Peranan Makanan Tambahan Untuk Kecantikan

Assalamualaikum semua…

Anda apa khabar pagi ni? Sambil buat aper tu? Pagi ni, saya ingin berkongsi dengan anda semua tentang betapa perlunya kita mengambil makanan tambahan atau lebih senang di sebut sebagai vitamin…

Siapa yang tak ingin cantik di dunia? Semua orang ingin cantik..tak kira lelaki atau perempuan, kanak-kanak sekalipun..even nenek kita atau atuk kita sekalipun..semuanya akan berasa senang jika kita memuji mereka kelihatan cantik pada hari ini.. Anda sendiri bagaimana? Tak nak cantik ke? hehee… Lebih-lebih lagi raya bakal menjelma ni, pasti ramai yang nak kelihatan cantik di pagi syawal.

Okaylah, berbalik kepada topik saya petang ni, peranan vitamin untuk kecantikan. Antara vitamin yang sangat glamer untuk kelihatan cantik adalah seperti, Vitamin E, Sustained release Vita-C 500 mg dan B-Complex..

Ingin tahu kenapa mesti Vitamin-vitamin ni, bukannya vitamin lain.. Okay, dalam setiap ketiga-tiga jenis vitamin ini, terdapat khasiat dan kebaikan tersendiri, yang membuatkannya vitamin ini istimewa untuk mereka yang ingin kelihatan cantik.

1. Vitamin E
==========

** Kekurangan Vitamin E boleh dilihat pada bahagian tangan (tompok berwarna perang,  panau dsb)
** Lebihan toxic yang dipanggil free radical boleh menyebabkan sel kulit rosak dan kulit berkedut dan liang roma tersumbat
** Ia juga dikenali sebagai pemungut radikal bebas (bukannya pemungut cukai, yer..🙂 ) – menghilangkan tompok yang terdapat pada kulit
** Wanita yang mengamalkan pil perancang perlu lebihkan kepada pengambilan Vitamin E (sebab tu wanita mengandung tak boleh mengambil Vitamin E..🙂

2. B-Complex
===========

** Ia bertindak untuk membantu dari dalam
** Ia membantu untuk menghilangkan garis-garis halus pada kulit
** Ia menolong menetapkan kelenjar tiroid dengan melicinkan dan menyeratakan serta menegangkan kulit
** Ia bertanggungjawab terhadap kulit
** Ia membantu menghilangkan stress.. Ini kerana stress boleh menyebabkan kulit kita berkedut dan nampak cepat tua..

3. Sustained Release Vita-C 500 mg
============================

** Ia mengandungi kolagen
** Kolagen ini penting sebab ia bertindak untuk mengukuhkan sel kulit
** Kekurangan kolagen boleh menyebabkan kerosakan pada kulit (kering,lembik, mudah lebam)
** Vitamin C perlu di ambil dengan kadar yang mencukupi (2-4 biji sehari)

Ada yang tanya saya, kenapa kita mesti nak ambik keluaran Shaklee jugak, kat farmasi kan banyak..betul..kat farmasi memang banyak jual pelbagai jenis vitamin.. TETAPI, anda perlu ingat, adakah vitamin yang anda ambil itu sesuai atau tidak untuk tubuh anda.. Di sini, saya ingin terangkan pada pembaca semua, kenapa saya menyarankan agar anda memilih Vitamin Shaklee dan bukannya vitamin lain.. Sebabnya :

*** Vitamin Shaklee adalah 100% semulajadi dan bukannya Vitamin Organik.. Vitamin kat kedai ubat atau farmasi, kebanyakkannya adalah Vitamin Sintetik atau Vitamin Organik
*** Vitamin Shaklee telah menjalankan ujian klinikal, yang mana tidak ada rules untuk produk nutraceutikal untuk dibuat ujian klinikal. Tapi, demi memastikan ia benar-benar berkesan, Shaklee telah menjalankan ujian ini.
***  Peer/Indendent study & Published Journal oleh Dr Bruce Miller satu ketika pernah menghantar email kepada syarikat-syarikat lain yang juga mengeluarkan Vitamin dan beliau meminta syarikat tersebut untuk publishkan journal/study mereka… sayangnya.. Tiada syarikat yang ingin mengeluarkan hasil kajian mereka, kecuali Shaklee..
*** Shaklee adalah satu-satunya syarikat yang mengeluarkan Vitamin 100% semulajadi.

Jadi, anda masih juga nak beli vitamin di farmasi atau kedai ubat?? Tepuk dada, tanya selera..  : -)
——————————————————————————————————————————-
Berikut adalah testimonial daripada seorang gadis, seorang pengguna Vitamin E, Vitamin C, B-Complex dan Omega Guard dan beliau juga merupakan salah seorang pengedar Shaklee.. Jadi, saya ingin berkongsi sedikit sebanyak, apa yang telah beliau telah coretkan kat sini,

” Saya nak share feedback saya lepas sebulan guna Shaklee trial pack Vit B Complex, Vit C dan Vit E + Omega guard. Mungkin ada yang ckp saya baru 21, so tak perlu makan supplemen tu, ini.. Tapi saya sangat concern mengenai kesihatan sebab prevention is better than cure, isn’t?🙂

Muka saya jenis combination dan acne prone skin terutamanya kat area dahi. Masa PMS memang stress sebab acne banyak sangat area dahi.😦 tumbuh bukan main subur, nak hilang memang lama pastu ada tinggal parut. Area pipi pulak kering dan bila saya apply medium coverage foundation, jadi tak rata dan lepas 2 3 jam muka jadi tak best dah.

Alhamdulillah dengan izin Allah, tak sangka nampak kesan dalam masa 2 minggu lepas amalkan Shaklee.. PMS bulan ini tak keluar jerawat banyak macam sebelom2 ni, setakat 1-2 tu biasalah kan, yeay! kakak2 pun tegur bila saya lepas pakai foundation, muka nampak glowing dan flawless.🙂  padahal pakai medium coverage type foundation je. hihi.. Tapi akhir2 ni keluar rumah cuma pakai sunblock dan jarang dah pakai foundation kecuali ada social event je. Less is more🙂

Gambar kiri masa bulan feb 2012 dan kanan masa jun 2012. Mungkin tak banyak changes tapi I’m just sharing:) I’m very happy with my skin now and looking forward to try another Shaklee’s supplements. Thanks to Nadiah Suhadi for the guidances and advices.🙂 “ 

______________________________________________________________________________________

Berminat untuk mencuba dan membuat pesanan produk Shaklee. Kini, pembelian produk Shaklee tersangatlah mudah. Dengan hanya klik button di bawah, anda sudah boleh membuat pembelian secara online seperti mana anda membeli di zalora.com atau lazada.com. Hanya dengan menggunakan kad kredit atau kad debit yang ada logo Mastercard atau Visa, semuanya menjadi mudah dihujung jari anda.🙂

 

PERTANYAAN

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

“Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya “

shakleelogo

FATIMAH BT TONY

  • Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
  • Contact No | Sms | Whatsapp :  011 – 3201 4534 
  • Email : Beauty.Fatimah@yahoo.com

DAFTAR MENJADI SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook ”

daftar ahli shaklee

 

Saya amat berbesar hati sekiranya anda sudi meninggalkan komen dan link contact anda kerana saya pasti membaca dan menjawabnya nanti. Terima kasih!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s