Penyakit Kwashiorkor

Assalamualaikum,

Pernah tak anda mendengar penyakit kwashiorkor? Mungkin yang bekerja bahagian perubatan, familiar kot dengan nama ini. Biasanya, orang panggil penyakit kwashiorkor ni, penyakit busung. Ini bukan busung sebab buatan orang yer. Meh tengok gambar kat bawah ni. Macam busung kan?

Kasihan kan budak-budak ni semua. Penyakit kwashiorkor ni sebenarnya berpunca daripada kekurangan protein.

Penyakit kwashiorkor ini banyak menyerang kanak-kanak. Sebab itu, kalau anda perhatikan perut anak-anak anda macam kembung je, baik rujuk pada doktor kanak-kanak. Manalah tahu, kalau-kalau anak anda kekurangan protein.

Protein sangat penting untuk tumbesaran kanak-kanak. Sebab tu, kanak-kanak kena ambil zat-zat nutrisi yang lengkap. Kalau tak cukup zat, nanti perkembangan diaorang akan terbantut dan ia juga boleh mempengaruhi perkembangan mental dan fizikal mereka. Kalau nak anak sihat, cergas dan cerdik, kenalah pastikan diaorang mendapat zat yang secukupnya.🙂

Berminat untuk membuat pesanan set kanak-kanak? Jom order sekarang.🙂

 

 

Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

 

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR MENJADI SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee

Saya amat berbesar hati sekiranya anda sudi meninggalkan komen dan link contact anda kerana saya pasti membaca dan menjawabnya nanti. Terima kasih!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s