Kepentingan Protein Dalam Diet Harian

Assalamualaikum semua.

 

Protein hakikatnya boleh didapati dalam makanan harian kita seperti ikan, ayam, daging, kekacang dan banyak lagi. Namun untuk makan ayam, daging, telur, ikan, sudah pasti semua ini perlu dimasak terlebih dahulu. betul tak? Hakikatnya, sifat protein ini adalah terlalu mudah untuk musnah pada suhu yang tinggi. Bila suhu melebihi 75 degree, maka pada masa inilah protein akan mudah musnah.

Secara analoginya, pernah tak anda terkena dengan percikan air panas yang baru mendidih dan air yang dah lama mendidih tetapi masih panas. Yang mana satu akan membuat kulit anda cepat merah dan menyebabkan timbul satu gelembung berisi air di dalam nya. Sudah pastilah, kalau terkena dengan air panas yang baru mendidih, betul tak? Ini adalah kerana, hampir 25% tubuh badan manusia terbentuk daripada protein.

Antara kelemahan protein juga adalah, ia tidak boleh berbalik. Maksudnya, jika kulit anda hangus disebabkan terbakar, untuk kembali pulih mendapat kulit yang cantik adalah sukar. Oleh sebab itu, ramai doktor mencadangkan untuk membuat pembedahan plastik, jika keadaan kulit terlalu teruk.

Oleh sebab itu, pemilihan protein dari sumber yang terbaik adalah sangat penting. Badan kita terdiri daripada sel. Dari sel ini, ia akan membentuk tisu bagi menghasilkan organ. Dan organ ini pula akan membentuk sistem. Protein ini adalah makanan kepada sel. Ambil protein tak elok, maka hasilnya, sebuah sistem badan yang tak elok. 🙂

Sel -> Tisu -> Organ -> Sistem

Sel cantik, hasilnya sistem pun cantik. betul tak? hehee

Tahukah anda?

Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan supplemen protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970-an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.

esp

PROMOSI ISTIMEWA ESP SHAKLEE PADA BULAN MAC 2015 INI. HUBUNGI SAYA SEKARANG!


 

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat pembelian daripada saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI!

Serta banyak lagi KELEBIHAN yang bakal anda nikmati sebagai ahli Shaklee!

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

 

Cara Awet Muda Dengan Vivix Shaklee

Nak tahu cara awet muda dengan shaklee? Jom baca sampai habis yer. 😉

Saya yakin anda sudah pasti kenal Vivix kan? Vivix ni sangat popular tau. Kalau tak popular, takkan lah ada orang sanggup beli sampai 6 botol sekaligus, semasa promosi 2 bulan lepas. Dahlah harga Vivix sebotol RM475.

Ada lagi yang tak kenal Vivix Shaklee?

Tadaa… inilah dia botol Vivix. 🙂

vivix

Nak tahu kenapa ramai sangatlah orang suka kat Vivix ni? Siap jatuh cinta lagi tu kat vivix.

Nak tahu rahsianya? Jom tonton video ni. Memang superb..

 

Macam mana? Best kan? Ada member saya berkongsi cerita pasal customer dia yang amalkan vivix ni. Customer dia, seorang isteri, hadiahkan vivix untuk membantu suaminya berhenti merokok. Jadi si suami dia pulak, bila dah rasa vivix ni, pun jatuh cinta jugak. Lama jugaklah suami dia ambil vivix, mahu dah 2 tahun kot.

Nak tahu apa perubahan yang berlaku kat suami dia? Kesihatan suami dia semakin baik, jarang dah sakit-sakit sendi semua. Merokok pun dah berhenti. Dan yang paling best tu, si suami dia yang ni dah umur 50-an, tapi ramai yang tak kenal, sangka suami dia baru 30-an.. hehe.. Best kan..

Ingin membeli vivix untuk si suami jugak? Boleh je beli sendiri guna kad kredit atau kad debit dengan hanya klik link e-sell di sebelah. Kalau nak order dari saya pun boleh. 🙂


PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat pembelian daripada saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI!

Serta banyak lagi KELEBIHAN yang bakal anda nikmati sebagai ahli Shaklee!

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

Tip Solekan Untuk Wanita Yang Berkulit Cerah

 

Manis berkulit cerah

Solekan untuk pemilik kulit cerah harus satu tona lebih gelap daripada kulit asal. Khuatir pula terlalu putih, tentu tidak cantik, kan? Mendalami watak si gadis putih Snow White, sapuan gincu merah adalah yang paling tepat. Pembayang mata tidak perlu keterlaluan kerana mahu tampak cantik semula jadi.

Tip Solekan

  • Pembayang mata rona semula jadi adalah pilihan yang tepat untuk menggambarkan kecantikan natural puteri salji. Elakkan penggunaan penggaris mata berlebihan bagi menyerlahkan bentuk mata yang cantik.
  • Kenakan bulu mata palsu untuk membentuk mata lebih cantik. Walaupun begitu, elakkan yang terlalu sarat kerana ia akan tampak berlebihan.
  • Gincu rona merah paling sesuai untuk menyerlahkan bentuk bibir yang kecil. Senyuman menggoda.

 

5 Panduan Mengenakan Make-Up

tip bersolek - 2

Semburkan asas solekan pada wajah menggunakan teknik air brush

 

 

Selesai riasan mata, serlahkan ia dengan penggaris mata secara tipis

Selesai riasan mata, serlahkan ia dengan penggaris mata secara tipis

 

Lentikkan bulu mata dengan maskara

Lentikkan bulu mata dengan maskara

 

Sekali lagi semburkan pemerah pipi dengan teknik air brush

Sekali lagi semburkan pemerah pipi dengan teknik air brush

 

Gincu sebagai pelengkap solekan

Gincu sebagai pelengkap solekan

Hasilnya.. Tada… 🙂

 

Credit: Majalah Rapi

 

Ingin mencuba produk Shaklee? Boleh beli sendiri guna kad kredit atau kad debit dengan hanya klik link e-sell di sebelah. Kalau nak order terus dari saya pun boleh. 🙂


PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat pembelian daripada saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI!

Serta banyak lagi KELEBIHAN yang bakal anda nikmati sebagai ahli Shaklee!

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”