Kebaikan Vita-C Chewable Untuk Kesihatan Kanak-Kanak

vitamin_c_chewable

Kebaikan Vitamin C Dalam Chewable Vita C Shaklee

  • Chewable Vita C Shaklee telah mengalami revolusi baru apabila formulasinya ditingkatkan dengan tambahan Bioflavanoid Complex. Kini ia menjadi supplemen vitamin C paling lengkap di pasaran.
  • Ia sekarang menggunakan nama baru iaitu Chewable Vita C Plus
  • Menariknya Chewable Vita C ini bukan sahaja boleh di ambil oleh kanak-kanak berusia 4 tahun ke atas, tetapi turut boleh diambil oleh orang dewasa yang tidak suka vitamin berbentuk pil yang perlu ditelan dengan air.
  • Mudah sahaja untuk makan Chewable Vita C ni. Hanya perlu hisap atau kemam sahaja di dalam mulut.

Secara asasnya kebaikan Chewable Vita C ini sama dengan Sustained Release Vita C. Apakah kebaikannya?

  • Memelihara kandungan antioksidan semulajadi dalam tubuh
  • Antioksidan penting dalam melindungi sel kulit daripada rosak dan melambatkan penuaan
  • Chewable Vitamin C Shaklee menguatkan tulang, gigi dan gusi yang sihat
  • Meningkatkan sistem imun tubuh
  • Sangat sesuai untuk orang sukar atau tidak suka makan pil atau tablet
  • Rasa oren semulajadinya sangat selamat untuk kanak-kanak dan orang dewasa
  • Tidak mengandungi sebarang pewarna, perasa, pemanis ataupun pengawet tambahan
  • Tabletnya lebih kecil dari SR Vitamin C Shaklee, jadi ia mudah untuk di makan atau ditelan
  • 1 biji Chewable Vita C Shaklee bersamaan 1/2 biji oren iaitu bersamaan 10 mg
  • Manfaat Vitamin C sangat bagus untuk menjaga kecantikan kulit dan awet muda

Keistimewaan Chewable Vita C

  • Rasa Chewable Vita C tak pahit dan masam macam SR Vitamin C Shaklee
  • Boleh buka sebotol demi sebotol untuk menjaga kesegaran vitamin
  • Boleh makan ikut pilihan masa sendiri (contoh 3 biji lepas sarapan, 2 biji lepas makan malam)
  • Boleh kongsi dengan anak-anak berusia empat tahun dan ke atas juga

Vitamin C Mudah Rosak Disebabkan:

  • Mudah musnah oleh pencemaran udara dan air. Perokok yang merokok sekotak rokok sehari boleh membakar 500 mg vitamin C dalam tubuh
  • Mudah musnah disebabkan stress (tekanan) – fizikal dan mental
  • Mudah termusnah oleh oksigen. Pendedahan buah-buahan dan sayuran yang telah dipotong dan dibiar terdedah terlalu lama pada udara sebelum digunakan akan mengurangkan kandungan vitamin C. Selain itu, memasak terlalu lama pada suhu tinggi juga merosakkan vitamin C dalam makanan.

Keperluan Vitamin C dalam badan kita:

  • Membantu meningkatkan antibodi dalam tubuh supaya sistem imun tubuh lebih tinggi
  • Mempercepatkan proses penyembuhan luka dan demam
  • Menguatkan struktur gigi dan gusi
  • Perokok @ mereka yang bergaul dengan perokok memerlukan vitamin C
  • Membina kolagen (sebagai bahan pengikat/pelekat) dalam membinan dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan
  • Pengambilan vitamin C yang mencukupi dalam diet seharian dapatmengurangkan risiko tekanan darah tinggi
  • Membantu proses penghadaman & penyerapan zat besi
  • Individu yang sering stress (tertekan), penat, letih, lesu serta sibuk dengan urusan harian memerlukan vitamin C. Pengambilan vitamin C yang mencukupi dapat membantu mengembalikan hormon stress (hormon yang melawan stress)
  • Bertindak sebagai anti kimia yang menjadi racun dalam tubuh seperti nitrates dan nitrites
  • Memberi perlindungan terhadap penyakit jantung dan mengehadkan ‘oxidation’ terhadap kolestrol jahat
  • Membentuk Sel-sel darah yang baru (setiap 3 bulan darah dalam badan akan bertukar)
  • Membantu memulihkan selesema, resdung dan bersin waktu pagi.
  • Membantu dalam proses pemulihan kudis
  • Pengambilan vitamin C sebanyak 1000-5000mg sehari dapat mengurangkan risiko /melawan penyakit barah seperti kanser oral cavity, kanser kerongkong, kanser saluran penghadaman, kanser serviks, kanser usus besar (rektum), kanser payudara dan kanser paru-paru
  • Bertindak sebagai “Protector Gate” – setiap masa mesti berada dalam badan kerana sifat vitamin C adalah larut air.

Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

logo esel

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat pembelian daripada saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp  011 – 3201 4534 
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI!

Serta banyak lagi KELEBIHAN yang bakal anda nikmati sebagai ahli Shaklee!

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee

Petua Menghilangkan Selsema Bayi

Assalamualaikum semua,

Hari ni saya nak berkongsi sedikit petua untuk ibu-ibu yang sedang mengalami situasi bayi sedang demam. Sebagai ibu, mesti anda risau jika bayi demam.. Lebih-lebih lagi, bila bayi demam, semua kerja jadi serba tak kena. Bayi pula lebih kerap merengek, menangis kesakitan, menolak untuk makan.. Kalau boleh, diaorang nak selalu di dukung.. betul tak?

Jika bayi anda sedang demam, apa kata anda mencuba petua ni. Manalah tahu, ia dapat membantu agar demam bayi anda kebah tanpa perlu makan ubat.

Petua 1.
Sapukan sedikit minyak kelapa pada batang hidung bayi, biarkan hingga kering. Jika tidak sembuh, dapatkan rawatan selanjutnya.

Petua 2.
Ambil batang daun sirih.Tekan hingga keluar lendirnya. Ambil lendir ini dan sapukan pada batang hidung bayi, biarkan hingga kering. Jika tidak sembuh, dapatkan rawatan selanjutnya.

Petua 3
Bersihkan hidung bayi dengan tuala bersih. Sapukan air kunyit tua (tumbuk atau kisar sedikit kunyit tua dan perah airnya) ke bahagian hidung hingga mulut. Bayi akan bernafas dengan selesa selepas itu.

Disebabkan saya pernah membaca artikel bahawa ubat dan antiobiotik tak elok untuk kanak-kanak, jadi saya akan cuba mengelak dari memberikan mereka apa-apa ubat pun, hatta yang dibeli dari farmasi. Apa yang saya bagi kat anak sulung saya yang umur 3 tahun cumalah Meal Shakes, Nutriferon, Vita C Chewable & Omega Guard. Manakala yang bongsu pula, disebabkan dia masih menyusu badan, jadi saya akan memastikan saya mengambil set lengkap ibu menyusu. Alhamdulillah, bayi saya semenjak lahir, cuma sekali je demam. Itu pun sebab dia nak tumbuh gigi. Itu pun cuma 3 hari je.. Syukurlah.. Sekarang ni, umur dia dah 16 bulan. Sihat dan cergas je.. Sebagai ibu, saya gembira sangat melihat diaorang dua ni bermain.

Sekarang ni pula, macam heboh pula kawan-kawan saya anak diaorang yang dihantar ke taska, kena penyakit HFMD.. bahaya juga penyakit ni sebenarnya kalau tak diberi rawatan dengan segera. Apa yang doktor nasihatkan, cuma berikan anak mereka makan ais krim. Alhamdulillah, ia memang dapat membantu. Jadi, kalau bayi anda kena HFMD, bolehlah bagi diaorang makan ais krim yer.. 🙂

p.s: Berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai vitamin Shaklee dan membuat pesanan?

___________________________________________________________

Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

 

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR MENJADI SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee