SHAKLEE EFFECT #10: Anak Kurus Kering Sokmo Sakit (Video)

Apa khabar ibu-ibu hari ni?

Masih lagi pening kepala sebab melayan anak-anak asyik demam memanjang. Cuaca hujan sikit, anak pun menunjukkan simptom nak demam. Ada yang dah mula keluar hingus. Ada pula yang batuk-batuk. Yang bersin dengan suhu badan panas semacam pun ada.

Sebagai seorang ibu, apa jua situasi anak, pasti pening kepala, sebab tak tahu apa nak buat. Tengok anak jiran, elok je. Tak de pula demam-demam macam anak kita. Betul tak?

Jom kita menonton video perkongsian dari dua ibu muda yang berkongsi pengalaman anak mereka yang asyik demam je. 🙂


Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

logo esel

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat pembelian daripada saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI!

Serta banyak lagi KELEBIHAN yang bakal anda nikmati sebagai ahli Shaklee!

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee

MEAL SHAKES: Nutrisi Yang Terbaik Untuk Kanak-Kanak Sihat Dan Cergas

MEAL SHAKES – Makanan Segera Tanpa Perlu Rasa Curiga

Meal Shakes

  • Dalam kehidupan seharian yang sentiasa aktif dan serba pantas, kanak-kanak tidak mempunyai masa yang cukup untuk menikmati makanan yang seimbang.
  • Oleh itu, Shaklee Meal Shakes menjadi pilihan terbaik bagi mereka kerana ia merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic.
  • Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain.
  • Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat.
  • Pilihan protein soya terbaik anda.

Mealshake ni tidak hanya untuk kanak-kanak yang kurang selera makan atau suka makan benda2 merapu atau tak nak makan langsung.. ia sesuai untuk anak-anak yang makan tetapi makan memilih macam contoh tak nak makan sayur.. tak nak makan nasi..makan lauk je.. dan ianya juga sesuai untuk anak-anak yang obesiti…

Ini kerana Shaklee Mealshake ni boleh menampung mane2 nutrisi yang kurang dalam badan kita..tapi, perlu juga tahu, anak-anak obesiti ni bukannya terlebih makan, tetapi suka makan benda2 merapu, kurang minum air masak contohnya.. jom baca sekilas fakta tentang Mealshake ni..

  • Complete Nutrients – Provides 24 types of A to Z essential vitamins, minerals and trace minerals. Deficiency in trace minerals will affects the absorption of vitamins and causes inactive enzymes. It also contains soy lecithin that works hand-in-hand with fat soluble vitamins.
  • Supplies Key nutrient to cells – Rich in protein (contain no lactose) that helps in forming skin, nails, hair, organs, blood, immunised cells etc.
  • Aids in Growing Up – Contains folic acid, biotin, rich in calcium and magnesium that are needed for building bones and cells in the growing up process.
  • Anti-Oxidants – Contains vitamins A, C, E, zinc, selenium which are the anti-oxidant components for anti-ageing.
  • Restore skin complexion – Contains complete vitamin B-Complex, iron, copper to form healthy red blood cells, thus improves the skin colour complexion. 
  • Detoxification – Rich in soluble fibre that helps the (peristalsis of colon and stomach/bowel movement) to excrete excess fat and waste from the colon and stomach.
  • Great Taste for young and old – Delicious drink with natural fructose; quick replenishment of the necessary nutrients for the body; contain no artificial colouring and artificial sugar.

Meal Shakes juga sesuai untuk,

  • Ibu hamil,yang tak lalu nak makan – di sebabkan oleh “morning sickness”
  • Ibu menyusu juga boleh mengambilnya
  • Orang tua yang dah berumur yang tak makan secara sihat & tak suka makan vitamin berbentuk pil
  • Kanak-kanak & remaja yang sedang meningkat dewasa
  • Sesiapa sahaja yang selalu tak sempat untuk breakfast ~ secawan meal shakes sudah cukup untuk anda!!

 


Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

logo esel

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat pembelian daripada saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI!

Serta banyak lagi KELEBIHAN yang bakal anda nikmati sebagai ahli Shaklee!

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee

Petua Menghilangkan Selsema Bayi

Assalamualaikum semua,

Hari ni saya nak berkongsi sedikit petua untuk ibu-ibu yang sedang mengalami situasi bayi sedang demam. Sebagai ibu, mesti anda risau jika bayi demam.. Lebih-lebih lagi, bila bayi demam, semua kerja jadi serba tak kena. Bayi pula lebih kerap merengek, menangis kesakitan, menolak untuk makan.. Kalau boleh, diaorang nak selalu di dukung.. betul tak?

Jika bayi anda sedang demam, apa kata anda mencuba petua ni. Manalah tahu, ia dapat membantu agar demam bayi anda kebah tanpa perlu makan ubat.

Petua 1.
Sapukan sedikit minyak kelapa pada batang hidung bayi, biarkan hingga kering. Jika tidak sembuh, dapatkan rawatan selanjutnya.

Petua 2.
Ambil batang daun sirih.Tekan hingga keluar lendirnya. Ambil lendir ini dan sapukan pada batang hidung bayi, biarkan hingga kering. Jika tidak sembuh, dapatkan rawatan selanjutnya.

Petua 3
Bersihkan hidung bayi dengan tuala bersih. Sapukan air kunyit tua (tumbuk atau kisar sedikit kunyit tua dan perah airnya) ke bahagian hidung hingga mulut. Bayi akan bernafas dengan selesa selepas itu.

Disebabkan saya pernah membaca artikel bahawa ubat dan antiobiotik tak elok untuk kanak-kanak, jadi saya akan cuba mengelak dari memberikan mereka apa-apa ubat pun, hatta yang dibeli dari farmasi. Apa yang saya bagi kat anak sulung saya yang umur 3 tahun cumalah Meal Shakes, Nutriferon, Vita C Chewable & Omega Guard. Manakala yang bongsu pula, disebabkan dia masih menyusu badan, jadi saya akan memastikan saya mengambil set lengkap ibu menyusu. Alhamdulillah, bayi saya semenjak lahir, cuma sekali je demam. Itu pun sebab dia nak tumbuh gigi. Itu pun cuma 3 hari je.. Syukurlah.. Sekarang ni, umur dia dah 16 bulan. Sihat dan cergas je.. Sebagai ibu, saya gembira sangat melihat diaorang dua ni bermain.

Sekarang ni pula, macam heboh pula kawan-kawan saya anak diaorang yang dihantar ke taska, kena penyakit HFMD.. bahaya juga penyakit ni sebenarnya kalau tak diberi rawatan dengan segera. Apa yang doktor nasihatkan, cuma berikan anak mereka makan ais krim. Alhamdulillah, ia memang dapat membantu. Jadi, kalau bayi anda kena HFMD, bolehlah bagi diaorang makan ais krim yer.. 🙂

p.s: Berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai vitamin Shaklee dan membuat pesanan?

___________________________________________________________

Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

 

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR MENJADI SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee