Tag Archives: kencing manis

17 Tips Pemakanan Persediaan Hamil

Alhamdulillah, dapat jugak kelapangan untuk share beberapa info buat anda di luar sana.. sedang sibuk membaca majalah PAMA, tiba-tiba terbaca satu tajuk “Pemakanan Persediaan Hamil”.. terus tergerak hati untuk berkongsi… sebab saya tahu, ramai teman-teman di luar sana, ada yang masih merancang, ada yang sedang berusaha untuk mendapatkan anak..

Jom tengok apa PAMA beritahu mengenai 17 tips yang  sangat berguna untuk bakal ibu dan bakal ayah.

Pemakanan yang sihat bakal membantu anda menjalani fasa kehamilan yang sihat! Jadi, adalah penting bagi anda dan suami untuk memastikan pemakanan yang diambil setiap hari adalah sihat. Ini adalah kerana, kesuburan sering dikait dengan amalan pemakanan yang sihat.

Tips Pemakanan Persediaan Hamil

1. Perbaiki gaya makanan

  • ambil makanan kurang lemak tetapi banyak serat
  • amalkan memakan hidangan buah-buahan, sayur-sayuran, bijirin dan makanan yang kaya dengan kalsium seperti susu, yogurt dan keju setiap hari
  • kekurangan sumber nutrien dalam tubuh boleh mempengaruhi kitaran haid yang mengakibatkan anda sukar meramal hari subur
  • sesetengah vitamin dan mineral seperti vitamin C dan E, zink dan asid folik penting untuk membentuk sperma yang sihat

2. Ambil supplemen tambahan

  • pengambilan supplemen tambahan sangat disarankan
  • ini kerana, ia dapat memastikan anda mendapat cukup asid folik dan nutrien lain yang boleh meningkatkan peluang kehamilan

3. Makan asid folik

  • Pengambilannya terbukti dapat mengurangkan risiko kecacatan saraf seperti spina bifida. 
  • Ia dapat juga mengurangkan risiko penyakit jantung, kanser dan kencing manis
  • penting di ambil dalam tiga bulan pertama kehamilan
  • memainkan peranan penting dalam meningkatkan peluang untuk hamil
  • disarankan mengambil sekurang-kuranya 4mg sehari, sebulan sebelum merancang kehamilan
  • jika mempunyai sejarah keluarga yang mengalami kecacatan saraf, anda dinasihatkan untuk mengambil asid folik dalam dos yang lebih tinggi (rujuk kepada doktor untuk jumlah dos)
  • merupakan vitamin larut air, jadi tubuh akan membuang asid folik yang diambil secara berlebihan
  • jika memasak sayur-sayuran yang kaya dengan folat, anda perlu menggunakan hanya sedikir air bagi mengelakkan pembaziran asid folik terlarut dalam air

4. Dapatkan berat badan yang ideal

  • mengurangkan sedikit berat badan bagi yang bersaiz besar atau menambahkan sedikit berat badan jika anda terlalu kurus
  • perlu dilakukan agar kandungan anda tidak bermasalah
  • golongan yang terlalu gemuk bakal menghadapi komplikasi kehamilan
  • jika terlalu kurus pula dikhuatiri akan melahirkan bayi tidak cukup berat badan atau kelahiran pramatang
  • bagi yang bersaiz besar, mulakan rutin senaman secara teratur dan cuba kurangkan berat badan setengah kilogram dalam tempoh seminggu
  • namun anda perlu ingat, penurunan berat badan secara drastik boleh mengakibatkan ovulasi tidak berlaku

5. Hindari tabiat buruk

  • tinggalkan tabiat meminum alkohol, pengambilan dadah dan ubat-ubatan melainkan dengan nasihat doktor
  • kurangkan pengambilan minuman berkafein
  • jauhi daripada perokok atau rokok, kerana ia memberi kesan jangka panjang terhadap kandungan anda kelak

Pemakanan Isteri

Kekurangan zat dan vitamin boleh mengganggu kitaran haid dan menyukarkan proses pengiraan hari subur. Jadi, ambil perhatian jenis makanan yang patut anda amalkan.

1. Asid Folik

  • boleh diperolei daripada sayur-sayuran berdaun hijau, buah-buahan sitrus, kekacang, bijirin, beras perang, ayam, telur, susu, keju, daging kambing, daging  lembu, ikan salmon, ikan tuna, hati lembu dan hati ayam

2. Zat Besi dan Protein

  • Sayur bayam sangat kaya dengan zat besi. 
  • manakala untuk protein, anda boleh mengambilnya daripada makanan tenusu, telur dan soya

3. Makanan lain

  • Antara jenis makanan yang dipercayai mampu menggalakkan kesuburan wanita ialah tauge, kacang dal dan kacang botol

Diet Suami

1. Zink

  • Diet suami makanan mengandungi zink.. fungsi zink adalah untuk penghasilan sperma yang sihat
  • zink dapat membantu meningkat paras testoteron dan jumlah semen lelaki
  • jumlah keperluan harian adalah 11mg
  • makanan yang mengandungi zink ialah strawberi, kekacang, makanan laut, daging merah dan tiram
  • selain itu, terdapat juga vitamin yang mengandungi zink, antaranya asid amino, vitamin A, vitamin B6, vitamin B12, vitamin C, vitamin E dan folate
  • Jika suami mengambil supplemen zink, elakkan memakannya serentak bersama kalsium atau susu, kerana kalsium boleh mengurangkan penyerapan zink ke dalam tubuh

2. Betik

  • ia mengandungi vitamin C, baik untuk meningkatkan kualiti sperma
  • baik untuk mengamalkan vitamin C bagi pengeluaran sperma yang sihat
  • nutrien asid folik, kalsium dan vitamin D baik untuk meningkatkan penghasilan sperma

3. Kopi 

  • dipercayai dapat meningkatkan keaktifan sperma
  • namun jangan diambil secara berlebihan

Perlu dielakkan

1. Kafein

  • menurut kajian Amerika, pengambilan kafein lebih daripada 3 cawan kopi akan mengurangkan peluang anda untuk hamil sehingga 27% berbanding bukan peminum kopi

2. Alkohol

  • elakkan mengambil alkohol untuk tempoh tiga bulan sebelum anda cuba untuk hamil
  • di pihak suami, mengambilnya berlebihan akan menjejaskan sperma dengan merendahkan paras testosteron
  • untuk jangka masa panjang, buah zakar boleh menjadi lemah

3. Rokok

  • Kajian Finland, mendapati 41.9% lelaki yang merokok adalah mandul
  • malah, lelaki perokok mengeluarkan sedikit sperma apabila berlaku ejakulasi
  • si perokok perlu berhenti untuk tempoh tiga bulan sebelum anda cuba untuk hamil

4. Ikan mengandungi merkuri

  • terdapat beberapa jenis ikan mempunyai kandungan merkuri yang tinggi seperti jerung, todak dan makerel
  • merkuri boleh berkumpul di dalam tubuh dan boleh memudaratkan bayi yang bakal dikandung
  • amalkan makan ikan rendah kalori seperti salmon dan tuna

5. Makanan tertentu

  • daging yang diproses (daging dalam tin, rendang segera, daging salai)
  • sushi mentah
  • produk tenusu tidak dipasteur
  • berkemungkinan mengandungi bakteria merbahaya seperti listeria yang boleh mengakibatkan listeriosis
  • jangkitan ini boleh mengakibatkan keguguran dan kelahiran pramatang
  • pastikan makanan anda dipanaskan dengan betul bagi mengelakkan listeriosis

————————————————————————————————————————————-

“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit”

Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

shakleelogo

FATIMAH BT TONY
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
♥ Contact No | Sms | Whatsapp : 019 – 854 0908
♥ Email : fatimah.vitashop@gmail.com

Sebagai Customer, Anda Layak Untuk Mendapatkan Keistimewaan Berikut, Exclusive Untuk Customer Kedai Vitamin Fatimah Sahaja:

❥ Exclusive Konsultasi PERCUMA secara berterusan selepas pembelian, bagi memastikan pengambilan vitamin adalah serasi & berkesan untuk customer
❥ Exclusive jemputan masuk ke “VIP Premium Client Support – Shaklee Exclusive Member” FB, berbincang serta berkongsi masalah semasa pengambilan vitamin, di samping perkongsian testimoni dari rakan-rakan pengguna Shaklee.
❥ Exclusive Jadual Pengambilan Vitamin akan di berikan selepas pembelian di buat, bagi memastikan customer mengambil vitamin dengan cara yang betul, sesuai dengan tujuan pengambilan agar ia lebih berkesan dengan cepat.

Shaklee adalah supplemen yang dipercayai lebih 50 tahun, ianya semulajadi, terbukti selamat & berkesan.

” Ingin menjana pendapatan 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya. Hanya buat bisnes secara online, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Exclusive Jutawan A2M Group di Facebook “

daftar ahli

Testimonial Vivix – Buat Mereka Yang Kencing Manis Mampu Tersenyum

 

Alhamdulillah.. Seronok betul bila mendengar perkongsian daripada mereka yang telah mengambil Vivix Shaklee sebagai supplemen pilihan di hati..hehee

Sekilas mengenai Vivix Shaklee,

  • Vivix merupakan penemuan revolusi dalam nutrisi polifenol
  • Vivix merupakan satu paten tertunda yang hebat dengan campuran botani ekslusif yang terdiri daripada poligonum, cuspidatum, anggur muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak ungu.
  • Kajian menunjukkan yang bahan botani dalam campuran vivix dapat merangsang penuaan sellular yang sihat

Apa kata mereka yang mengidap kencing manis, darah tinggi selepas mengambil Vivix, biarpun baru beberapa hari.. (^_^).

______________________________________________________________

“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit”

Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

shakleelogo

FATIMAH BT TONY
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
♥ Contact No | Sms | Whatsapp : 019 – 854 0908
♥ Email : fatimah.vitashop@gmail.com

Sebagai Customer, Anda Layak Untuk Mendapatkan Keistimewaan Berikut, Exclusive Untuk Customer Kedai Vitamin Fatimah Sahaja:

❥ Exclusive Konsultasi PERCUMA secara berterusan selepas pembelian, bagi memastikan pengambilan vitamin adalah serasi & berkesan untuk customer
❥ Exclusive jemputan masuk ke “VIP Premium Client Support – Shaklee Exclusive Member” FB, berbincang serta berkongsi masalah semasa pengambilan vitamin, di samping perkongsian testimoni dari rakan-rakan pengguna Shaklee.
❥ Exclusive Jadual Pengambilan Vitamin akan di berikan selepas pembelian di buat, bagi memastikan customer mengambil vitamin dengan cara yang betul, sesuai dengan tujuan pengambilan agar ia lebih berkesan dengan cepat.

Shaklee adalah supplemen yang dipercayai lebih 50 tahun, ianya semulajadi, terbukti selamat & berkesan.

” Ingin menjana pendapatan 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya. Hanya buat bisnes secara online, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Exclusive Jutawan A2M Group di Facebook “

daftar ahli

Kenali Apa Punca Serta Tanda Kencing Manis

Kencing manis adalah antara penyakit yang sangat popular di negara Malaysia. Ia sering dikaitkan dengan pengambilan gula dalam menu harian, yang dikatakan diambil melebihi kuantiti yang diperlukan oleh badan. Namun, tahukah anda, apakah sebenarnya yang dikatakan sebagai penyakit kencing manis atau bahasa sainsnya, Diabetes melitus?

Apakah Kencing manis?

Kencing manis atau diabetes melitus ialah sejenis penyakit di mana badan mengeluarkan insulin dalam kadar terlalu sedikit sehingga ia tidak memberikan kesan kepada badan. Insulin adalah sejenis hormon yang dihasilkan dalam badan bagi mengekalkan paras normal gula. Apabila insulin dihasilkan dalam kuantiti yang terlalu sedikit, ia telah menyebabkan paras gula di dalam darah semakin meningkat sehingga melebih paras normal.

Punca Kencing Manis

Antara punca kencing manis yang paling popular adalah seperti,

  • Kegemukan atau obesiti
  • Kurangnya aktiviti kecergasa fizikal atau senaman
  • Keturunan
  • Corak pemakanan yang tidak teratur
  • Faktor lain seperti, jantina, umur dan jantina
  • Pengambilan lemak berlebihan dalam makanan
  • Pengambilan serat yang tidak mencukupi
  • Kurang zat makanan di peringkat awal umur
  • Kelahiran tidak cukup berat

Tanda-tanda Kencing Manis

  • Kerap dahaga
  • Kerap kencing
  • Susut berat badan walaupun berselera makan
  • Terasa letih dan lesu
  • Luka atau cedera yang lambat sembuh
  • Gatal-gatal terutamanya di bahagian kemaluan

Jenis-jenis Kencing Manis

1. Bergantung sepenuhnya kepada insulin

  • Kebanyakkan terjadi di kalangan kanak-kanak atau remaja
  • Hanya boleh dikawal dengan suntikan insulin, kawalan pemakanan dan senaman
  • Terjadi kerana kekurangan insulin
  • Ianya mempunyai kaitan dengan keturunan atau ahli keluarga yang telah mengidapnya

