Bahaya Jika Hati Rosak

Assalamualaikum semua,

Apa khabar yer hari ni? Sejak akhir-akhir ni, semakin kerap pula pelanggan menghubungi saya mengenai vitamin shaklee yang sesuai untuk penyakit hati. Naik risau saya di buatnya. Sebab penyakit hati ni, kalau di biarkan melarat, bahaya juga tau.. 

Kenapa Hati Itu Penting?

Badan kita tidak dapat berfungsi tanpa organ hati. Ini kerana hati mampu menyara keseluruhan sistem badan 500 kali ganda berbanding organ yang lain. Oleh itu, amatlah penting bagi kita menjaganya dengan baik.

Satu daripada fungsi terpenting hati ialah ia membersihkan darah daripada pelbagai unsur yang memudaratkan seperti dadah, bahan kimia, alkohol, toksin, virus dan bakteria sebelum merebak ke anggota badan yang lain.

Namun, hati juga akan cepat rosak sekiranya terdedah kepada unsur perosak.

Pengambilan minuman beralkohol dan merokok secara berlebihan dalam tempoh masa yang lama adalah satu penyumbang kepada masalah hati.

Selain itu, masalah berat badan berlebihan atau obesiti juga mengundang masalah berkaitan hati. Bakteria dan virus seperti virus hepatitis yang terperangkap dalam makanan tercemar atau terdedah kepada cecair badan daripada individu yang menghidapinya turut menyumbang kepada masalah kesihatan hati.

Untuk menjaga kesihatan hati, kita harus mendapatkan nutrisi yang mencukupi seperti vitamin dan mineral.


Hati perlu khasiat

Phosphatidyl Choline adalah nutrisi yang amat penting kepada hati. Ia boleh diperoleh daripada sumber seperti telur, kacang soya, makanan tambahan dan suplemen kesihatan.

Kajian terhadap Phosphatidyl Choline membuktikan nutrisi yang terkandung di dalamnya berfungsi untuk menjaga kesihatan hati secara sempurna. Elemen yang terkandung di dalamnya memelihara sel membran. Sel hati amat bergantung kepada membran untuk berfungsi. Hati dewasa mengandungi lebih kurang 33,000 meter persegi sel membran daripada Phosphatidyl Choline.

Kajian turut menunjukkan Phosphatidyl Choline membantu mencegah dan memulihkan pelbagai penyakit hati. Oleh itu, Phosphatidyl Choline adalah nutrisi yang amat penting kepada hati.

Selain itu, hati juga memerlukan vitamin B dan E. Vitamin B membantu metabolisma sel untuk menukarkan nutrisi kepada tenaga. Ia juga dapat membantu mencegah pengumpulan lemak pada hati.

Vitamin E pula membantu mengurangkan oksidatif stress kepada hati. Oksidatif ini menyebabkan toksin dan virus menyerang sel hati, merosakkan sel membran dan juga asid deokrisibonukliek (DNA) di dalamnya. Kekurangan vitamin E di dalam darah boleh meningkatkan oksida. Vitamin E menyokong sistem antioksidan dan mengimbangi radikal bebas serta oksidan bagi mencegah kerosakan hati.

Pengambilan Phosphatidyl Choline, vitamin B dan E, yang mencukupi dapat meningkatkan kesihatan kita.

Artikel ini disediakan oleh Seven Seas Limited daripada Merck, pengeluar utama dunia suplemen kesihatan, produk farmaseutikal dan sektor kimia, yang inovatif dan berteknologi tinggi.

 

p.s: Berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai vitamin Shaklee dan membuat pesanan?

___________________________________________________________

Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

 

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR MENJADI SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee

Saya amat berbesar hati sekiranya anda sudi meninggalkan komen dan link contact anda kerana saya pasti membaca dan menjawabnya nanti. Terima kasih!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s