[TESTIMONI]: Gembiranya Dapat Berat Badan Yang Ideal Kembali. :)

Assalamualaikum,

Memiliki berat badan yang kembali normal, terutamanya bagi anda yang pernah mengandung tu, memang satu impian. Bukan semua wanita memiliki keistimewaan, di mana, berat badan dapat kembali seperti zaman anak dara dulu. Yang biasa kita tengok, berat badan semakin mencanak naik. Bukan itu sahaja, bentuk badan pun dah macam kurang menarik. Tapi, tak semua. Sebab saya pernah jumpa seorang wanita umur hampir 40-an, anak dah 4 orang kot, kalau tak silap. Tapi, body dia masih mengancam. Kalah anak dara. Untung kan, kalau dapat macam tu.. hahaa..

Hari ini, saya nak kongsi pengalaman cik Adeq, yang comel. Beliau mengambil vitamin Shaklee ni sebenarnya bukan sebab nak kurus, tetapi sebab nak kurang kolesterol dalam darah. Alih-alih, bila beliau amalkan hampir 3 bulan, berat badan pun turun jugak. Untung badan, betul tak? hehee..

Jangan anda rasa keliru yer, kalau beliau ambil set kurus untuk turunkan kolesterol dalam darah. Sebab vitamin Shaklee ni, boleh je guna untuk pelbagai masalah, bukan terhad untuk satu masalah je. 🙂

Gambar Cik Adeq yang dah kurus selepas ambil vitamin Shaklee. 🙂

kurus 10 kg

 

Amacam? Tak sangka kan? hehee.. Meh kita baca pula, apa yang cik Adeq ni share mengenai pengalaman beliau sampai beliau dapat bentuk tubuh yang mengancam ni. Jeles tau.. hehee.

:: Assalamualaikum kawan2 

Testimonial diri sendiri.

Before: 66-68 kg 
After: 58 kg

Sy cuma consume Herblax dan Lecithin sahaja. Pada mulanya sy consume utk masalah sembelit yg agak kronik dan kolesterol tinggi (naik bintik kolesterol kt mata dan ikut report medical, kolesterol tinggi), but then after 2 – 3 months badan semakin susut. Kesan yg best: Bintik kolesterol tu dh hilang, kolesterol dh paras normal (kdg2 kurang dari tu) and sembelit makin baik. Sy jenis yg rangka besar, jadi berat sy tak banyak yg turun berbanding org lain, TAPI inch loss mmg banyak. Sekarang ni, kdg2 je sy mcm lecithin dan herblax, bdn tak naik pun. cuma kena kawal makan yer. 

Alhamdulillah sy dh dpt berat normal (^_^). To all people out there, kena cuba yer. Kite mampu untuk ubah dan SIHAT. Yang penting, perlu yakin dan konsisten. hehehe

TERIMA KASIH SHAKLEE 

Best kan? Nak tahu vitamin apa yang cik Adeq ni amalkan sepanjang 3 bulan ni? Ini lah dia … 🙂

 

 

set weight loss

Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

 

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR MENJADI SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee

Set Pelangsing Badan Shaklee

Assalamualaikum semua,

Hari ni saya nak bercerita mengenai set pelangsing badan shaklee yang sangat tip-top sekarang. hehe

Set Shaklee Langsing Badan

Setiap wanita dan lelaki mengidamkan tubuh yang sihat, langsing dan rapi.

Dengan Set Shaklee Shape-Up, anda dapat menikmati hidup baru yang hebat dengan menghilangkan lemak berlebihan.

Kebaikan:

  • Badan yang langsing dan rapi
  • Nampak lebih anggun
  • Rasa unggul
  • Rasa lebih bertenaga
  • Meningkatkan keyakinan diri
  • Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh

Cara Makan:

  • Pagi – Skip sarapan, minum Cinch Shake 1-2 Sudu, lecithin x 2 capsules, dengan ini dapat tahan lapar dan membekalkan khasiat yang sempurna
  • Petang – Makan macam biasa, kurangkan makanan berkalori tinggi seperti nasi lemak, ayam goreng, minuman manis. Bancur satu sachet Cinch Tea Mix dengan air biasa/air suam, lecithin x 2
  • Malam – Avoid heavy food seperti nasi dan daging yang berlebihan, pilih sayur-sayuran dan buah-buahan ATAU minum Cinch Shake sekali lagi, lecithin x 2
  • Sebelum Tidur – 4 Tablets Herb-Lax, lepas satu minggu, boleh selang satu hari.

Produk Di Dalam Set Pelangsing Shaklee

  • Cinch Shake Mix(765 Grams)
  • Cinch Energy Tea Mix(28 Sachets)
  • Lecithin (180 Capsules)
  • Herb-Lax (120 Tablets)

p.s: Berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai vitamin Shaklee dan membuat pesanan?

___________________________________________________________

Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

 

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR MENJADI SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee

47 Produk Pelangsing Badan Di Senarai Hitam

Bismillah,

Assalamualaikum semua.. Apa khabar yer pembaca blog umminiena hari ni? Anda sudah pasti selalu melihat iklan berkaitan dengan perlangsingan, hampir setiap hari. Betul tak? Bagaimana cara anda memastikan ubat atau produk yang anda ambil adalah selamat dan tidak memberi kesan untuk jangka masa panjang?

Jom tengok senarai di bawah, bagi memastikan produk atau ubat yang anda pilih tidak termasuk dalam kumpulan produk yang di senarai hitam kan.

