TIP KESIHATAN: ESP Membantu Mengurangkan Kegatalan Kulit Di Sebabkan Ekzema

Saya pasti, anda pun sudah biasa mendengar perkataan ekzema ni, betul tak? meh saya share sedikit info mengenai ekzema ni, bagi yang belum biasa mendengarnya. Tadaa… ini adalah contoh ekzema yang menyerang kanak-kanak.

Rasa gatal-gatal, membuatkan anak rasa tidak selesa dan keinginan untuk menggaru, adalah lebih tinggi. Ekzema ni boleh menyerang kanak-kanak, walaupun semasa bayi, kulit mereka nampak sihat. Kadang-kadang, bila dah terlalu gatal dan selalu sangat di garu, lama kelamaan, kulit akan melecet, dan menyebabkan kulit menjadi luka dan rasa pedih. kesian bila tengok anak-anak yang masih kecil tergaru-garu macam tu.

Sebagai ibu, saya ingin berkongsi beberapa tips yang boleh membantu anda untuk merawat masalah anak anda.

1. Jika bayi anda masih menyusu badan, saya cadangkan anda untuk mengambil supplemen ibu menyusu yang lengkap dengan Energizing Soy Protein, Alfalfa, B-Complex, Vitamin C, Vita-lea dan Ostematrix. Adalah penting untuk si ibu mengambil supplemen ini, agar khasiatnya dapat disalurkan kepada bayi melalui susu badan.

2. Jika anak anda dah besar, tapi masih menyusu susu botol, memadailah anda mencampurkan minuman mereka dengan Meal Shakes dan Energizing Soy Protein. Jika mereka suka mengunyah, anda boleh suruh mereka mengunyah sebiji Omega Guard. Kalau tak, boleh campur sekali Omega Guard di dalam susu botol tadi.

3. Anda boleh juga menyapu kulit anak anda dengan herbal-blend cream, setiap kali selepas mereka mandi. Pastikan yang ekzema tersebut adalah kering, k.

4. Jika anda sendiri yang mengidap ekzema, saya cadangkan anda mengambil Energizing Soy Protein, B-Complex, Vitamin C dan Alfalfa. 

Selamat mencuba. Semoga anak anda cepat sihat dan cergas.


PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat pembelian daripada saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI!

Serta banyak lagi KELEBIHAN yang bakal anda nikmati sebagai ahli Shaklee!

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

Supplemen Cadangan Untuk Masalah Resdung Serta Cara Pengambilan Vitamin Yang Sesuai …

ANDA batuk, kerap bersin, tidak bermaya dan tidak sedap badan. Hidung pula rasa berair dan tersumbat. Anda terasa yang anda demam.Apabila ubat-ubatan yang diambil tidak meredakan gejala-gejala demam biasa, bangun pagi anda mulai diiringi dengan sakit kepala dan rasa berat pada bahagian muka.

Selepas doktor mendengar sejarah gejala, memeriksa bahagian muka, dahi dan mungkin menjalankan sinaran-X pada bahagian sinus, anda disahkan menghidap penyakit sinusitis.Di kalangan masyarakat setempat, ia lebih popular sebagai resdung dan sangat biasa terjadi di kalangan rakyat negara ini.

“Ringkasnya, resdung menghasilkan pelbagai gejala hidung dan tidak ketinggalan boleh juga memberikan kesan terhadap tekak, peti suara serta telinga tengah.Salah satu punca resdung adalah disebabkan oleh jangkitan bakteria ke atas hidung dan rongga di sekelilingnya yang dipanggil sinus,” kata Pakar Telinga, Hidung dan Tekak, Hospital Pusrawi, Kuala Lumpur, Dr. Amir Izwan Mohamed Dahan.

Menurutnya, sinus sebenarnya adalah rongga-rongga di dalam tulang muka yang bersambung ke hidung melalui saluran-saluran yang sangat kecil.Sinus terletak pada bahagian muka – pipi di bawah mata, di antara dua mata, hanya sedikit di belakang hidung dan turut meliputi bahagian dahi seseorang.

Ia terbahagi kepada empat; masing-masingnya dikenali sebagai sinus frontal, sinus maksila, sinus etmoid dan sinus sfenoid.Fungsi sebenar sinus tidak diketahui dengan tepat tetapi ada antara teori mengatakan sinus berfungsi meringankan tengkorak selain turut memainkan peranan dalam degungan suara.

“Biasanya lendir dihasilkan oleh rongga-rongga ini pada setiap masa dan disalirkan ke dalam hidung.Jika saluran daripada sinus ini tersumbat, lendir akan terkumpul dan rongga sinus menjadi tempat pembiakan yang baik bagi kuman bakteria,” katanya.
Dr. Amir Izwan yang juga pakar bedah kepala dan leher berkata, bengkakan di dalam lapisan hidung juga boleh menyebabkan salur sinus ini tersumbat.Salah satu punca utama bengkakan dalam hidung ini ialah radang hidung disebabkan oleh alahan (rhinitis) yang agak berleluasa dalam masyarakat kita.Mengulas lanjut, resdung boleh juga terjadi disebabkan oleh rerambut halus silia di dalam sinus yang sepatutnya membantu pengaliran mukus, gagal menyempurnakan tugasnya.

