Bahaya Ammonia Boleh Menyebabkan Kanser!

Assalamualaikum semua,

Saya pasti, kalau sebut ammonia sahaja, pasti anda ragu-ragu, sama ada produk kecantikan yang anda gunakan sekarang, ada atau tiada bahan kimia ni.. betul tak? Tapi, cuba anda cari nama Ammonium Lauryl Sulfate?

Tak tahu nak cari kat mana?

Saya bagi klu kat anda. Anda sukakan produk yang banyak buih kan? Jadi, anda cuba belek botol-botol yang anda gunakan seperti syampu, pencuci muka, atau apa jua produk yang anda gunakan dan ia mengeluarkan buih. Ada tak nama, Ammonium Lauryl Sulfate? cer tengok sekarang.. tak rugi pun kalau jenguk bilik mandi sekejap sekarang.. hehee..

Dah tengok? Ada tak? Kalau ada, meh sini, saya bercerita secara ringkas mengenai ammonium lauryl sulfate ni.

APAKAH AMMONIUM LAURYL SULFATE?

  • Ia juga dikenali sebagai surfactants
  • Ia digunakan untuk tujuan mencuci rambut dan mengeluarkan buih
  • Ia biasanya ditemui dalam syampu, krim pencukur, sabun pembersih baju serta ubat gigi
  • Ia boleh menyebabkan sakit kanser & kerosakan hati.

Hakikatnya banyak lagi bahan kimia yang merbahaya ini di dalam produk yang kita gunakan setiap hari. Nak mencegah penyakit? Jom sama-sama cek, produk yang anda guna, anak-anak anda guna, suami anda guna dan seluruh keluarga anda guna.. ada tak bahan kimia ammonia ni. Jom sama-sama cek yer. Kalau ada yang ingin shopping selepas ni, pastikan produk yang anda beli tu bebas dari sebarang jenis bahan kimia. Elakkan dari membeli mana-mana produk yang mengandungi bahan kimia.

Sebelum ni, saya ada berkongsi mengenai bahan kimia lain, seperti Parabens, Triclosan, 1,4-dioxane, Phthalates dan Klorin.

Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakankad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

 

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR MENJADI SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee

 

 

2 thoughts on “Bahaya Ammonia Boleh Menyebabkan Kanser!

Saya amat berbesar hati sekiranya anda sudi meninggalkan komen dan link contact anda kerana saya pasti membaca dan menjawabnya nanti. Terima kasih!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s