Artikel ni dipetik dari Berita Harian. 

Idam nak cantik jadi gila
Oleh Faiza Zainudin
faiza@bharian.com.my
2010/08/15

 

47 produk mengandungi bahan beracun disenarai hitam
KUALA LUMPUR: Sebanyak 47 produk pelangsing badan, kosmetik dan ubat-ubatan tradisional yang berdaftar dengan Kementerian Kesihatan disenarai hitam kerana dikesan mengandungi bahan kimia beracun termasuk steroid yang boleh memudaratkan pengguna.
Ketua Penolong Pengarah Kanan Penguatkuasaan Kementerian Kesihatan, Mazlan Ismail, berkata kebanyakan pengeluar apabila mahu mendaftarkan produk mereka dengan kementerian, akan memberikan sampel yang mengandungi kandungan produk herba.Bagaimanapun, selepas mendapat kelulusan, secara sembunyi mereka mencampurkan produk itu dengan bahan memudaratkan bagi memberi kesan segera kepada pengguna, sebelum diedarkan di pasaran,” katanya kepada Berita Minggu.

Katanya, ada pengguna meninggal kerana menggunakan produk ini dan dikhuatiri ramai mendapat penyakit kronik, termasuk gila jika memakan campuran bahan berkenaan secara sesuka hati tanpa pengetahuan dan nasihat doktor.

 

Beliau berkata, syarikat pengeluar mendapat keuntungan berjuta-juta ringgit setiap bulan
berikutan permintaan yang tinggi daripada pengguna apabila melihat kesan segera apabila menggunakan produk itu.
Antaranya ialah 12 produk pelangsing badan yang dicampur bahan aktif sibutramine untuk mengurangkan selera makan; 17 produk kosmetik dicampur bahan pemutih hydroquinone dan tretinoin serta 18 produk tradisional dicampur dengan steroid dan antihistamine. “Produk ini terkenal dan mendapat permintaan tinggi di pasaran, walaupun harganya mahal dengan pengeluar mencatat keuntungan jutaan ringgit setiap bulan.
Mazlan yakin masih banyak produk sedemikian dijual di pasaran, walaupun pelbagai tindakan penguatkuasaan dilakukan termasuk merampas dan menggantung lesen syarikat pengeluar terbabit.Beliau berkata, produk itu banyak dijual di toko jamu, kedai ubat tradisional dan syarikat jualan langsung.“Produk beracun ini mudah dikenal pasti menerusi iklan dan tuntutan yang meragukan serta menarik perhatian,” katanya.
INFO
Produk disenarai hitam Kementerian Kesihatan
Produk pelangsing badan berdaftar ada sibutramine:
  • Kintop
  • Body Beaus
  • BMI-9 Xylimming Capsule
  • Senna Plus Capsule
     
    Produk tidak berdaftar mengandungi sibutramine:
  • Lami
     
    Produk berasaskan makanan mengandungi sibutramine:
  • Obexlim
  • Slimax Coffee
  • Beaute Fit Body Contour
  • Body Trimz
     
    Produk tradisional berdaftar yang mengandungi steroid:
  • 357 Nasal Spray
     
    Produk tradisional tak berdaftar mengandungi steroid:
  • Makjun Taufiq Dua Istimewa
  • Majun Dua Istimewa
  • Ginseng Jin Fui Wan
  • Maajun Tenaga Herba Ubi Jaga
  • Jamu Tradisional Jaya Asli (Anti Asam Urat)
  • Red Brand Ginseng Plus Zheng Fei Capsule
  • Ren Sem Tu Chon Chin Kuo Pill
  • Makjun Syafiq 3 Istimewa
  • Reepo
     
    Produk berasas makanan yang mengandungi steroid:
  • Air Ikan Haruan
     
    Produk kosmetik yang mengandungi hydroquinone dan tretinoin atau salah satu:
  • Eriesya Spa Beauty Cream
  • Atika Beauty Renewal Cream
  • Temulawak Whitening Pearl Cream Papaya
  • Ratna Sari Whitening Night Cream
  • Tia Amelia Krim Jeragat
  • Chantique Whitening Night Cream
  • RZAC White Pearl Cream
  • Nuriz Day and Night Cream
  • Elite Rias Er Cream
  • R&Z Whitening Night Cream
  • Beauty Line Beautitude Multipurpose Cream
  • Pigmentation Recovery Complex
  • Zara Rejuvenation Cream
  • Natasya Krim Herba Gold
  • De Putih Night Cream
     
    Produk tradisional berdaftar ada antihistamine
  • Eng Leong Cordyceps Chuanbei Plus Cough Pill
     
    Produk tidak berdaftar mengandungi antihistamine
  • Pil Zhen Zhu Bai Fong Wan
  • Qian Tong Dan
  • Raja Ubat Resdung
  • Coral Plus UA 350MG
kesimpulannya..jadilah penggguna yang bijak lagi berhemah… alah membeli menang memakai.. bukannye menang membeli tapi menyesal kemudian hari…

jadilah seperti saya yang memilih produk jenama Shaklee..For 50 years, Shaklee has been leading the way in natural health products,personal care, home care and air treatment products including 45 patents worldwide..bla bla bla… 🙂

p.s: Berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai vitamin Shaklee dan membuat pesanan?

___________________________________________________________

Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

 

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR MENJADI SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee