Tip Memilih Vitamin C Semulajadi ..

Assalamualaikum semua,

Kerap kali orang hubungi saya bertanyakan mengenai vitamin Shaklee, tapi sayang, terdapat antaranya, yang salah faham mengenai keperluan mengambil vitamin. Vitamin adalah makanan tambahan, dan ia bukannya ubat. Sebab itu bila ada yang menghubungi saya bertanyakan, bila ia akan berkesan, perlu ke nak mengambilnya sampai bila-bila, boleh tak kalau stop ambil vitamin. Kalau stop, ada tak kesan sampingan.

Vitamin adalah makanan tambahan untuk tubuh. Jika tubuh kita mendapat nutrisi lengkap daripada makanan seharian kita makan, jadi tidak perlulah nak mengambil vitamin. Tetapi, dengan cara hidup kita sekarang, untuk mendapat nutrisi yang lengkap adalah sangat sukar. Jika anda pernah mengambil vitamin sebelum ni, dan rasa nak stop, tidak ada masalah. Sebab pengambilan vitamin tidak seperti ambil ubat. Jika anda stop makan ubat, kemungkinan penyakit yang sama akan menyerang anda. Bahkan pengambilan ubat juga boleh menyebabkan ada kesan sampingan kepada tubuh badan.

Jadi, hari ni saya nak bercerita mengenai vitamin C. 🙂

TAHUKAH ANDA VITAMIN C MUDAH TERMUSNAH?

Vitamin C merupakan vitamin yang paling mudah rosak.
Vitamin C mudah teroksidasi dan proses tersebut dipercepat oleh panas, sinar, alkali, enzim, oksidator, serta oleh katalis tembaga dan besi.
1 batang rokok mampu melupuskan 50-100mg vitamin c
Stres, pil penahan sakit dan kontraseptif akan menyusutkan banyak vitamin c dari badan
Terdapat banyak pilihan vitamin c di pasaran. Jadi bagaimana anda mengetahui bahawa yg manakah yg TERBAIK? Apakah PANDUAN PEMILIHAN vitamin c yg TERBAIK?

Menurut Dr Bruce Miller, panduan untuk memilih Vitamin C adalah seperti berikut:

~ Pilihlah Vitamin C yang memberikan 500mg per tablet.
~ Ianya adalah dari sumber semulajadi dan bertindak mengikut pelepasan masa
~ Mengandungi “bioflavonoids” yang seimbang dengan Vitamin C. Setiap 500mg Vitamin C perlulah mengandungi 120mg “bioflavonoids”.
~ Ianya diuji secara klinikal untuk memastikan penyerapan yang optimum di dalam tubuh badan.

Apakah tanda kekurangan vitamin C yang sangat ketara?

 • Mudah tertekan (stress)
 • Kulit sangat kering dan bersisik
 • Tapak kaki keras dan kasar
 • Luka lambat sembuh
 • Mudah selesema atau bersin
 • Wajah tampak lebih tua berbanding umur (Vitamin C penting untuk pembentukan kolagen)
 • Mudah mendapat ulcer
 • Mudah demam
 • Penyakit skurvi

Mengapa perlu mengambil Vitamin C setiap hari?

Tubuh kita tidak boleh menghasilkan Vitamin C, yang sebagai vitamin larut air, ia tidak boleh disimpan. Vitamin C berlebihan yang tidak digunakan , dengan mudahnya di singkir keluar dari tubuh. Selain itu ia juga akan musnah akibat kepanasan atau terkena sinaran ultraungu seetangah jenis bahan tambahan dalam makanan , bahan kimia pertanian dan akan teroksida jika terdedah kepada udara.

Malahan ia begitu mudah termusnah sehingga kebanyakan vitamin C hilang sebelum makanan tiba di atas meja. Berikutan itu adalah penting untuk kita mendapatkan semula bekalan Vitamin C bagi memperoleh faedah optimum daripada vitamin yang menakjubkan ini. Perokok, mereka yang sering menghadapi tekanan dan pesakit yang sedang dalam proses penyembuhan harus meningkatkan pengambilan vitamin c seharian mereka.

p.s: Berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai vitamin Shaklee dan membuat pesanan?

___________________________________________________________

Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

 

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

 • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
 • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
 • Email Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR MENJADI SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee

Saya amat berbesar hati sekiranya anda sudi meninggalkan komen dan link contact anda kerana saya pasti membaca dan menjawabnya nanti. Terima kasih!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s