TIP KESIHATAN: ESP Membantu Mengurangkan Kegatalan Kulit Di Sebabkan Ekzema

Saya pasti, anda pun sudah biasa mendengar perkataan ekzema ni, betul tak? meh saya share sedikit info mengenai ekzema ni, bagi yang belum biasa mendengarnya. Tadaa… ini adalah contoh ekzema yang menyerang kanak-kanak.

Rasa gatal-gatal, membuatkan anak rasa tidak selesa dan keinginan untuk menggaru, adalah lebih tinggi. Ekzema ni boleh menyerang kanak-kanak, walaupun semasa bayi, kulit mereka nampak sihat. Kadang-kadang, bila dah terlalu gatal dan selalu sangat di garu, lama kelamaan, kulit akan melecet, dan menyebabkan kulit menjadi luka dan rasa pedih. kesian bila tengok anak-anak yang masih kecil tergaru-garu macam tu.

Sebagai ibu, saya ingin berkongsi beberapa tips yang boleh membantu anda untuk merawat masalah anak anda.

1. Jika bayi anda masih menyusu badan, saya cadangkan anda untuk mengambil supplemen ibu menyusu yang lengkap dengan Energizing Soy Protein, Alfalfa, B-Complex, Vitamin C, Vita-lea dan Ostematrix. Adalah penting untuk si ibu mengambil supplemen ini, agar khasiatnya dapat disalurkan kepada bayi melalui susu badan.

2. Jika anak anda dah besar, tapi masih menyusu susu botol, memadailah anda mencampurkan minuman mereka dengan Meal Shakes dan Energizing Soy Protein. Jika mereka suka mengunyah, anda boleh suruh mereka mengunyah sebiji Omega Guard. Kalau tak, boleh campur sekali Omega Guard di dalam susu botol tadi.

3. Anda boleh juga menyapu kulit anak anda dengan herbal-blend cream, setiap kali selepas mereka mandi. Pastikan yang ekzema tersebut adalah kering, k.

4. Jika anda sendiri yang mengidap ekzema, saya cadangkan anda mengambil Energizing Soy Protein, B-Complex, Vitamin C dan Alfalfa. 

Selamat mencuba. Semoga anak anda cepat sihat dan cergas.


PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat pembelian daripada saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI!

Serta banyak lagi KELEBIHAN yang bakal anda nikmati sebagai ahli Shaklee!

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

One thought on “TIP KESIHATAN: ESP Membantu Mengurangkan Kegatalan Kulit Di Sebabkan Ekzema

Saya amat berbesar hati sekiranya anda sudi meninggalkan komen dan link contact anda kerana saya pasti membaca dan menjawabnya nanti. Terima kasih!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s