Tip Atasi Masalah Rambut Beruban Di Usia Muda

Assalamualaikum,

Pernah tak anda ternampak rambut putih terkeluar di celah-celah rambut hitam semasa anda sibuk menyikat rambut semasa hendak turun ke tempat kerja? Bagaimana kalau rambut putih tu bukan setakat sehelai rambut, tapi hakikatnya jumlahnya lebih banyak dari yang anda jangkakan. Bahkan anda, sering di ejek oleh rakan sekerja, bahawa anda dah beruban, padahal umur baru 24 tahun. Macam mana tu? hehee..

Sebelum saya bercerita mengenai vitamin Shaklee yang sesuai anda ambil, jom kita lihat dahulu, kenapa ia boleh berlaku?🙂

Apakah Faktor Rambut Beruban?

  1. Keturunan
  2. Kekurangan vitamin B Complex dalam diet harian
  3. Merokok
  4. Tekanan dalam kehidupan seharian

Cara Mengatasi Masalah Rambut Beruban di Usia Muda :

1. Elakkan stress

Tekanan yang sering dialami remaja pada zaman moden kini adalah salah satu penyebab munculnya uban kerana tekanan daripada pelajaran di sekolah atau di kolej. Dibebani dengan masalah-masalah tidak dapat menyiapkan bebanan tugasan kolej. Stres adalah faktor penyebab timbulnya penuaan pada rambut. Remaja perlulah lebih santai dalam mengatasi dengan itu dapat mencegah uban daripada terus timbul sebelum waktunya.

2. Jaga kebersihan kulit kepala

Menggunakan syampu yang sesuai untuk rambut agar kulit kepala dan rambut lebih sihat. Penggunaan syampu anti penuaan dan limau purut mampu mengatasi masalah rambut beruban.

3. Amalkan corak pemakanan yang sihat

Malnutrisi adalah salah satu penyebab timbulnya uban atau penuaan pada rambut. Diet secara berlebihan mengakibatkan kurangnya kandungan gizi yang diperlukan dalam badan dan ini menyebabkan tumbuhnya uban pada rambut. Cuba aturkan pola pemakanan yang baik dan seimbang supaya dapat mencegah masalah rambut beruban ini dengan cepat.

4. Keperluan zat besi

Tubuh badan manusia memerlukan zat besi yang tinggi dan apabila kurangnya zat besi akan munculnya uban pada rambut. Zat besi membantu memberikan zat warna pada rambut lalu rambut akan tumbuh dengan subur dan kehitaman. Makanan yang seperti sayur bayam dan buah lemon membantu anda mendapatkan kandungan zat besi yang tinggi dalam badan. Dalam hal ini Vita-Lea Iron Formula juga boleh membantu. Insya Allah.

5. Rawatan yang teratur

Tidak perlu ke salun kecantikan rambut untuk mendapatkan rawatan ini kerana dengan rawatan sendiri juga mampu mencegah rambut daripada penuaan. Usap campuran labu dan minyak kelapa pada rambut sekurang-kurangnya lebih satu jam pada rambut kemudian bilas. Lakukan secara teratur agar dapat mencegah terjadinya tumbuh uban pada rambut anda.

Akhir kata, amalkanlah pemakanan yang seimbang bagi membolehkan rambut anda tumbuh dengan sihat dan kuat. Secara tidak langsung ia boleh mencegah masalah uban pada usia muda. Tak de siapa kot yang nak nampak tua sebelum usia kan? Selain itu, anda juga boleh amalkan B Complex dan Vita-Lea Shaklee untuk memiliki rambut dan kuku yang lebih sihat & cantik. Insya Allah.

set masalah rambut

 

beli sekarang 2

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR MENJADI SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee

 

Saya amat berbesar hati sekiranya anda sudi meninggalkan komen dan link contact anda kerana saya pasti membaca dan menjawabnya nanti. Terima kasih!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s