Tip Memilih Vitamin E Yang Terbaik!

Assalamualaikum,

Saya percaya, kalau anda melangkah masuk ke farmasi atau mana-mana kedai ubat ke pasti dapat melihat pelbagai jenama vitamin yang di pamerkan di rak-rak. Kalau lihat setiap botol, pasti anda melihat semuanya macam sama je, tak de beza.. Betul tak? Yang menjadi perbezaan cumalah pada jenama dan harga. Kemungkinan juga jumlah tablet dalam botol.🙂

Kalau anda tanya pada sales girl atau pharmacist yang ada kat situ, pasti diaorang memberi jawapan standard,

“Semua vitamin sama jer.. ”

hehee..

Tapi, kalau anda tanya saya, sudah pasti saya jawab, vitamin E Complex Shaklee adalah yang terbaik.🙂

Nak tahu kenapa? Inilah perbezaan vitamin E Shaklee berbanding vitamin E yang ada di pasaran.🙂

1. Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa selenium. 

  • Pengambilan vitamin E perlulah lengkap dengan selenium untuk mendapat kesan pengambilan yang optimum.
  • Tanpa selenium, ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka panjang kerana fungsinya tidak dapat dilaksanakan dengan baik.
  • Sekiranya anda pengamal vitamin E selain jenama Shaklee, pastikan juga anda membeli vitamin selenium supaya vitamin E anda dapat berfungsi dengan lebih baik.
  • Sama seperti Vitamin A, kita tidak boleh mengambil Vitamin A berlebihan kerana ia boleh mengakibatkan toksik kepada badan melainkan kita mengambil vitamin Pro- Vitamin  A seperti Beta Carotene yang mana ia hanya akan ditukar kepada vitamin A bila diperlukan saja.

2. Makanlah vitamin E bersumber semulajadi 

  • Ia boleh dikenalpasti pada label botol vitamin anda sama ada ia ‘d’ atau ‘l’.
    Bagi yang bertulis pada label dengan ‘d’ ini bermakna ia adalah sumber asli. Manakala ‘l’ adalah sumber tiruan atau sumber kimia. 

    Mengapa perlu memilih sumber asli?
    Supaya lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber tiruan atau sumber kimia. Jika tidak dapat diserap oleh badan , ia akan menjadi toksik di kemudian hari dan menjadi punca kepada wujudnya abnormal sel dalam badan.Mungkin anda merasakan vitamin E Shaklee mahal berbanding vitamin E di luar sana tetapi kita perlu tahu nilai yang kita bayar. 

    Vitamin E Shaklee adalah bersumberkan asli dan lengkap dengan selenium.

    Pilihan di tangan anda !

vita-e

beli sekarang 2

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR MENJADI SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook”

daftar ahli 3

 

One thought on “Tip Memilih Vitamin E Yang Terbaik!

Saya amat berbesar hati sekiranya anda sudi meninggalkan komen dan link contact anda kerana saya pasti membaca dan menjawabnya nanti. Terima kasih!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s