SHAKLEE EFFECT #12: Travel & Outstation Yang Sangat Memenatkan (Video)

TRAVELLING.

Bila sebut je travelling, biasanya di kepala kita mudah terbayang perlancongan ke luar negara atau dalam negara Malaysia sendiri. Dari Malaysia dapat terbang ke Europe, Amerika, Australia untuk tengok kanggaroo, Perth sebab nak pergi Eiffel Tower, Maldives – mesti menyeronokkan, betul tak?

Bagi yang bajet mungkin kurang sedikit, akan cuba membawa keluarga melancong di dalam Malaysia je. Ada yang pergi pulau Langkawi, Pulau Pinang, Cameron Highland ke – walaupun dalam negara, tapi masih menyeronokkan. Betul kan?

Namun, bagaimana pula dengan travelling untuk balik ke kampung? Walaupun perjalanan tidak sejauh melancong ke luar negara, namun pasti tetap terasa penat. Bila bertolak dari Kuala Lumpur ke Pulau Pinang, untuk dua-tiga hari, lepas tu balik semula ke Kuala Lumpur, walaupun perjalanan cuma 2-3 hari, tapi, bila sampai ke rumah di KL, pasti tetap terasa penat. Kalau boleh, esok hari tu rasa macam nak minta MC je. hehe..

Biasanya, kepenatan ini lebih terasa bila anda perlu travelling membawa anak-anak yang masih kecil, yang masih memakai pampers. Pergi sahaja, satu beg penuh dengan pampers, belum termasuk lagi pakaian dia orang. Baju mak ayah dia lagi. Bila sampai rumah semula, dengan baju berlonggok nak kena cuci lagi, belum lagi termasuk rumah nampak bersepah dan berdebu yang perlu di sapu, Lepas tu perut kelaparan, nak kena masak lah pulak.

Banyaknya kerja rumah yang kena buat, tapi kalau badan dah lembik, mana nak larat nak buat ni semua. Betul tak, mak-mak semua?

Nak tak rahsia badan tetap bertenaga walaupun anda baru pulang dari travelling?

Bagaimana jika,

  • anda baru je lepas pulang dari travelling dari Jepun, esoknya terus terbang ke Sri Lanka.
  • sampai je dari Paris sebelah pagi, petang tu anda masih bertenaga memandu terus ke Penang
  • sampai rumah tengah malam sekalipun, esoknya masih larat lagi nak hantar anak & pergi kerja on time

Best kan?

Nak tahu rahsia, jom kita tonton video ni sama-sama.


Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

logo esel

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat pembelian daripada saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI!

Serta banyak lagi KELEBIHAN yang bakal anda nikmati sebagai ahli Shaklee!

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee

 

 

TESTIMONI VITAMIN UNTUK KESUBURAN SHAKLEE

Testimoni yang kami berikan adalah hasil perkongsian customers yang sangat berpuas hati dengan produk Shaklee yang mereka amalkan.

subur 4

Subur 3

Kesuburan 9

Kesuburan 8

hamil 4

subur 2

Antara Supplemen Shaklee yang mereka ambil adalah, Supplemen Cadangan untuk Kesuburan; Zinc Complex, B-Complex, Vitamin E, GLA Complex, Vita-Lea, Alfalfa Complex

Zinc Complex (2)

Zinc Complex

–  Zinc memberi kesan terhadap berbagai hormon termasuklah hormone sex, hormone thyroid, kemandulan bagi lelaki dan perempuan, prostate, thyroid yang tidak aktif . Kekurangan zinc juga dikatakan antara sebab kemandulan

       – Istilah yang di gunakan adalah “Below the level of technical sterility” bermaksud di bawah paras kesuburan. Ia mempengaruhi bilangan sperm (sperm count) dan pergerakannya (sperm motility). So, zinc ni mmg penting untuk kesuburan…

Vita-Lea

Vita-Lea Iron Formula (Multivitamin)

– untuk memastikan keperluan 12 vitamin dan 7 galian dipenuhi. Rata-rata pengambilan makanan seharian kita tidak dapat memenuhi keperluan ini atas banyak sebab dan kekangan.Dan uniknya multivitamin shaklee kerana ianya mengandungi iron formula yang sangat penting bagi tubuh.

B-Complex

B-Complex

– paling penting untuk elak kemurungan (anti-stress) & menstabilkan hormon. Uniknya vitamin b shaklee kerana ianya turut mengandungi Folic acid dan Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon.

Vitamin E

Vitamin E

– membantu meningkatkan hormon seks baik lelaki mahupun wanita..Uniknya vitamin E shaklee kerana turut mengandungi silenium manakala vitamin E kebanyakkan di pasaran adalah dijual berasingan dengan silenium. Ia juga sangat bagus untuk jantung tetapi waktu yang sama ia boleh meningkatkan pengeluaran hormon seks testosteron.


Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

logo esel

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat pembelian daripada saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI!

Serta banyak lagi KELEBIHAN yang bakal anda nikmati sebagai ahli Shaklee!

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee

Tingkatkan Kesuburan Anda, Peluang Untuk Mendapat Anak Dengan Vitamin Kesuburan Shaklee …

Rasa tidak lengkap hidup dalam rumah tangga, tanpa riuh rendah bunyi anak2.. bila mendengar jerit pekik anak2 dirumah jiran2, sudah pasti anda juga ingin rumah anda hingar begitu. Pelbagai usaha dan ikhtiar telah dilakukan, namun belum juga membuahkan hasil..

Teknologi dah dicuba.. Berurut dengan cara tradisional pun dah dibuat.. Namun, masih juga ‘negative’.. Pernah tak anda terfikir, kemungkinan tubuh anda telah kekurangan nutrisi yang boleh membantu meningkatkan kesuburan anda?

Kekurangan nutrisi atau pengambilan supplemen untuk meningkatkan kesuburan, seringkali berada di kedudukan yang paling bawah.. kerana ia adalah sesuatu yang jarang kita fikirkan, sebagai penyebab..

Ada pasangan yang sihat, tetapi masih perlukan sesuatu untuk meningkatkan lagi tahap kesuburan.. kerana apa yang nampak sihat di luar, belum pasti ia sihat di dalam.. Jom kita lihat, apakah supplemen Shaklee yang boleh anda cuba bagi meningkatkan tahap kesuburan anda..

Supplemen ini di cadangkan berdasarkan, sudah banyak testimoni yang kita terima daripada pasangan2 yang telah mencubanya dan mereka telah berjaya mendapat anak, walaupun ada sesetengah mereka yang sudah berkahwin 10 tahun. Alhamdulillah… 😉

1. Asid Folik di dalam B-Complex Shaklee

  • Umumnya, kita sering diberitahu oleh pakar puan, adalah digalakkan bagi wanita yang merancang untuk hamil, hendaklah mengambil asid folik, sekurang-kurangnya 3 bulan sebelum mengandung.. Maksudnya, jika anda ingin anak anda lahir pada bulan januari tahun 2014, anda perlu mengandung pada hujung bulan april atau dalam bulan may. Justeru itu, anda perlu mengamalkan asid folik sekurang2nya bulan januari 2013.
  • Namun begitu, pengambilan asid folik belum memadai.. Anda masih memerlukan vitamin B lengkap kerana, terdapat kajian yang menunjukkan sesetengah wanita yang mengalami masalah untuk hamil, memerlukan B6 bagi meningkatkan kesuburan dan bagi suami, anda memerlukan B12 bagi meningkatkan kiraan sperma anda.
  • Jadi, pastikan anda mengambil vitamin B-Complex yang lengkap dengan 8 jenis vitamin B seperti B-Complex Shaklee.

2. Zinc Complex

  • Terdapat kajian menunjukkan bahawa zinc banyak membantu meningkatkan kesuburan bagi lelaki dan wanita. Ini kerana, kekurangan zink boleh menyebabkan perubahan dalam kromosom lelaki dan wanita, di mana ia mengurangkan kesuburan dan meningkatkan peluang untuk keguguran.
  • Zink adalah penting bagi tujuan ‘menarik dan tahan’ hormon pembiakan estrogen dan progesteron.
  • Kehadiran zink boleh di dapati di dalam kepekatan tinggi sperma.
  • Zink sangat diperlukan bagi membuat lapisan luar dan ekor sperma.

3. Vitamin E dan selenium

  • Vitamin E merupakan antioksidan yang kuat.
  • Ia menunjukkan bahawa vitamin E membantu meningkatkan kesuburan bagi wanita dan lelaki.
  • Bagi lelaki yang membuat rawatan IVF, mereka akan dibekalkan dengan vitamin E, kerana dipercayai ia dapat meningkatkan kadar persenyawaan dari 19-29 peratus.
  • Selenium adalah antioksidan yang boleh membantu melindungi badan dari serpihan kimia yang reaktif dan ia dikenali sebagi radikal bebas.
  • Kehadiran selenium, dapat membantu mengurangkan risiko kerosakan kromosom yang disebabkan oleh radikal bebas.
  • Vitamin E Shaklee dilengkapi dengan selenium dan tidak semua vitamin E yang ada dipasaran, dilengkapi dengan selenium dan ia biasanya, dijual secara berasingan