Aktiviti menyelam ataupun berenang merupakan antara beberapa faktor yang boleh meningkatkan risiko resdung selain asap rokok yang dikenal pasti sebagai pencetus radang hidung.

Oleh itu, adalah sangat penting `mengharamkan’ tabiat merokok di dalam persekitaran rumah mahupun kenderaan pesakit resdung, sekali gus mengelakkan tempat-tempat yang seumpamanya.

 

Credit: Utusan Malaysia

 

Bagi merawat penyakit Resdung, ini terdapat beberapa vitamin yang boleh diambil, antaranya ;

  • B-Complex – Ia bertindak sebagai agen penenang dan penstabil hormon
  • Vitamin C – Ia bertindak sebagai antioksidan dan memperbaiki sel-sel rosak
  • Alfalfa Complex – Ia membantu mengurangkan keradangan dan gatal-gatal akibat

**PERINGATAN : Alfalfa Complex tidak boleh di ambil oleh mereka yang mengidap SLE, iaitu penyakit antibodi berlebihan dalam badan.

Cara pengambilan Supplemen ini adalah seperti berikut :

  1. Vitamin C – 2 kali sehari (pagi dan malam)
  2. B complex – 1 biji sehari.
  3. Alfalfa – 4 biji sehari (2 pagi dan 2 malam)

Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

logo esel

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat pembelian daripada saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI!

Serta banyak lagi KELEBIHAN yang bakal anda nikmati sebagai ahli Shaklee!

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee

Penyakit Asma Dan Vitamin Shaklee Yang Sesuai

Assalamualaikum.

Apa Itu Asma

Penyakit asma atau dikenali sebagai penyakit lelah, merupakan penyakit yang melibatkan kesukaran untuk pesakitnya bernafas. Ini adalah kerana ketika pesakit diserang asma, keradangan dan spasma pada selaput dinding laluan udara menyebabkan bronkiol di dalam paru-paru menjadi sempit.

 

Pesakit asma mungkin mengalami pernafasan bersiul (wheezing), sesak nafas, dan sukar untuk bersenam. Ketika otot mengejang, saluran udara mengecil dan menghalang pernafasan. Apabila ini terjadi,paru-paru akan berkurangan udara. Akibatnya, pesakit boleh pengsan.

Penyakit asma ni sangat bahaya sebenarnya. Di sini saya nak kongsikan pengalaman seorang pesakit asma kronik dan bagaimana cara beliau lakukan dalam tujuan merawat penyakit beliau.

Video ni sangat berguna jika anda ada anak ke, pasangan ke, adik beradik ke, kawan ke yang mengidap penyakit asma. Mana tahu, selepas menonton ni, anda dapat membantu mereka mendapat kesihatan yang lebih baik dari sekarang.

Jom tonton. 🙂

 

Menurut kajian, jumlah kanak-kanak diserang penyakit asma adalah 10 hingga 20 peratus. Selalunya, penyakit ini tidak boleh diubati. Tapi, biasanya kanak-kanak akan sembuh apabila usia meningkat.

Bagi kanak-kanak yang menghidapi asma sederhana, serangan ini akan hilang apabila mencapai usia lingkungan 12 hingga 13 tahun.

Manakala, 50 hingga 60 peratus akan sembuh apabila mencapai usia 20 hingga 25 tahun. Sementara, 20 peratus lagi akan mendapat asma berterusan dan hanya sebilangan kecil saja yang akan sembuh.

Pencetus Asma

Pencetus biasa serangan asma termasuk:

  • alahan dihidu seperti kutu habuk (house dust mite), debunga, spora kulapuk (mould spores), epithelials binatang peliharaan
  • udara sejuk
  • senaman
  • jangkitan sistem pernafasan
  • tekanan emosi
  • aspirin dan ubat seumpamanya

Asma juga merupakan satu penyakit yang dikaitkan dengan keturunan.

Sumber: Wikipedia.com

 

Supplemen Shaklee Cadangan Untuk Masalah Asma

set asma shaklee

Fungsi Setiap Vitamin di dalam Set Masalah Asma

  1. Vivix : Mengimpak 4 mekanisma utama penuaan selular
  2. Vita C : Antioksidan, menentang irritasi akibat pernafasan
  3. Ostematrix : Menyekat serangan dengan menghalang kontraksi otot bronkial
  4. Nutriferon : Mempertingkatkan sistem imun
  5. B Complex : B6 mengurangkan wheezing dan simptom asma
  6. Carotomax : Memperbaiki membran peparu dan mengurangkan serangan asma
  7. Omega Guard : Anti-stress, merangsang sistem imun
  8. Energizing Soy Protein : Meningkatkan tenaga
  9. Vitamin E : Menguatkan dinding salur darah
  10. Energy Tea : Teh hijau mengurangkan inflamasi salur udara
  11. CoQ Health Plus : Mengandungi CoQ health yang penting untuk kesihatan jantung

Ingin membeli vitamin shaklee untuk mengurangkan masalah asma anda? Boleh beli sendiri guna kad kredit atau kad debit dan hanya klik pada link e-sell di sebelah. Kalau nak beli terus dari saya pun boleh. 🙂


 

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR MENJADI SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee