[HOT TOPIC] : Shaklee Antara Penyumbang Dana Israel?

Assalamualaikum,

Mesti ada yang melatah apabila membaca tajuk artikel saya ni. Saya faham, sekarang ni, ramai dah pengguna produk SHAKLEE. Rata-rata semua berpuas hati dengan hasil selepas mengambil produk SHAKLEE. Samalah macam saya juga. Tapi, kalau betul SHAKLEE antara penyumbang dana ISRAEL, terpaksalah di boikot, iyer tak?😉

Seperti anda juga, saya pun turut membenci tindakan Israel terhadap Palestin sekarang ni. Saya faham kalau anda bimbang bila ramai yang cuba menaikkan isu SHAKLEE vs ISRAEL ini. Jadi, jangan melatah dulu. Baca sampai habis, baru buat kesimpulan yer. Biarlah kita jelas dan puas hati. Betul tak?🙂

boycott israel

Mungkin ada yang tertanya-tanya, betul ke Shaklee antara penyumbang dana Israel macam dalam laman web http://www.kenesethisrael.com/ . Seperti yang anda boleh lihat dalam laman web ini, nama Shaklee terletak di bahagian bawah kolum Support KI. 

laman web keneseth

 

Kalau anda melayari laman web http://www.kenesethisrael.com/, anda pasti boleh klik pada logo SHAKLEE tersebut. Kalau anda klik pada logo tu, anda akan di bawa ke laman web http://kic.myshaklee.com/us/en/shop.s.html. Untuk pengetahuan anda, laman web rasmi SHAKLEE US adalah http://www.shaklee.com .

laman web kic

Kalau anda perhatikan gambar di atas ini, anda boleh lihat gambar logo yang saya bulatkan. Untuk pengetahuan anda, Shaklee menetapkan syarat kepada semua pengedar bebas Shaklee untuk meletakkan logo pengedar bebas Shaklee.  Berdasarkan logo ini, jelas ianya milik pengedar Shaklee. Buktinya adalah pada logo tersebut.

Logo ini wajib di gunakan oleh semua pengedar bebas Shaklee.

Sebagai pengedar Shaklee, anda berhak menyalurkan bonus anda kepada mana- mana badan kebajikan atau parti sekalipun. Begitu juga SID di luar negara sana, mereka berhak menggunakan wang mereka untuk menyumbang. Bukannya bermakna Shaklee turut menyumbang kepada ISRAEL. . Nampaknya distributor ini telah menggunakan bonus SHAKLEE untuk beramal kepada ISRAEL.

Itu kerja amal yang mereka lakukan untuk badan pilihan mereka. Jadi , apa pula kerja amal kita???
Jangan kita terlalu obses memboikot membuta tuli. Selidik dan fahami betul. Telah pun disenaraikan beberapa jenama terkenal yang jelas nyata menjadi penyumbang dana terbesar ISRAEL.

Nak lebih terperinci lagi pasal isu boikot ni , korang boleh singgah ke laman web http://www.inminds.com/boycott-israel.html. Setiap satu produk yang diboikot dijelaskan satu persatu. Korang boleh buat penilaian sendiri selepas ini. Tak perlu nak boikot semua kompeni USA kerana bukan semua menyumbang kepada kekejaman ZIONIS tu.

Oleh itu, ekoran kekejaman yang dilakukan oleh zionis terhadap umat Islam di Gaza Palestin, Yaysan Amal Malaysia dengan ini melancarkan kutipan derma untuk saudara seakidah kita disana yang kini menderita di serang oleh zionis yang menggila.

Kepada anda yang prihatin terhadap nasib saudara kita disana, anda boleh menyumbang dengan menyalurkan sumbangan ke tabung yang disediakan oleh Aman Palestin.

Untuk Sumbangan Kepada Gaza

Saya pasti, dengan keadaan “peperangan” antara umat islam PALESTIN dan ISRAEL, sudah pasti ramai yang membantah tindakan Israel yang membunuh bayi, kanak-kanak, wanita dan semua lapisan warga rakyat PALESTIN, adalah satu tindakan yang sangat kejam dan tidak berperikemanusiaan.

Kini, banyak dah negara-negara menunjukkan reaksi masing-masing terhadap isu ini. Ada rakyat yang membuat bantahan di jalanan, bagi mendesak kerajaan masing-masing untuk membantah keras tindakan ISRAEL ini. Tidak ketinggalan juga rakyat MALAYSIA. Pelbagai usaha di lakukan demi membuktikan bahawa kita adalah rakyat yang prihatin terhadap rakyat PALESTIN.

produk-shaklee

 

Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

 

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR MENJADI SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee

 

Saya amat berbesar hati sekiranya anda sudi meninggalkan komen dan link contact anda kerana saya pasti membaca dan menjawabnya nanti. Terima kasih!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s