AJHT Menyokong Kesihatan Sendi Berpanjangan

Assalamualaikum,

Masih lagi tidak bermaya untuk membuat sebarang aktiviti hari ini? Bukan sahaja nak buat kerja, nak berjalan cepat je lenguh. Bila anda mudah terasa sengal-sengal pada bahagian sendi, itu tandanya badan anda sedang mengalami masalah sakit sendi.

Pernah dulu saya terdengar ada orang mengeluh, seluruh sendi-sendi dia terasa sakit, alasan dia, sebab terlalu banyak duduk. Betul ke? hehe.

Jangan biarkan sakit sendi menghalang anda dari bergiat aktif. Kini, dengan AJHT, anda mampu mengekalkan sendi-sendi yang kuat, fleksibel dan mudah bergerak. Produk terbaru Shaklee ini mengandungi ekstrak unik Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak jagung dan nutrien penting lain termasuk zink, tembaga, mangan dan vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan.

AJHT adalah produk shaklee yang mengandungi 100% sayur-sayuran. AJHT adalah nama pendek bagi Advanced Joint Health Tablet.

AJHT memberikan manfaat kepada sendi dalam 3 cara:

  1. Menyokong keselesaan sendi
  2. Memelihara tisu penyambungan yang sihat
  3. Meningkatkan kesan kusyen

AJHT ni sesuai untuk semua peringkat usia. Tidak kira orang muda atau orang tua, semua boleh mengambilnya..hehe

Jom tengok apa kata mereka mengenai AJHT ni.. 🙂

” 29 hb Dec aritu beli AJHT untuk hubby, 2 hari consume dah ok sakit-sakit sendi dia. Actually, saya ni pun selalu sakit-sakit sendi sebab saya ni kurus sangat orangnya. Tu senang sangat sakit-sakit sendi. Saya memang tak suka nak telan-telan pil ni, tapi dah tak tahan malam tadi ngap 2 biji AJHT, alhamdulillah pagi ni, senang je bangun dari tidur. Macam tak percaya je. Selalu kalau nak bangun tu, seksa tahan sakit..”

 

Chupp.. Anda nak tahu tak?

Sempena promosi pada bulan Feb ni, Shaklee menawarkan, offer istimewa untuk AJHT. Jika anda membuat pembelian tiga botol, anda boleh memiliki satu botol percuma. Maksudnya, Beli 3 Dapat 4. Best kan?

Nak tahu harga sebotol? Sebotol cuma RM124 je. Kalau beli 3, lepas tu dapat lagi 1 percuma, kan berbaloi tu.

Kalau anda tidak ingin sakit sendi anda berpanjangan, ambil lah AJHT hari ini. InshaAllah, anda memang akan berpuas hati sangat-sangat. 🙂


PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat pembelian daripada saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI!

Serta banyak lagi KELEBIHAN yang bakal anda nikmati sebagai ahli Shaklee!

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

Bahaya & Tanda-Tanda Penyakit Osteoporis Serta Ahtritis

Osteoarthritis

Osteoartritis ialah keadaan di mana terdapat kemusnahan pada rawan yag menyelaputi sendi-sendi. Ia lebih biasa didapati pada usia yang lanjut dan pada mereka-mereka yang menegangkan sendi mereka, contohnya pada mereka-mereka yang bekerja keras dan mereka-meraka yang terlampau gemuk. Sendi-sendi yang selalu terlibat adalah sendi pinggang, lutut dan tulang belakang.

Tanda-tanda dan Gejala-gejala

  • Sakit dan pembengkakkan di bahagian sendi-sendi seperti di pinggang, lutut, tulang belakang, siku dan pada wanita, juga pada sendi-sendi di hujung jari.
  • Terdapat sakit yang sela-menyela dan dilegai dengan berehat.
  • Pergerakan yang terhad apabila penyakit semakin melarut disebabkan oleh kehilangan rawan.

Arthritis Reumatoid

Penyakit ini memberi kesan terutamanya pada sendi-sendi di bahagian jari-jemari dan pergelangan tangan. Sendi-sendi lain yang turut terlibat adalah pada bahagian bahu, lutut dan kaki. Perawatan yang awal harus dimulakan untuk mengurangkan kecacatan.

Tanda-tanda dan Gejala-gejala

  • Pembengkakkan pada satu atau lebih sendi, ia adalah biasanya bersimetri.
  • Kekakuan pada awal pagi.
  • Sakit yang berhijrah dan berulang-ulang pada sendi.
  • Ketidakupayaan untuk menggerakkan sendi secara normal
  • Kemerahan dan rasa panas yang ketara pada sendi.
  • Kelemahan dan kepenatan.
  • Demam bergred rendah.
  • Perasaan mencucuk pada bahagian-bahagian hujung badan.
  • Kekakuan otot apabila berada pada satu posisi untuk jangka masa yang lama.

Kajian keatas kanak-kanak yang mengidap Artritis di US.

  • 294,000 kanak-kanak berumur dibawah 18
  • Lebih 827,000 melakukan pemeriksaan kesihatan
  • Kadar lebih rendah (500) di kesan di Wyoming & Lebih tinggi (38,000) di kesan di California.

 


PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat pembelian daripada saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI!

Serta banyak lagi KELEBIHAN yang bakal anda nikmati sebagai ahli Shaklee!

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

SHAKLEE EFFECT #14: Rahsia Isteri Tambat Hati Suami, Sambil Senyum Manja (Video)

Siapa kata suri rumah ni, boleh membuatkan si isteri menjadi seorang lemah gemalai. Sakit sendi pada jari tak terkata. Bila dah jari sakit, macam nak lipat baju semua? Nak masak lagi. Nak layan suami lagi?

Kasihan kan isteri ni. Biasanya, ibu-ibu yang dah bersalin dan mempunyai ramai anak, memang berisiko tinggi untuk mendapat sakit sendi. Maklumlah kan, si ibu ni dah banyak ‘memberi’ kalsium kepada anak, semasa mengandung dan menyusu.

Kalau tak di top-up, memang cerahlah harapan untuk mendapat sakit-sakit sendi ni semua. Namun, ia tidak mematahkan semangat seorang isteri untuk berusaha mencari penawar untuk sakit sendi ni.

Kisah ni samalah macam kisah sahabat saya. Sahabat saya ni, dia mula perasan, bila sendi-sendi jari jemari dia mula lenguh-lenguh dan sakit. Bila nak angkat baju untuk di lipat, jemari dia tiba-tiba rasa macam tak berdaya. Alih-alih, baju tu di biar tak berlipat.

Bila dah rasa macam terlalu teruk sampai tak larat nak lipat kain semua, beliau mula mencari produk yang boleh membantu merawat sakit beliau. Bila dah amalkan produk yang dah jumpa tu, bukan je tangan rasa lebih bertenaga, bahkan nak join suami aktif marathon pun, dah tak ada masalah. Bila si isteri dah join, sudah pasti kasih sayang suami semakin bertambah, betul tak? hehe

Anda ada masalah macam sahabat saya ni jugak ke? Nak tahu apa yang sahabat saya ni ambil, sampai beliau mampu memikat hati suami pulak tu.

Jom tonton video ni sama-sama. Semoga ia bermanfaat untuk anda dan si suami juga. 🙂 InshaAllah.

 


Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

logo esel

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat pembelian daripada saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI!

Serta banyak lagi KELEBIHAN yang bakal anda nikmati sebagai ahli Shaklee!

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee