Kepentingan Protein Dalam Diet Harian

Assalamualaikum semua.

 

Protein hakikatnya boleh didapati dalam makanan harian kita seperti ikan, ayam, daging, kekacang dan banyak lagi. Namun untuk makan ayam, daging, telur, ikan, sudah pasti semua ini perlu dimasak terlebih dahulu. betul tak? Hakikatnya, sifat protein ini adalah terlalu mudah untuk musnah pada suhu yang tinggi. Bila suhu melebihi 75 degree, maka pada masa inilah protein akan mudah musnah.

Secara analoginya, pernah tak anda terkena dengan percikan air panas yang baru mendidih dan air yang dah lama mendidih tetapi masih panas. Yang mana satu akan membuat kulit anda cepat merah dan menyebabkan timbul satu gelembung berisi air di dalam nya. Sudah pastilah, kalau terkena dengan air panas yang baru mendidih, betul tak? Ini adalah kerana, hampir 25% tubuh badan manusia terbentuk daripada protein.

Antara kelemahan protein juga adalah, ia tidak boleh berbalik. Maksudnya, jika kulit anda hangus disebabkan terbakar, untuk kembali pulih mendapat kulit yang cantik adalah sukar. Oleh sebab itu, ramai doktor mencadangkan untuk membuat pembedahan plastik, jika keadaan kulit terlalu teruk.

Oleh sebab itu, pemilihan protein dari sumber yang terbaik adalah sangat penting. Badan kita terdiri daripada sel. Dari sel ini, ia akan membentuk tisu bagi menghasilkan organ. Dan organ ini pula akan membentuk sistem. Protein ini adalah makanan kepada sel. Ambil protein tak elok, maka hasilnya, sebuah sistem badan yang tak elok. 🙂

Sel -> Tisu -> Organ -> Sistem

Sel cantik, hasilnya sistem pun cantik. betul tak? hehee

Tahukah anda?

Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan supplemen protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970-an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.

esp

PROMOSI ISTIMEWA ESP SHAKLEE PADA BULAN MAC 2015 INI. HUBUNGI SAYA SEKARANG!


 

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat pembelian daripada saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI!

Serta banyak lagi KELEBIHAN yang bakal anda nikmati sebagai ahli Shaklee!

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

 

Saya amat berbesar hati sekiranya anda sudi meninggalkan komen dan link contact anda kerana saya pasti membaca dan menjawabnya nanti. Terima kasih!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s