SHAKLEE EFFECT #10: Anak Kurus Kering Sokmo Sakit (Video)

Apa khabar ibu-ibu hari ni?

Masih lagi pening kepala sebab melayan anak-anak asyik demam memanjang. Cuaca hujan sikit, anak pun menunjukkan simptom nak demam. Ada yang dah mula keluar hingus. Ada pula yang batuk-batuk. Yang bersin dengan suhu badan panas semacam pun ada.

Sebagai seorang ibu, apa jua situasi anak, pasti pening kepala, sebab tak tahu apa nak buat. Tengok anak jiran, elok je. Tak de pula demam-demam macam anak kita. Betul tak?

Jom kita menonton video perkongsian dari dua ibu muda yang berkongsi pengalaman anak mereka yang asyik demam je. 🙂


Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

logo esel

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat pembelian daripada saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI!

Serta banyak lagi KELEBIHAN yang bakal anda nikmati sebagai ahli Shaklee!

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee

MEAL SHAKES: Nutrisi Yang Terbaik Untuk Kanak-Kanak Sihat Dan Cergas

MEAL SHAKES – Makanan Segera Tanpa Perlu Rasa Curiga

Meal Shakes

  • Dalam kehidupan seharian yang sentiasa aktif dan serba pantas, kanak-kanak tidak mempunyai masa yang cukup untuk menikmati makanan yang seimbang.
  • Oleh itu, Shaklee Meal Shakes menjadi pilihan terbaik bagi mereka kerana ia merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic.
  • Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain.
  • Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat.
  • Pilihan protein soya terbaik anda.

Mealshake ni tidak hanya untuk kanak-kanak yang kurang selera makan atau suka makan benda2 merapu atau tak nak makan langsung.. ia sesuai untuk anak-anak yang makan tetapi makan memilih macam contoh tak nak makan sayur.. tak nak makan nasi..makan lauk je.. dan ianya juga sesuai untuk anak-anak yang obesiti…

Ini kerana Shaklee Mealshake ni boleh menampung mane2 nutrisi yang kurang dalam badan kita..tapi, perlu juga tahu, anak-anak obesiti ni bukannya terlebih makan, tetapi suka makan benda2 merapu, kurang minum air masak contohnya.. jom baca sekilas fakta tentang Mealshake ni..

  • Complete Nutrients – Provides 24 types of A to Z essential vitamins, minerals and trace minerals. Deficiency in trace minerals will affects the absorption of vitamins and causes inactive enzymes. It also contains soy lecithin that works hand-in-hand with fat soluble vitamins.
  • Supplies Key nutrient to cells – Rich in protein (contain no lactose) that helps in forming skin, nails, hair, organs, blood, immunised cells etc.
  • Aids in Growing Up – Contains folic acid, biotin, rich in calcium and magnesium that are needed for building bones and cells in the growing up process.
  • Anti-Oxidants – Contains vitamins A, C, E, zinc, selenium which are the anti-oxidant components for anti-ageing.
  • Restore skin complexion – Contains complete vitamin B-Complex, iron, copper to form healthy red blood cells, thus improves the skin colour complexion. 
  • Detoxification – Rich in soluble fibre that helps the (peristalsis of colon and stomach/bowel movement) to excrete excess fat and waste from the colon and stomach.
  • Great Taste for young and old – Delicious drink with natural fructose; quick replenishment of the necessary nutrients for the body; contain no artificial colouring and artificial sugar.

Meal Shakes juga sesuai untuk,

  • Ibu hamil,yang tak lalu nak makan – di sebabkan oleh “morning sickness”
  • Ibu menyusu juga boleh mengambilnya
  • Orang tua yang dah berumur yang tak makan secara sihat & tak suka makan vitamin berbentuk pil
  • Kanak-kanak & remaja yang sedang meningkat dewasa
  • Sesiapa sahaja yang selalu tak sempat untuk breakfast ~ secawan meal shakes sudah cukup untuk anda!!

 


Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

logo esel

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat pembelian daripada saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI!

Serta banyak lagi KELEBIHAN yang bakal anda nikmati sebagai ahli Shaklee!

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee

Supplemen Yang Sesuai Untuk Anak Cergas Dan Bijak …

Sudah ramai ibu-ibu yang saya jumpa, bertanyakan supplemen yang sesuai diambil untuk anak-anak mereka. Malahan, ada anak yang baru berusia 1 tahun lebih..hehe.. Terserlah sifat ibu penyayang..hehe.. 

Sebenarnya, supplemen atau makanan tambahan bukanlah suatu makanan yang wajib anak anda atau anda sendiri ambil,JIKA anda yakin, anda mampu memberi keluarga anda makanan yang penuh dengan nutrisi dan zat-zat yang penting.

Namun begitu, kanak-kanak pada usia bawah 12 tahun sangat terkenal dengan karenah yang sangat memilih jenis makanan yang ingin di ambil. Makanan yang menjadi kegemaran mereka adalah jajan atau makanan segera yang lain. Sudah pasti, sebagai ibu, anda tidak ingin melihat anak anda kekurangan zat yang penting, lebih-lebih lagi pada usia mereka yang penting untuk tumbesaran.

Berikut adalah supplemen cadangan yang sesuai untuk anak anda. 😉

Setiap supplemen ini mempunyai kebaikannya..

a. Vita-Lea for Children

  • Untuk kanak-kanak 4 tahun ke atas
  • Menyediakan 19 vitamin dan mineral penting
  • Sumber kalsium untuk pembinaan tulang
  • Baik untuk kesihatan
  • Sumber harian tambahan bagi vitamin B

b. Chewable Vita-C 100 mg

  • Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badan
  • Membantu anda menjaga kesihatan gigi dan gusi serta struktur tulang
  • Ia sangat penting bagi gigi yang kuat serta gusi yang sihat
  • Meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging
  • Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta struktur am tubuh badan

c. Meal Shakes

  • Minuman berperisa vanila yang lazat dan disukai anak-anak
  • Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting
  • Rendah lemak dan rendah glisemik
  • Sumber protein dan kalsium
  • Sesuai untuk hidangan sarapan pagi dan sebelum tidur

d. Omega Guard

  • Merupakan minyak ikan terbaik di dunia
  • Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak Omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi.
  • EPS menyihatkan jantung dan sendi anda
  • DHA penting untuk perkembangan dan fungsi otak

Apa kata golongan ibu yang telah memilih supplemen Shaklee ni, untuk anak-anak mereka…

 

Saya susah hati betul dgr Dr William cakap..tp encik suami cool aje” ok lah tu dah minum susu”..

Saya ke Farmasi belikan macam2 vitamin yg plus Lysine n pre- and probiotic supplements..

Namun ianya masih sama…baca pulak artikel kita kena pelbagaikan menu, saya beli pun buku Wardina “Mama Saya Lapar”…tapi ianya bagus untuk si kembar saya yang hanya berhenti makan bila tidur..waktu lain mulut mereka hanya menguyah aje yg paling mereka sukai epal n brokoil (tq wardina atas tips ini…abangnya?????.

Alhamdulillah. dengan milk shake+ susu, Vita lea for Children selama 1 minggu di samping kapsul minyak ikan Omega Shaklee guard… (sedap dikunyah begitu sahaja)……nakkan anak anda bijak?..pastikan diet hariannye tinggi kandungan DHA..untuk perkembangan otaknya.

Sekarang Aiman akan mkn nasi 3 kali sehari dan selalu tgh malam dia tak boleh tidur sb lapar katanya..Benarlah Milk Shake n Vitalea sesuai untuknya. mungkin anda boleh mencuba..dan dapatkan kesan yg sama seperti aiman sekarang dia dah sgt montel


Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

logo esel

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat pembelian daripada saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp  011 – 3201 4534 
  • Email Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI!

Serta banyak lagi KELEBIHAN yang bakal anda nikmati sebagai ahli Shaklee!

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee