Nutriferon Membantu Meningkatkan Imunisasi Tubuh Badan .

Semenjak hujan kerap berlaku, dan ia bersilih ganti pulak dengan cuaca panas terik, sudah pasti ada sesetengah orang akan mudah di serang demam.. Malahan, bila sibuk mengemas rumah dengan keadaan debu yang berterbangan, mulalah hidung jadi sensitif.. tak habis2, asyik nak bersin je kerja.. last2, terus demam.

Bagaimana pula dengan anda? Adakah anda pun turut mengalami situasi yang sama? Pantang kena hujan, kepala sudah mula berpusing, mata berpinar2, tanda badan nak demam?

Bagaimana pula dengan anak2 anda? Pasangan anda? Sahabat anda?

Tahukah anda, itu menunjukkan imunisasi tubuh badan adalah lemah. Jangan risau… situasi begini berlaku bukannya terhadap anda seorang, tetapi ramai lagi insan di luar sana, yang tidak menyedarinya.. malahan, ada juga di mana situasi mereka yang mudah terjangkit, jika penyakit berjangkit mula menular..

Untuk membantu anda mengatasi situasi ini, kami ada jawapannya!

Nutriferon

Nutriferon

Nutriferon merupakan kemajuan besar dalam Sains Sistem Imun dan ianya ekslusif hanya dijual oleh Shaklee.

Dicipta Oleh Individu Yang Menemui Interferon

Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo. Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, beliau telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan.

Meningkatkan Paras Interferon Secara Semulajadi

Para saintis dan komuniti perubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi imun yang sihat. Nutriferon merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi.

Terbukti Daripada Empat Kajian Klinikal Pada Manusia

Campuran fitonutrien yang berkesan dan selamat ini memberi sokongan imun tepat pada peringkat sel. Kajian menunjukkan khasiat kesihatan yang luar biasa dan perlindungan imun yang diperolehi daripada campuran khas empat ekstrak tumbuhan di dalam Nutriferon.

Rumusan Berpaten Yang Eksklusif

Nutriferon tidak dapat dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee. Rumusan berpaten Nutriferon yang unik adalah eksklusif kepada Shaklee. Sebagai satu supplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

Menurut kajian terbaru, Nutriferon telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel2 semulajadi – menyokong lebih banyak perkembangan untuk sistem sains imunisasi ini.

Cara pengambilan:

  • Satu minggu sekali sahaja untuk mereka yang sihat, ATAU
  • Satu paket sehari (atau, jika perlu), di minum bersama air. Sila minum secepat mungkin selepas dibuka kerana ianya mudah menyerap kelembapan.

Siapa yang memerlukan Nutriferon ini?

  • Individu yang ingin kukuhkan sistem imun
  • Individu yang menghadapi masalah sistem imun
  • Individu yang mendapati pengambilan vitamin C (dos lebih) tidak memberi kesan ke atas penyakit yang dihidapi
  • Individu yang apabila sakit(demam), sakitnya akan berpanjangan, melebihi seminggu
  • Ibu menyusu, namun mendapati anaknya masih kerap demam, dan demam berpanjangan
  • Individu yang mudah jatuh sakit

Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

logo esel

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat pembelian daripada saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI!

Serta banyak lagi KELEBIHAN yang bakal anda nikmati sebagai ahli Shaklee!

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee

Petua Menghilangkan Selsema Bayi

Assalamualaikum semua,

Hari ni saya nak berkongsi sedikit petua untuk ibu-ibu yang sedang mengalami situasi bayi sedang demam. Sebagai ibu, mesti anda risau jika bayi demam.. Lebih-lebih lagi, bila bayi demam, semua kerja jadi serba tak kena. Bayi pula lebih kerap merengek, menangis kesakitan, menolak untuk makan.. Kalau boleh, diaorang nak selalu di dukung.. betul tak?

Jika bayi anda sedang demam, apa kata anda mencuba petua ni. Manalah tahu, ia dapat membantu agar demam bayi anda kebah tanpa perlu makan ubat.

Petua 1.
Sapukan sedikit minyak kelapa pada batang hidung bayi, biarkan hingga kering. Jika tidak sembuh, dapatkan rawatan selanjutnya.

Petua 2.
Ambil batang daun sirih.Tekan hingga keluar lendirnya. Ambil lendir ini dan sapukan pada batang hidung bayi, biarkan hingga kering. Jika tidak sembuh, dapatkan rawatan selanjutnya.

Petua 3
Bersihkan hidung bayi dengan tuala bersih. Sapukan air kunyit tua (tumbuk atau kisar sedikit kunyit tua dan perah airnya) ke bahagian hidung hingga mulut. Bayi akan bernafas dengan selesa selepas itu.

Disebabkan saya pernah membaca artikel bahawa ubat dan antiobiotik tak elok untuk kanak-kanak, jadi saya akan cuba mengelak dari memberikan mereka apa-apa ubat pun, hatta yang dibeli dari farmasi. Apa yang saya bagi kat anak sulung saya yang umur 3 tahun cumalah Meal Shakes, Nutriferon, Vita C Chewable & Omega Guard. Manakala yang bongsu pula, disebabkan dia masih menyusu badan, jadi saya akan memastikan saya mengambil set lengkap ibu menyusu. Alhamdulillah, bayi saya semenjak lahir, cuma sekali je demam. Itu pun sebab dia nak tumbuh gigi. Itu pun cuma 3 hari je.. Syukurlah.. Sekarang ni, umur dia dah 16 bulan. Sihat dan cergas je.. Sebagai ibu, saya gembira sangat melihat diaorang dua ni bermain.

Sekarang ni pula, macam heboh pula kawan-kawan saya anak diaorang yang dihantar ke taska, kena penyakit HFMD.. bahaya juga penyakit ni sebenarnya kalau tak diberi rawatan dengan segera. Apa yang doktor nasihatkan, cuma berikan anak mereka makan ais krim. Alhamdulillah, ia memang dapat membantu. Jadi, kalau bayi anda kena HFMD, bolehlah bagi diaorang makan ais krim yer.. 🙂

p.s: Berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai vitamin Shaklee dan membuat pesanan?

___________________________________________________________

Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

 

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR MENJADI SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee