SHAKLEE EFFECT #12: Travel & Outstation Yang Sangat Memenatkan (Video)

TRAVELLING.

Bila sebut je travelling, biasanya di kepala kita mudah terbayang perlancongan ke luar negara atau dalam negara Malaysia sendiri. Dari Malaysia dapat terbang ke Europe, Amerika, Australia untuk tengok kanggaroo, Perth sebab nak pergi Eiffel Tower, Maldives – mesti menyeronokkan, betul tak?

Bagi yang bajet mungkin kurang sedikit, akan cuba membawa keluarga melancong di dalam Malaysia je. Ada yang pergi pulau Langkawi, Pulau Pinang, Cameron Highland ke – walaupun dalam negara, tapi masih menyeronokkan. Betul kan?

Namun, bagaimana pula dengan travelling untuk balik ke kampung? Walaupun perjalanan tidak sejauh melancong ke luar negara, namun pasti tetap terasa penat. Bila bertolak dari Kuala Lumpur ke Pulau Pinang, untuk dua-tiga hari, lepas tu balik semula ke Kuala Lumpur, walaupun perjalanan cuma 2-3 hari, tapi, bila sampai ke rumah di KL, pasti tetap terasa penat. Kalau boleh, esok hari tu rasa macam nak minta MC je. hehe..

Biasanya, kepenatan ini lebih terasa bila anda perlu travelling membawa anak-anak yang masih kecil, yang masih memakai pampers. Pergi sahaja, satu beg penuh dengan pampers, belum termasuk lagi pakaian dia orang. Baju mak ayah dia lagi. Bila sampai rumah semula, dengan baju berlonggok nak kena cuci lagi, belum lagi termasuk rumah nampak bersepah dan berdebu yang perlu di sapu, Lepas tu perut kelaparan, nak kena masak lah pulak.

Banyaknya kerja rumah yang kena buat, tapi kalau badan dah lembik, mana nak larat nak buat ni semua. Betul tak, mak-mak semua?

Nak tak rahsia badan tetap bertenaga walaupun anda baru pulang dari travelling?

Bagaimana jika,

  • anda baru je lepas pulang dari travelling dari Jepun, esoknya terus terbang ke Sri Lanka.
  • sampai je dari Paris sebelah pagi, petang tu anda masih bertenaga memandu terus ke Penang
  • sampai rumah tengah malam sekalipun, esoknya masih larat lagi nak hantar anak & pergi kerja on time

Best kan?

Nak tahu rahsia, jom kita tonton video ni sama-sama.


Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

logo esel

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat pembelian daripada saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI!

Serta banyak lagi KELEBIHAN yang bakal anda nikmati sebagai ahli Shaklee!

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee

 

 

Tips Mengawal Rasa Stress …

Apakah Stress?

Satu keadaan gangguan emosi, pemikiran dan fizikal seseorang.
Seringkali dalam kehidupan kita, pekerjaan dan pembelajaran adalah  dua faktor utama membawa gejala kerunsingan sehingga keadaan ketegangan atau stress. Manusia seringkali mengadu bahawa ia mengalami stress, ‘tension’ atau tegang. Peningkatan gejala stress di kalangan pelajar seringkali dikaitkan dengan faktor persekitaran semasa khususnya menjelang musim peperiksaan. Senario ini serupa apabila kita menyatakan bahawa kita tiada ‘mood’, atau kita tiada minat untuk belajar. Bagi golongan dewasa, stress seringkali melanda kehidupan berikutan masalah kewangan dalam rumahtangga.

Setiap orang pasti ada rasa stress. Even kanak-kanak pun pandai stress, tau.. hehe.. Ramai yang stress sehingga ada yang sanggup melakukan benda-benda yang tidak sihat, bagi mengurangkan rasa stress. Padahal, melakukan benda-benda yang tidak sihat itu sebenarnya lebih memburukkan lagi keadaan. Stress ini juga menyebabkan vitamin B di dalam tubuh cepat terbakar.

Tips Mengawal Rasa Stress

1. Muhasabah diri / koreksi diri
2. Mengenali punca-punca tekanan:
–  Kurang Kemahiran
–  Kurang Ilmu
–  Kurang Komunikasi
–  Hubungan dengan orang atasan dan bawahan
–  Pengurusan Masa tidak cekap
–  Masalah keluarga/kewangan dll
3. Ambil tindakan tertentu:
–  Menghadiri kursus
–  Dapatkan bantuan pakar
4. Meningkatkan ilmu/kemahiran komunikasi dll

 TINDAKAN PEMULIHAN TEKANAN

  • Ubah rutin hidup
  • Latih diri dengan situasi baru
  • Bertenang, sabar, kawal, abaikan
  • Latih berfikir secara positif dan berusaha membuat perubahan positif
  • Redha dan menerima situasi
  • Dapatkan sokongan emosi daripada orang yang mempunyai hubungan rapat (kawan,ibubapa, suami isteri)
  • Rehat, bercuti atau pindah
  • Bersenam
  • Sedar tahap keupayaan diri
  • Seimbangkan aktiviti kehidupan
  • Membuat perancangan yang teratur
  • Pertingkatkan kemahiran / pengetahuan dalam pelbagai bidang
  • Pertingkatkan ibadah / taqarrub kepada Allah
  • Elakkan perkara yang dilarang agama / mendatangkan kemudaratan kepada diri
  • Dapatkan nasihat pakar

Bagi yang muslim tu, bolehlah mengambil wuduk dan lakukan solat sunat dan membaca al-Quran.

Semoga membantu.. 🙂

_______________________________________________

Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

 

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR MENJADI SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee