IBU MENYUSU: Tips Untuk Ibu Agar Tidak Mudah Stress Dan Kekal Bertenaga Sepanjang Hari.

“kak.so far alhamdulillah stakat ni mkn set b ..susu pun boleh la tahan..tapi .ada tak zikir atau doa untuk tambah susu..stress lah keje penat. saya kurang arif hal2 ni. tolong ye kak..” ~Pn Farahiah-KL..

lebih kurang begitula sms dari Pn Fara..seorang ibu bekerjaya yang saya kenal di alam maya.


apabila dapat sms dari Pn Fara ni..saya nakla share tentang makanan rohani dan jasmani..…semalam saya dengar di radio..ustaz ni ceramah..katanya…manusia ni sungguh prihatin bab-bab jaga badan…gi bersenam, makan makanan seimbang.. makan segala vitamin...t etapi ini semua makanan jasmani... bagaimana dengan makanan rohani?.

sebab itu katanya..ruh perlukan zikir,wirid..solat....tak dinafikan dunia ni dah makin maju…dan manusia makin sibuk dengan tuntutan dunia…jadi pendekatan dan tuntutan rohani terabai….saya tak pernah jemu menulis dan memberitahu ibu2.. bahawa doa dan keyakinan yang kuat itu sangat membantu si ibu itu untuk terus berjaya menyusukan anaknya….

yakin dan berserahlah pada Allah....Zikir2..nama-nama Allah..mengaji…amat digalakkan dalam membantu memberi rasa tenang dalam hati dan fikiran kita. Dalam kesibukan dengan kehendak dunia, cubalah mencari masa untukNya… Apabila kita dekat denganNya, insyaAllah segala kesulitan dapat diatasi……jadi buat Fara dan yang lain…amalkanlah doa ini..ataupun doa buka 12 pintu yang pernah saya share sebelum ni di blog ni…

“Ya Allah seberapa banyak susu yang aku perolehi hari ini , penuhilah dengan rahmatMu dan keberkatan di sisiMu. Semoga dengan keberkatanMu, susu yang sedikit menjadi banyak dan kenyang buat anakku.”
Percayalah..yakinla dgn izin Allah, walau sedikit susu ibu tetapi mampu membuatkan anak kita mudah kenyang…..supplemen-supplemen, vitamin-vitamin, adalah ikhtiar kita dalam membantu kepekatan susu dan doa membantu mencukupi keperluan si anak tadi.…Jika anda berpegang dan berdoa..pasti hati akan tenang serta secara langsung membantu dalam pengeluaran susu yang berpanjangan…

dan untuk ibu2 dan wanita diluar sana yang stress bekerja..letih dgn pelbagai tugas..amalkan juga zikir ini...~membaca SubhanAllah 33x, Alhamdullillah 33x dan AllahuAkbar 33x dan 1x Laaillahaillah sebelum tidur..:

“Siti Fatimah mengadu kat Nabi SAW, yang dia keletihan serta tapak tangan dah kasar kerana mengisar gandum lantas memohon seorang khadam dari Baginda SAW.Nabi SAW memujuk anak kesayangannya dengan menganjur membaca SubhanAllah 33x, Alhamdullillah 33x dan AllahuAkbar 33x dan 1x Laaillahaillallahu wah dahulaa syarikallah…hingga akhir untuk menghilangkan letih sebelum tidur”.
Dan kalau istiqamah mengamalnya..doa..zikir..AlQuran.dan berserahlah pada Allah…pasti badan sihat dan hati tenang…InsyaAllah….

“Atau siapakah yang mengabulkan (doa) orang yang dalam kesulitan apabila iaberdoa kepada-Nya, dan yang menghilangkan kesusahan dan yang menjadikan kamusebagai khalifah di bumi? Apakah ada tuhan lain selain Allah? Sedikit sekali kamu yang memperhatikannya.” Surah An-Namlayat 62.

Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

logo esel

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat pembelian daripada saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI!

Serta banyak lagi KELEBIHAN yang bakal anda nikmati sebagai ahli Shaklee!

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee

Saya amat berbesar hati sekiranya anda sudi meninggalkan komen dan link contact anda kerana saya pasti membaca dan menjawabnya nanti. Terima kasih!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s