulihkan masalah pigmentasi
  • memulihkan fungsi prostat lelaki
  • menambahkan susu badan bagi ibu menyusu
  • membantu mengawal berat badan
  • mengurangkan risiko kanser dengan adanya isoflavone
  • menganjalkan payudara dan menghilangkan kesan stretchmark selepas bersalin

 

TESTIMONI: Pengalaman Kali Pertama Mereka mencuba ESP Shaklee.

Untitled 2

 

 

 

Untitled 3

 

 

 

Untitled

 

 

Ingin mencuba ESP Shaklee? Boleh beli sendiri guna kad kredit atau kad debit dengan hanya klik link e-sell di sebelah. Kalau nak order terus dari saya pun boleh. 🙂


PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat pembelian daripada saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI!

Serta banyak lagi KELEBIHAN yang bakal anda nikmati sebagai ahli Shaklee!

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

Bersyukurlah, Nescaya Allah Akan Tambah Nikmat Ke Atas Mu

Alhamdulillah, bersyukur kepada Allah, kerana sehingga hari ini, Allah masih memberi peluang untuk kita hidup, sedangkan sudah ramai saudara mara kita, sahabat handai serta para ulama yang kita sanjungi, sudah dijemput untuk bertemu dengan Allah.

Alhamdulillah, kerana hari ini, saya masih di beri peluang untuk menaip, berkongsi kegembiraan bersama anda. Dan syukur juga kepada Allah, kerana anda sebagai pembaca di blog saya ini, diberi kesihatan mata, dan tubuh badan bahkan kebijaksanaan untuk membaca, sedangkan ramai lagi yang tidak dapat melihat, sedang terbujur sakit serta tidak pandai membaca.

 

 

Begitu banyak nikmat yang telah Allah kurniakan, bahkan sekarang pun, kita sedang menikmati pemberiaan Allah, iaitu bernafas dengan oksigen melalui hidung dengan sempurna. Tidak perlu nak bawa tong oksigen ke hulu ke hilir, betul tak? Alhamdulillah.

Banyak cara yang boleh kita tunjukkan cara kita bersyukur kepada Allah. Antaranya, adalah bersedekah. Hari ini, hari jumaat kan? Ramai orang alim yang menyatakan, bahawa bersedekah pada hari jumaat ni, banyak sangat kelebihannya. Hari-hari lain pun bagus juga sebenarnya.

Bagi yang lelaki, kalau sebelum ni, liat sangat nak pergi masjid untuk solat jumaat, apa kata hari ini, cuba ubah. Persiapkan diri untuk tunaikan solat jumaat. Sebab dengan menunaikan solat, adalah antara cara kita menyukuri segala nikmat yang telah Allah berikan kepada kita selama ini.

Setiap individu mempunyai cara tersendiri untuk bersyukur. Yang pentingnya, kita sentiasa mengerjakan apa yang Allah dan Nabi Muhammad s.a.w suruh, dan meninggalkan apa yang telah dilarang.

Macam yang Mami Lyna kongsikan dalam video di bawah ni, cara-cara yang boleh kita buat sebagai tanda bersyukur. Kadang-kadang, tidak terfikir pun, tapi, selepas mendengar perkongsian beliau, barulah sedar, banyak lagi benda yang perlu di syukuri sebenarnya.

Nak bersyukur, kita perlu ada jurnal kesyukuran. Nak buat macam mana? Boleh dengar sendiri perkongsian beliau ni. Kalau saya cerita mungkin bagus, tapi kalau anda dengar sendiri, itu lebih bagus, sebab bila kita menggunakan telinga untuk mendengar benda baik, kan itu juga tanda bersyukur kepada Allah. Jom kita banyak-banyak bersyukur kepada Allah. 🙂

 

Nak tahu kesan buruk akibat tidak bersyukur? Boleh Klik SINI. Hakikatnya, bersyukur boleh membuatkan hati kita semakin dekat kepada Allah. Siapalah kita, tanpa Pencipta kita yang Maha Agung, betul tak?

Kalau anda mengaji dan sedang buka kitab tafsir Al-Quran, jangan lupa belek Surah Ar-Rahman dan surah Al-Mukminun yer. 🙂

 


PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat pembelian daripada saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI!

Serta banyak lagi KELEBIHAN yang bakal anda nikmati sebagai ahli Shaklee!

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”