SHAKLEE EFFECT #15: Panduan Mengatasi Masalah Keguguran Rambut Di Kalangan Wanita Bertudung

Assalamualaikum,

Saya akui, sebagai seorang wanita, kalau boleh serba serbi nak kelihatan cantik. Dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki. Sebab itu, tidak hairanlah, kalau di Malaysia sahaja, terdapat begitu banyak spa, salon-salon kecantikan.

Antaranya ialah, salon kecantikan rambut, salon penjagaan tubuh badan serta salon menghias kuku. Betul kan? Bagi yang pernah pergi ke salon-salon ini, pasti anda sedar betapa bayarannya, boleh dianggap sebagai berbaloi dengan hasil yang anda akan terima.

Sejauh mana tu kebaloi-an yang anda bakal terima untuk sekarang dan untuk jangka masa panjang?

Bila bercerita mengenai salon kecantikan rambut, anda tahu tak, rambut mengalami masalah keguguran yang anda alami sekarang adalah disebabkan oleh syampu-syampu serta perapi yang mengandungi bahan kimia. Mungkin kalau di rumah, anda akan memastikan bahawa syampu serta perapi mesti bebas dari bahan kimia. Tapi, kalau di luar rumah, ia bukan dalam kawalan anda. Betul kan?

Oleh sebab itu, jangan hairanlah, bila usia semakin meningkat, tidak kira wanita tidak bertudung atau bertudung, tetap akan mengalami masalah yang sama, iaitu masalah keguguran rambut dan kelemumur. Antara bahan kimia yang terkenal dalam syampu, adalah Sodium Laureth Sulphate. Cuba tengok syampu di rumah anda sekarang, ada tak bahan kimia yang bahaya ini.

Bak kata orang, “mencegah lebih baik dari merawat’. Kalau nak selamat sekarang dan untuk jangka masa panjang, baik pilih syampu organik, yang saya percaya, sekarang ni ramai dah penjual yang menjualnya. Jangan tunggu sampai rambut semakin menipis akibat keguguran rambut yang teruk, baru nak kalut cari syampu untuk lebatkan rambut semula, yer.🙂

Antara syampu yang bebas dari bahan kimia, yang merupakan produk keluaran Shaklee adalah Syampu Prosante.

Syampu prosante ini sangat membantu untuk anda yang ada masalah keguguran rambut, rambut nipis serta rambut berkelumur. Syampu prosante ni, sangat recommended kepada anda yang bertudung. Memang pilihan yang terbaik.

Nak dengar perkongsian dari seorang sahabat yang juga ada masalah rambut? Jom dengar perkongsian beliau dan bagaimana cara beliau mengatasi masalah keguguran rambut. Semoga bermanfaat yer.🙂

 


PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat pembelian daripada saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp  011 – 3201 4534 
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI!

Serta banyak lagi KELEBIHAN yang bakal anda nikmati sebagai ahli Shaklee!

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

 

 

Saya amat berbesar hati sekiranya anda sudi meninggalkan komen dan link contact anda kerana saya pasti membaca dan menjawabnya nanti. Terima kasih!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s