ESP Shaklee: Minuman Protein Kegemaran Ramai

Mungkin kita jarang mengambil berat tentang kepentingan nutrisi yang perlu diambil oleh tubuh. Jadi, tidak hairanlah, kalau kita lebih suka memilih makanan kerana rasanya yang sedap, bukannya kerana ia mengandungi nutrisi yang tinggi.

Bukannya kerana kita rasa, kita kekurangan nutrisi tersebut. Oleh kerana kita gemarkan rasa sedap lebih daripada kepentingan nutrisi, sebab itulah kita lebih suka pergi McD, KFC, Pizza Hut dan banyak lagi restauran fast food.. hehee.. betul tak?

Jadi, hari ini, saya nak berkongsi kebaikan protein untuk tubuh kita. Namun sebelum itu, saya nak tanya, pernah tak anda mengalami simptom berikut?

  • Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
  • Kidney disease (penyakit buah pinggang)
  • Liver (penyakit hati)
  • High Cholesterol (kolesterol tinggi)
  • Low blood pressure (tekanan darah rendah)
  • Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
  • Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
  • Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
  • Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
  • Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
  • Poor vision (Penglihatan kurang baik)
  • Irritability (Badan menggeletar)
  • Fatigue (Letih lesu)
  • Weakness (Lemah)
  • Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
  • Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
  • Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)

Tahu tak anda, simptom-simptom ini sebenarnya adalah petanda bahawa anda kekurangan protein. Jadi, masih tak nak tambah protein dalam tubuh ke? hehee

Protein sangat penting, sebab protein ini merupakan sumber pembentukan sel dan ia juga merupakan makanan kepada sel. Jadi, kalau tubuh kita cuma ada protein yang dah ‘tua’, tak hairanlah kalau kulit kita nampak lebih cepat berkedut. Usia baru masuk akhir 20-an, tapi, kulit dah macam umur 50-an.. Nak ke macam tu? buat malu je.. usia muda, tapi nampak tua. Silap-silap, orang cakap yang kita tipu umur pulak.. hehee

Kenapa anda perlu pilih protein ESP Shaklee?

Banyak sangat kebaikan protein ESP Shaklee ni sebenarnya. Antaranya ialah:

khasiat esp

 

  • membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan
  • Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.
  • menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung
  • Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.
  • setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
  • kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous
  • indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah
  • Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.
  • tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.
  • Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya.
  • Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

Jadi, tunggu apa lagi? Dapatkan ESP hari ini.🙂


PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat pembelian daripada saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI!

Serta banyak lagi KELEBIHAN yang bakal anda nikmati sebagai ahli Shaklee!

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

One thought on “ESP Shaklee: Minuman Protein Kegemaran Ramai

Saya amat berbesar hati sekiranya anda sudi meninggalkan komen dan link contact anda kerana saya pasti membaca dan menjawabnya nanti. Terima kasih!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s