Petua Menghilangkan Selsema Bayi

Assalamualaikum semua,

Hari ni saya nak berkongsi sedikit petua untuk ibu-ibu yang sedang mengalami situasi bayi sedang demam. Sebagai ibu, mesti anda risau jika bayi demam.. Lebih-lebih lagi, bila bayi demam, semua kerja jadi serba tak kena. Bayi pula lebih kerap merengek, menangis kesakitan, menolak untuk makan.. Kalau boleh, diaorang nak selalu di dukung.. betul tak?

Jika bayi anda sedang demam, apa kata anda mencuba petua ni. Manalah tahu, ia dapat membantu agar demam bayi anda kebah tanpa perlu makan ubat.

Petua 1.
Sapukan sedikit minyak kelapa pada batang hidung bayi, biarkan hingga kering. Jika tidak sembuh, dapatkan rawatan selanjutnya.

Petua 2.
Ambil batang daun sirih.Tekan hingga keluar lendirnya. Ambil lendir ini dan sapukan pada batang hidung bayi, biarkan hingga kering. Jika tidak sembuh, dapatkan rawatan selanjutnya.

Petua 3
Bersihkan hidung bayi dengan tuala bersih. Sapukan air kunyit tua (tumbuk atau kisar sedikit kunyit tua dan perah airnya) ke bahagian hidung hingga mulut. Bayi akan bernafas dengan selesa selepas itu.

Disebabkan saya pernah membaca artikel bahawa ubat dan antiobiotik tak elok untuk kanak-kanak, jadi saya akan cuba mengelak dari memberikan mereka apa-apa ubat pun, hatta yang dibeli dari farmasi. Apa yang saya bagi kat anak sulung saya yang umur 3 tahun cumalah Meal Shakes, Nutriferon, Vita C Chewable & Omega Guard. Manakala yang bongsu pula, disebabkan dia masih menyusu badan, jadi saya akan memastikan saya mengambil set lengkap ibu menyusu. Alhamdulillah, bayi saya semenjak lahir, cuma sekali je demam. Itu pun sebab dia nak tumbuh gigi. Itu pun cuma 3 hari je.. Syukurlah.. Sekarang ni, umur dia dah 16 bulan. Sihat dan cergas je.. Sebagai ibu, saya gembira sangat melihat diaorang dua ni bermain.

Sekarang ni pula, macam heboh pula kawan-kawan saya anak diaorang yang dihantar ke taska, kena penyakit HFMD.. bahaya juga penyakit ni sebenarnya kalau tak diberi rawatan dengan segera. Apa yang doktor nasihatkan, cuma berikan anak mereka makan ais krim. Alhamdulillah, ia memang dapat membantu. Jadi, kalau bayi anda kena HFMD, bolehlah bagi diaorang makan ais krim yer..🙂

p.s: Berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai vitamin Shaklee dan membuat pesanan?

___________________________________________________________

Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

 

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR MENJADI SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee

Saya amat berbesar hati sekiranya anda sudi meninggalkan komen dan link contact anda kerana saya pasti membaca dan menjawabnya nanti. Terima kasih!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s