TESTIMONI KECANTIKAN: Kulit Semakin Cantik & Gebu Dengan Shaklee

Apa kata mereka tentang Shaklee?

Ini adalah perkongsian daripada ibu menyusu, ibu hamil, ibu berpantang … Shaklee bukan sekadar untuk menambah susu badan

Pn. Murni Fairouz – Salam. Nak share sket pasal pengalaman consume set berpantang shaklee masa bersalin anak kedua. Saya amalkan Vitalea, Bcomplex, Vitamin C dan Zinc + ESP konsisten. Alhamdulillah..Nak compare dengan time berpantang anak pertama memang jauh beza. Paling rasa teruja bila luka jahit dalam 3 hari dah sembuh. Lepas tu cergas & sihat je rasa badan, rambut serius x gugur, kulit muka memang cantik. Dan yang paling best susu ibu banyak. Syukur sangat..Thanks Shaklee! Memang berbaloi…

Pn. Rosni – bb shaklee sy yg terbaru..nur emilia irdina.(4.10kg).lahir pd 27 oct 2013..emergency cesar..2nd day dh discharge sb bb xda jaundis n luka cesar sy pun ok.hari ke4 dh boleh turun naik tangga…today dh seminggu..luka kering cantik jer…dan jahitan dh start tanggal..vitalea.b komp.vit c.oste dan semestinye zinc…

Pn. Azzahra – Testimoni saya sendiri. Set hamil dan berpantang shaklee. Saya ambil ESP, Vit C, Omega, Bcomplex. Berpantang saya tambah alfalfa dan vitalea. Alhamdulillah bermula dari awal pregnant sampai dah sarat saya masih mampu bjalan kaki ke pejabat, lebih kurang 10 min je, tapi dah sarat jadi 20 min, bonceng motor ke KK bla check up (husbnd keje shift), orang tegur cergas mcm tak pregnant, alhamdulillah. Oh ye berat naik dgn stabil smpai 20kg, masa tu memang risau kalau tak dapat berat asal nanti. HB sy turun bla masuk kandungan 7 bulan, sy amik vit c, naik balik cantik je blik. Then after delivered, teruskan set berpantang, susu alhamdulillah meriah smpai sekarang, luka sembuh cepat, org dtg ziarah masa dalam 20 hari, tegur nampak sihat xmcm dlm pantang dah. Paling best ada mak cik tu cakap dah mcm anak dara blik! Lepas pantang berat dah turun ke 50 kg, anak 3 bulan dah tggal 47kg, mungkin sb BF, berat cpt turun. Alhamdulillah semua dgn izin Allah. Just sharing

Pn Wan Su – so bila aku ngandung anak ketiga ni…seawal mengandung aku amek supplement shaklee…bila dah hampir nak bersalin,….aku amek full set shaklee untuk lepas berpantang. lps tengok testimoni ibu2 lain yg mengujakan…hasilnya ianya juga berkesan utk aku ..lps beranak..muka tak pucat…badan rasa kuat..luka jahitan cepat baik…haa ini lagi satu yg bestt dan penting susu pon byk…..lagi satu..haa ada lagi tu…tetiba je aku rasa kulit aku cantekk..haa cantekk laa pd aku

Pn Zu – kdg2 zu penat sgt..pg kerja..balik kerja nak do housework..urus bb n hubby..so zu decide untuk amek supliment shaklee set b+esp+ostematrix…hasilnya pada..zu xdelah tencen sgt+penat..pagi bangun 5.30-12.00 malam…tido pun x tido nyenyak..tau2 jela kalo dah ade anak kecik ni..hehe..BM pun Alhamdulillah.meriah

Pn Ezanin – Salam… Nak tau? saya baru seminggu mkn Alfafa… Pagi tadi saya perasan…sesuatu yg saya selame ni saya dok carik2… sejak putus susu anak ke dua… Yes!! i perasan that cik B dah bertambah cantik..xde ‘jatuh’ lagi mcm b4 ni… ni bukan sebab susu penuh ye..cik B kosong (now tgh menyusu anak no 3 yang baru 4 bulan)..

Puan Amy -2minggu lpas amik Trial Pack Set B tu, Alhamdulillah, susu ibu klau tiap kali pump tu msti dpt 4 – 5 oz…hepi sesangat…n bile ibu add on ESP tu kdang2 blh smpi 8oz klau pump…heee, pnye la hepi…n yg pling best susu ibu jd lebih pekat…yummy! Ameer pon klau mnum, cept je kenyg……Sejk amik Shaklee ni ibu rs lbh cergas tau,….Rmai org kt ibu nmpk muda n slim tak nmpk mcm dah ade anak 2….hehehe! syukur, tu lg slh satu kbaikan yg ibu dpt bile amik Shaklee…Sbb tu klau ade je yg tnye psal supplmt ape ibu mkan cept je sy suggest SHAKLEE…

Puan Alin-…Setelah sebulan pengambilan Trial Pack (Set B) for breastfeeding, momma memang dapat rasakan·perubahan yang KETARA dari segi kecergasan+kesihatan tubuh badan DAN kualiti susu perahan. Memang rasa·sangat cergas, kurang stress+lebih ceria dan susu pun increased! Wowww.., kite rase cergas dan semangat nak buat kije, Bile kite tidak stress, hati pun happy jer. ..

Pn Hana.-bl dh consume shaklee sy boleh maintain pum susu 20oz sehari..syukur alhamdulillah…tp bukan setakat tu je tau…ade lg benefit yang lain…badan xrs penat, rs bertenaga je…pastu keputihan hilang, setel masalah.

Pn dilla -seorang senior syorkan saya ambil ESP sebagai energy booster pada bulan RamadhanAllhamdulillah saya menjadi kembali bertenaga dan sejak itu saya tak pernah miss ambil· ESP… Alhamdulillah, kesan pengambilan·ESP dan·Set Confinement, saya tiada masalah untuk mengepam susu untuk dibuat stok. Doktor..··

Puan Laila…..Tapi bila makan dgn disiplin, air susu berubah warna…jadi pekat n kuning….sampai bbsitter tegur….dia ingat susu basi…ahaha…rupa2nya makan vitamin susu pekat…. Anak pun cepat kenyang. Alhamdulillah.··Dgn minum byk air spt yg dicadangkan disampin sesi pumping yg btul…. Susu saya bertambah. Utk diri saya yg paling ketara rambut tak gugur macam dulu…dulu sgt takut nak sikat rambut, kdg2 rasa mcm “aku ni sakit apa la rambut gugur byk sgt”…betullah protin (ESP) tu membina sel2 kita….rambut kuat, kuku kuat….

Puan Erra – What I noticed was the changes in my skin too, become more moist and radiant, my baby also had improved her skin conditions a lot, I started consuming Shaklee supplements while breastfeeding, starting from the breastfeeding set with ESP ( Energizing Soy Protein) and tried other product such as the Vanilla Milk Shake, The Omega Fish Oiland·Vitamin E. The reason why I choose·Shaklee is because its cheap, it doesn’t use silica gel and perfectly safe for consuming..and I could focus more on my work,..I·was amazed how it does to my energy levels and general health, ….   

Pn Farisa  ·I noticed by taking the supplements regularly, it helps me to maintain good energy throughout the day. It makes my body feel much better than before and it also improves my mood (although I did have episodes of baby blues at the beginning of confinement but now it is gone, thank God!).. 

Pn Arnie – berpantang kali kedua ini sangat berbeza dengan yang pertama. Saya lebih bertenaga, rasa lebih sihat, dan kembali langsing dengan cepat!Rahsianya, saya mengambil supplements, breastfeed baby on demand & memakai bengkung selama 24 jam sehari! . Selain itu, saya dah boleh buat kerja rumah & berpantang sendiri selepas 2 minggu melahirkan baby, dan yang paling penting, berat turun sebanyak 10kg dalam masa 30 hari!  

Cik Pau – so far baru sebulan makan shaklee. rasanyer kalau dulu lagi jumpa shaklee tadek laa selalu gi klinik dan ·sekarang ni baru ..bersemangat nak bangun pagi. alhamdulillah skang nih kesihatan dah okeh. nak rasa tumbang2 mcm dulu tu dah tak ada. stress pun dah bleh manage laa… B complex tu betul2 membantu …

 

Yang ambil untuk masalah berat badan …… Shaklee bukan sekadar membuat badan lebih kurus

Pn Syafiera – Salam semua hee congrats sebab dah dapat jumpe supplement yang sesuai seriously I nak btaw esp quite dangerous hahah sebab memang akan dapat full energy sampai malam pun tak tidur walaupun 3 jam je tidur tapi rasa macam dah cukup rehat. Kuliy pun jadi cantik parut parut cepat clear.

Pn. Yusra – Hi. Just wanna share something. It’s about a month sy guna shaklee tk weight management. Alhamdulillah, berat sy trn 3 kg and inch pn banyak trn. Tq to Nizm Shamsury sbb introduce sy dgn produk ni n banyak bg guidance tk sy…mula2 tu mmg give up sbb brt statik. At first, sy just amik lecithin ngn herblax. Berat statik je. So, nizm suggest plak amik omega guard pagi, lecithin + alfafa slps each meal. Herblax still amik 2 kali seminggu. Even though berat still statik, but guess what? Inch sy banyak trn. Baju lama2 dh leh pakai semula. Best:-). So, i start amik cinch to reduce my calory intake. Rasa coffee susu. Amik bteakfast, kenyang sampai tgh hari. N thats time, i lost my 3 kg. Senam? Just jalan g lrt je lah senaman sy.walaupun trn agak sket, tp sy rasa ok je sbb sy x senam pn. Tgh hari still makan nasi. So, anyone yg interested, maybe can try as well. Best bila org kata “wah. Dh kurus sket. Kulit muka pn makin cantik”

Pn. Herny – yesss!!!!!! saya dah 65kg harini… total loss 13 kg dah! badan makin ringan, sakit2 sendi hilang, hari2 berpeluh! kulit pun makin cantik! happy sangat dengan shaklee! tak perlu invest banyak2 sangat pun. Ambik total wellness+ alfalfa+ lecithin+ omega+ gla. oh cinch + esp tak pernah miss.. lecithib pun tak miss yg lain ada termisss.. n makan pun of course control. dah isi dengan cinch n esp tak rasa lapar. tapi sya still amik carb. kalau takde nasi saya makan roti wholemeal tu. ambik dalam masa 3 month.. takde diet merepek2!!!

Pn. Musliana – Shaklee merubah impian menjadi kenyataan…… Masalah kegemukan memang menghantui diri saya sejak dari zaman remaja hinggalah kepada umur 30 an ni….Pelbagai ubat-ubatan, murah dan mahal telah saya cuba…termasuk slimming center yang memakan ribuan ringgit….berat memang la turun tapi sekejap jer, bila makan je berat naik balik…sampai saya jadi takut hendak makan….susah hati….tekanan darah tinggi pun melambung2 bila badan naik ni…..tapi sekarang semua tu takde masalah lagi…Shaklee telah menjadi penyelamat kepada saya……Herblax, Alfafa, Omega, Lecithin dan esp membuatkan saya sentiasa tersenyum……sambil slimkan badan kulit pun jadi cantik……ubat darah tinggi pun saya dah tak ambil lagi sejak ambil supplement ni……toxin dalam badan pun dah takde…….walaubagaimanapun saya masih belum berpuas hati dengan berat ni lagi…..insyaAllah, dengan Shaklee saya tak perlu risau lagi……berat 89 tapi saya hilang inci yang sangat banyak…..Alhamdulillah…

 

Mereka yang ada masalah kulit, kulit berparut …

Pn Farah – Malam tadi sebelum tidur..8 pekena Collagen Powder Shaklee +ESP + fresh milk. Then telan vitamin E.. Bangun pagi ni rasa pipi menegang..lembut.Glow pipi i..suka..suka..suka.. Tapak tangan lembut,moist..en hubby pegang tangan.. erm…lembut..yahooo.. Anda semua bila lagi ? Bab-bab cantik tak boleh ditangguh-tangguh.

Pn. Hanom – hikhikhik.. kdg2 apa yg kita nk blum ten2 dpt kn.. kekonon nk kulit muka cun bersih gebu n bdn plk ala2 montok.. kita mkn set menambh brt bdn (vita lea + vit B + mealshake) n vita C dh nk msuk bln k 3.. n yg prubhn yg paling ketara mkn tur mmg dh kuat n nnaik brt bdn + kuku kita cantik lh.. sy suker.. dlu kuku rapuh n ada jalur putih coz kulit xshat ler tur kn.. skrg nie rmbut plk gugur.. memula tkut jgk nt botak tp ble selak anak rambut amboi meriahnyer.. lega rs.. kulit muka plk skrg nie dh xmerah n sensitif cuma berminyak jer n jerwat pn pe lg meriah ler g2.. xper sbr2.. per pn syukur alhamduliah.. perubahan tur kdg2 kita xperasan pn sebenarnya.. nk cantik memerlukn pergorbanan + kesbrn + displin..

Pn. Hani – Hi Semuaaaaaa…..selamat petang..selalunya asek letak testi customer je kan..bila lg nk buat testi sendiri..haaa ni dia testi makk.. Tengok gambo kt sebelum tu mak makan vita C tp dari brand lain tp x jadi apa2 pun uols..muka pun ala2 jambatan x siap gittew..coreng sana coreng sini..parut jerawat toksah ckpla merata2 ada..belum masuk lg kawah bulan..mekap pun tetap nampak buroks jugak k.. Alhamdulillah selepas sembang dgn kak Zura Betty ,beliau yg suggest sy minum ESP Shaklee..after 2 minggu consume ESP memang terasa ada perubahan terus beli pulak GLA Complex Shaklee x saba2 nk kulit cantik okey…slps sebulan memang sangat2 berpuas hati dgn produk ni..then terus mkn Set D ( VITA C, VITA E, BCOMPLEX) utk dpt hasil yg lg POWER… Alhamdulillah…. tak mau tukar yang lain dahhhhh….. Sekarang x perlu nk mekap tebal sampai 3 inci dh k…just sapu compact powder & celak sikit je..memang ESP ni boleh dpt cun lahhhhhh…

Pn. Mea Salih – Meh nak share story, dlu sebelum try shaklee, sibuk duk puji org yang juai kt mea, cantiknya kulit kak. Cam pakai make up. Dia selalu cakap, nanti kulit awak pn akan cantik. Xyah make up bagai. Rupanya betul. Langsung x pakai clenser, toner n cream. Alhamdulillah kulit muka mak jemah licin je. Kalau pakai make up jadi gatal. Berhasil juga bila makan suplemen. Mak happy betul. Just amalkan esp, omegaguard, vit c, ostematrix je.

Pn Iffa tentang adiknya ·Kulit muka dan kulit di bahagian kaki seakan tumbuh macam jerawat yang banyak dan bernanah(Resdung Kulit kata doctor)…..Kini, Alhamdulillah kali terakhir Iffa jumpe beliau 2 minggu lepas, kulit muka Aizat bukan sahaja kering tetapi makin licin, kulit kaki pun sama… ·

Mama Liena·- Mula2 pakai dalam 2 minggu , muka saya mengelupas ( mungkin untuk proses pemulihan ) dan tak lama dlm 3 minggu selepas tu ,alhamdulillah nampak perubahan ..skin jadi lebih lembut dan sedikit demi sedikit bintik merah dan bekas hitam2 parut jerawat makin hilang ..Since that day , im more consistent in taking supplement ..

Pn Azrinna ~Sampai tempat yang gatal tu jadi merah dan kehitaman. Saya pun duk pikir le apa yang boleh kurangkan gatal dan parut tu lantas saya ambil vitamin E dan potong dan sapukan di tempat gatal dan beruam tu. 1 malam saya tak menggaru, kalau gatal pon ala-ala mild je mmg taknak garu. Esok pagi tempat yg gatal tu menggelupas, tukar kulit baru! Takde gatal pastu licin balik cuma yang hitam2 akibat menggaru tu ada sikit. Wahhhh berkesan sungguh. Saya akan teruskan sapu Vitamin E tu

Yani – mula2 guna tu kan..jerawat besar tau..then makin hari kulit nampak makin halus,takde jerawat dah..tinggal parut .. baby pun kulit licin sangat ramai yg tegur kulit baby bersih..muka nani pun nampak bersih je..mmg okayla vitamin e dgn esp tu..takyah pakai poduk muke mahal2…hehehe…

kak CT -.Kalau dulu tumit kaki sering pecah, tapi bila sekarang Alhamdulillah dah hilang, bukan itu saja kawan2 semua tegur pada perubahan kulit, terutama kulit muka nampak berseri-seri, dan semua tanya makan apa dan pakai apa..so, xde makan lain kecuali SHAKLEE Vitamin E..yg lain2 perubahan, keputihan saya dulu agak serius, tapi Alhamdulillah sekarang “clean and clear” hehe..so, memang bestlah SHAKLEE ni..

Ini utk pesakit gout…dan utk warga emas

Ibu Pn Aula ~So I try the pack suggested for GOUT by SHAKLEE; My mum starts consuming it.. And the very next day·NO JOKE… die cakap sengal2 dah kurang tapi sakit2 masih ada..Ahamdulilah with GOD’s will…AFTER 1 WEEK… she is getting better, kaki mmg still bengkak tapi she dah boleh jalan without complaining sakit…. sape2 yang pernah jumpa my mum dulu jalan hinjut2 and very2 slow..AFTER 2 weeks… ramai la puji dia ” Puan Saidah sekarang nampak sihat la muka pun tambah berseri…

Kata Cik Pau ~ “3 hari di rumah bonda, saya beri minum nutriferon. hari ke 3 bonda dah sihat sepenuhnya dan dah mula menjamah makanan. sebelum tu mmg tak makan. asyik minum jerk. risau juga takut kena gastrik. alhamdulillah skang nih dah sihat.nampaknya tak sia2 saya spare nutriferon. saya juga membekalkan vitamin lain untuk bonda iaitu, vitamin C, B complex, alfalfa dan ostematrix..

Ini kata ibu2 yg membeli supplemen shaklee utk anak mereka..

Pn Norwina – Alhamdulillah. dengan milk shake+ susu, Vita lea for Children selama 1 minggu di samping kapsul minyak ikan Omega Shaklee guard… …

Pn Norita – Omega sangat membantu dalam mengingat. Anak saya yang berumur 3 tahun lebih dah dapat membaca surah Al Ikhlas, doa tidur, doa makan, doa penerang hati, selawat syifa’, zikir2 dalam oasis…tapi memang dia kuat telan omega….seminggu ada dalam 4-5 biji…..sebabkan memang mandi 3 kali sehari dia tak mudah demam..

Dan ini kisah ibu yang ambil vitamin Shaklee utk seisi keluarga

Pn Ani – Sejak melahirkan anak ke-4 ni, seringkali mama mengadu dgn papa yg badan ni selalu je penat. Memang penat bila kita baru melahirkan dan pada masa yg sama perlu menjaga dan menguruskan anak2 yg dah besar tuh disamping kerja2 rumah yg lain.

Dan ada satu lagi mama perasan lepas bersalin hari tu, kalau mama berjalan kan…tulang pinggul mama ni mesti berbunyi. hehe…kadang2 tu nak tergelak jugak. Tapi bila mama bagitau papa, papa kata mungkin sebab mama kekurangan kalsium. Ye lah..kan skrg ni mama menyusu baby ni.

Tambah pulak mama jarang sgt minum susu. Risau jugak kalau betul apa yg papa kata tu. Papa suggestkan kat mama utk carikan apa2 supplement utk mama..utk tampung mana2 zat yg kurang. Sbnrnya mama dah lama nak cari supplement utk semua ahli keluarga nih. Selain utk mama sendiri… papa juga perlukan supplement sbb penat bekerja. faham2 je lah bila kerja kat kilang Jepun nih.

Pressure tu lebih sikit. Dan supplement utk anak pulak penting jugak sbb budak2 tengah membesar ni biasa lah kan. Mereka ni agak lasak jugak dan kalau bab2 makan ni mereka agak memilih terutamanya along. Kalau angah tu kurang sikit cerewetnya tu. Cuma dia ni kalau sekali makan tu cuma dua tiga suap je. Sikit sgt yg dia makan. So, macamana nak membesar dgn sihat kan?..

Lebih banyak cerita mereka yang dah teruja dengan supplemen Shaklee..

Anda bagaimana?


PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat pembelian daripada saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI!

Serta banyak lagi KELEBIHAN yang bakal anda nikmati sebagai ahli Shaklee!

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

Saya amat berbesar hati sekiranya anda sudi meninggalkan komen dan link contact anda kerana saya pasti membaca dan menjawabnya nanti. Terima kasih!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s