4. Vitamin C

  • Vitamin C adalah antioksidan dan ia dapat membantu meningkatkan kualiti sperma.
  • Ia membantu melindungi sperma dan DNA dari kerosakkan.
  • Beberapa kajian menunjukkan bahawa, kerosakan DNA dalam sperma telah menyebabkan pasangan sukar hamil atau mudahnya berlaku keguguran jika pasangan hamil.
  • Vitamin C juga turut membantu sperma daripada berkumpul kepada keadaan ‘berselerak’ dan ini sangat penting untuk persenyawaan.
  • Terdapat juga kajian yang menunjukkan wanita yang mengambil dadah klomifen bagi merangsang ovulasi akan mempunyai peluang yang lebih baik, jika diambil bersama-sama dengan vitamin C

5. Energizing Soy Protein

  • ESP Shaklee mengandungi 9 asid amino yang tidak dihasilkan oleh tubuh, dan ia hanya boleh didapati melalui makanan. Antara asid amino yang penting bagi kesuburan adalah L-Arginine dan L-Carnitine.
  • L-Arginine merupakan asid amino yang ditemui dalam banyak makanan dan kepala sperma turut mengandungi asid amino ini. Asid amino ini penting bagi pengeluaran sperma. Penambahan L-Argine dalam badan anda, membantu meningkatkan kuantiti dan kualiti sperma anda
  • L-Carnitine ini sangat penting untuk fungsi normal sperma. Menurut kajian, semakin tinggi L-Carnitine dalam sel sperma, semakin baik fungsi sperma tersebut.
  • Bagi wanita, protein sangat penting bagi menguatkan dinding rahim dan ia membantu mengurangkan risiko keguguran.
  • Malahan, protein sangat perlu bagi membina sel2 yang baik untuk pembesaran janin.

6. GLA Complex

  • GLA sangat berguna untuk wanita bagi memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid sepanjang bulan.
  • GLA mengandungi asid lemak Omega-6 yang membantu pembentukan prostaglandin, di mana ia adalah hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal.
  • GLA juga mengandungi vitamin E, dan ia penting untuk melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun
  • GLA membantu meningkatkan kesuburan anda dengan menghasilkan cecair pekat didalam serviks anda. Cecair yang menyerupai mukus ini, sering dihasilkan oleh badan wanita setiap bulan. Kehadiran cecair ini, menunjukkan anda berada dalam keadaan yang subur dan sangat sesuai untuk melakukan persenyawaan.
  • Malahan, mukus ini juga membantu sperma untuk hidup lebih lama, di dalam tubuh wanita dan membantu sperma agar selamat sampai ke telur agar ia boleh di senyawakan.

7. Vita-Lea Iron Formula

  • Ia adalah multivitamin yang mengandungi 28 jenis mineral dan galian, yang sangat penting untuk tubuh badan kita.
  • Pakar kesihatan mencadangkan agar orang dewasa mengambil makanan tambahan harian bagi menyokong kesihatan secara menyeluruh.
  • Vita-lea sangat penting untuk tubuh badan, kerana ia membantu :
  1. meningkatkan kesihatan secara menyeluruh
  2. menyokong jangka hayat hati, usus dan mata
  3. meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi
  4. memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas
  5. meningkatkan sperma dan juga kualiti telur

Fungsi dan khasiat yang dijelaskan di atas adalah hanya untuk supplemen SHAKLEE sahaja. Setiap jenama mempunyai khasiatnya tersendiri.

Berikut adalah beberapa supplemen yang dicadangkan untuk membantu meningkatkan tahap kesuburan bagi kedua-dua pasangan. Namun, suka untuk saya ingatkan, pengambilan supplemen sahaja tidak penting, kerana anda perlu faham bagaimana persenyawaan boleh berlaku.

Adalah PENTING untuk anda,

  • sebagai isteri, untuk mengetahui bila masa anda subur. Ini adalah penting bagi meningkatkan peluang untuk berlakunya kehamilan. 
  • selepas anda ‘bersama’, tunggu sekurang-kurangnya 10 minit, sebelum anda mencuci alat sulit anda. Ini dapat memberi peluang untuk sperma berada lebih lama di dalam badan anda.

Doa juga sangat penting.. Setiap apa yang kita usaha, berdoa dan bertawakal juga, adalah kunci kejayaan.. Insha Allah, setiap perkara yang baik, jika dilakukan dengan baik sejajar dengan niat kerana Allah, sudah pasti ALLAH akan memakbulkannya.. aameen..

Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

logo esel

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI!

Serta banyak lagi KELEBIHAN yang bakal anda nikmati sebagai ahli Shaklee!

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee