Supplemen Yang Sesuai Untuk Anak Cergas Dan Bijak …

Sudah ramai ibu-ibu yang saya jumpa, bertanyakan supplemen yang sesuai diambil untuk anak-anak mereka. Malahan, ada anak yang baru berusia 1 tahun lebih..hehe.. Terserlah sifat ibu penyayang..hehe.. 

Sebenarnya, supplemen atau makanan tambahan bukanlah suatu makanan yang wajib anak anda atau anda sendiri ambil,JIKA anda yakin, anda mampu memberi keluarga anda makanan yang penuh dengan nutrisi dan zat-zat yang penting.

Namun begitu, kanak-kanak pada usia bawah 12 tahun sangat terkenal dengan karenah yang sangat memilih jenis makanan yang ingin di ambil. Makanan yang menjadi kegemaran mereka adalah jajan atau makanan segera yang lain. Sudah pasti, sebagai ibu, anda tidak ingin melihat anak anda kekurangan zat yang penting, lebih-lebih lagi pada usia mereka yang penting untuk tumbesaran.

Berikut adalah supplemen cadangan yang sesuai untuk anak anda.😉

Setiap supplemen ini mempunyai kebaikannya..

a. Vita-Lea for Children

  • Untuk kanak-kanak 4 tahun ke atas
  • Menyediakan 19 vitamin dan mineral penting
  • Sumber kalsium untuk pembinaan tulang
  • Baik untuk kesihatan
  • Sumber harian tambahan bagi vitamin B

b. Chewable Vita-C 100 mg

  • Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badan
  • Membantu anda menjaga kesihatan gigi dan gusi serta struktur tulang
  • Ia sangat penting bagi gigi yang kuat serta gusi yang sihat
  • Meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging
  • Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta struktur am tubuh badan

c. Meal Shakes

  • Minuman berperisa vanila yang lazat dan disukai anak-anak
  • Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting
  • Rendah lemak dan rendah glisemik
  • Sumber protein dan kalsium
  • Sesuai untuk hidangan sarapan pagi dan sebelum tidur

d. Omega Guard

  • Merupakan minyak ikan terbaik di dunia
  • Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak Omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi.
  • EPS menyihatkan jantung dan sendi anda
  • DHA penting untuk perkembangan dan fungsi otak

Apa kata golongan ibu yang telah memilih supplemen Shaklee ni, untuk anak-anak mereka…

 

Saya susah hati betul dgr Dr William cakap..tp encik suami cool aje” ok lah tu dah minum susu”..

Saya ke Farmasi belikan macam2 vitamin yg plus Lysine n pre- and probiotic supplements..

Namun ianya masih sama…baca pulak artikel kita kena pelbagaikan menu, saya beli pun buku Wardina “Mama Saya Lapar”…tapi ianya bagus untuk si kembar saya yang hanya berhenti makan bila tidur..waktu lain mulut mereka hanya menguyah aje yg paling mereka sukai epal n brokoil (tq wardina atas tips ini…abangnya?????.

Alhamdulillah. dengan milk shake+ susu, Vita lea for Children selama 1 minggu di samping kapsul minyak ikan Omega Shaklee guard… (sedap dikunyah begitu sahaja)……nakkan anak anda bijak?..pastikan diet hariannye tinggi kandungan DHA..untuk perkembangan otaknya.

Sekarang Aiman akan mkn nasi 3 kali sehari dan selalu tgh malam dia tak boleh tidur sb lapar katanya..Benarlah Milk Shake n Vitalea sesuai untuknya. mungkin anda boleh mencuba..dan dapatkan kesan yg sama seperti aiman sekarang dia dah sgt montel


Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

logo esel

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat pembelian daripada saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp  011 – 3201 4534 
  • Email Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI!

Serta banyak lagi KELEBIHAN yang bakal anda nikmati sebagai ahli Shaklee!

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee

Saya amat berbesar hati sekiranya anda sudi meninggalkan komen dan link contact anda kerana saya pasti membaca dan menjawabnya nanti. Terima kasih!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s