Tip Penjagaan Kulit

Assalamualaikum semua,

Apa khabar hari ni? Jom ketahui beberapa tip penjagaan kulit yang penting tapi kerap kita abaikan.. hehee..

Tips Penjagaan Kulit

Usia tua bakal dirasai oleh semua, namun ramai orang masih risau akan perubahan yang berlaku apabila masing-masing meningkat usia. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa langkah yang boleh diambil untuk kekal kelihatan muda! Berikut adalah beberapa cara untuk tampil muda tanpa perlu berbelanja besar, membazir masa mahupun melakukan pembedahan!

Kulit tetap cantik berseri dengan solekan nipis.

1. Pilih Pembersih Muka Dengan Kesan Yang Lembut

Kulit yang mengalami penuaan tidak memerlukan produk seperti yang digunakan oleh para remaja. Kebiasaannya kulit pada usia meningkat tiada lebihan minyak. Jika pembersih muka anda terlampau agresif, ia akan menghakis minyak semulajadi kulit anda, sekaligus mengering dan menyebabkannya mengalami penuaan dengan lebih cepat. Pilihlah produk yang sesuai dengan kumpulan usia anda, atau yang memberi keterangan mengenai kelembutannya dan sifatnya yang melembap. Pembasuhan muka masih penting apabila usia meningkat kerana ia menyingkirkan kesan bahan kimia dari kawasan persekitaran atau solekan yang boleh menyebabkan penuaan jika dibiar begitu sahaja.

2. Melembap Selepas Membersih

Salah satu punca utama penuaan segera dan pramatang adalah kekurangan pelembap di dalam rutin harian. Pelembap adalah produk utama di dalam rutin harian dan ia patut digunakan mengikut kesesuaian kulit, mengikut gaya hidup dan umur.

Peningkatan kelembapan adalah sesuatu yang penting agar kesihatan kulit terjaga. Ini adalah kerana kulit kering lebih terdedah kepada kesan-kesan penuaan. Pelembap mempunyai tiga fungsi utama:

– Memberi perlindungan

– Memberi kelembapan

– Menyedia asas solekan

Pilih pelembap anti-penuaan yang tinggi kandungan ramuan aktifnya. Jika masih ragu-ragu, baca ulasan atau penyelidikan saintifik mengenai produk tersebut. Pastikan ianya mempunyai kadar kelembapan yang lebih tinggi berbanding produk yang anda gunakan sewaktu anda masih muda. Pelembap haruslah menjadi rutin harian bagi muka yang telah dibersihkan dan ingat, pelembap muka bukan hanya untuk wanita, tetapi terdapat juga banyak produk di pasaran yang disasarkan untuk golongan lelaki.

Penggunaan pelembap adalah amat mudah, sapukan sehingga krim meresap ke dalam kulit dan ia tidak meninggalkan kesan melekit.


3. Memilih Pelembap Yang Sesuai

Pemilihan pelembap yang sesuai hanya boleh diketahui selepas bertemu dengan perunding gaya hidup. Melalui pakar perunding ini anda akan diberi nasihat untuk membeli krim pelembap yang sesuai dengan kulit muka anda. Perkara yang memberi motivasi dan inspirasi kepada pengguna adalah apabila melihat kulit bertindakbalas setiap hari terhadap penggunaan pelembap yang sesuai.

Menggunakan pelembap yang salah adalah tidak baik untuk kulit, ia tidak akan menerima perlindungan yang betul dan boleh membawa kepada tompok, jerawat, penuaan pramatang dan dehidrasi.

p.s: Berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai vitamin Shaklee dan membuat pesanan?

___________________________________________________________

Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

 

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR MENJADI SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee

Saya amat berbesar hati sekiranya anda sudi meninggalkan komen dan link contact anda kerana saya pasti membaca dan menjawabnya nanti. Terima kasih!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s