2. Jenis tidak bergantung dengan suntikan insulin

  • Selalu berlaku di kalangan orang dewasa yang berumur 40 tahun ke atas
  • Individu yang mempunyai berat badan berlebihan (obesiti)
  • Boleh dikawal dengan dengan kawalan pemakanan dan senaman dan juga bantuan ubat-ubatan

Kesan Kencing Manis

Penyakit kencing manis yang tidak dikawal dengan baik, boleh menyebabkan kesan yang lebih serius. Antaranya:

  • Kegagalan buah pinggang
  • Serangan jantung
  • Kebutaan/ katarak
  • Koma
  • Angin Ahmar (Strok)
  • Sakit saraf atau mati pucuk
  • Gangrene atau anggota tubuh mati / membusuk

Penyakit kencing manis adalah antara penyakit yang tidak boleh sembuh tetapi ianya boleh di kawal. Untuk mengawalnya, kadar gula dalam peredaran darah hendaklah sentiasa berada pada kadar normal. Selain itu, kita hendaklah sentiasa memberikan perhatian kepada perkara-perkara berikut:

  • Pengambilan ubat atas nasihat doktor
  • Pemakanan sihat
  • Penjagaan berat badan
  • Selalu bersenam
  • Elakkan sebarang jangkitan

Oleh sebab itu, mencegah adalah lebih baik daripada merawat. Sebelum kita di sahkan mengidap penyakit kencing manis, anda perlu mengambil beberapa langkah, antaranya,

  • Memiliki berat badan unggul
  • Makan makanan yang berkhasiat dan berzat
  • Makan sesuai dengan umur dan aktiviti fizikal
  • Banyakkan makan buah-buahan, sayur-sayuran kekacang dan bijirin
  • Makan dengan kerap tetapi dalam kuantiti yang sedikit
  • Selalu melakukan senaman

Shaklee membekalkan nutrisi yang lengkap di dalam Set Sugar Control Shaklee, bagi meningkatkan kesihatan pengidap kencing manis.

Antara supplemen yang terkandung di dalam Set Sugar Control Shaklee, adalah

  1. Energizing Soy Protein (ESP)
  2. Vita-Lea Iron Formula
  3. GLA Complex
  4. Alfalfa Complex
  5. Sustained Release Vita-C
  6. Zinc Complex

Kebaikan yang terdapat di dalam set ini adalah,

  • Mengekalkan paras gula sihat dalam darah
  • Melegakan rasa kebas dan semut-semutan
  • Membantu menyembuhkan luka

____________________________________________

“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit”

Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

shakleelogo

FATIMAH BT TONY
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
♥ Contact No | Sms | Whatsapp : 019 – 854 0908
♥ Email : fatimah.vitashop@gmail.com

Sebagai Customer, Anda Layak Untuk Mendapatkan Keistimewaan Berikut, Exclusive Untuk Customer Kedai Vitamin Fatimah Sahaja:

❥ Exclusive Konsultasi PERCUMA secara berterusan selepas pembelian, bagi memastikan pengambilan vitamin adalah serasi & berkesan untuk customer
❥ Exclusive jemputan masuk ke “VIP Premium Client Support – Shaklee Exclusive Member” FB, berbincang serta berkongsi masalah semasa pengambilan vitamin, di samping perkongsian testimoni dari rakan-rakan pengguna Shaklee.
❥ Exclusive Jadual Pengambilan Vitamin akan di berikan selepas pembelian di buat, bagi memastikan customer mengambil vitamin dengan cara yang betul, sesuai dengan tujuan pengambilan agar ia lebih berkesan dengan cepat.

Shaklee adalah supplemen yang dipercayai lebih 50 tahun, ianya semulajadi, terbukti selamat & berkesan.

” Ingin menjana pendapatan 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya. Hanya buat bisnes secara online, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Exclusive Jutawan A2M Group di Facebook “

daftar ahli

 

 

Khasiat ESP Shaklee

Kenapa ESP ramai sangat peminat nyer!!! APA YANG BEST SANGAT DENGAN ESP NI!!!! Jom ambik tahu kelebihan protein ini yea ….

ESP Shaklee adalah antara makanan kesihatan yang mempunyai indeks glisemik yang rendah. Apakah indeks glisemik??

Index glisemik:

Indeks glisemik adalah indeks pengukuran mengenai kesan makanan yang mengandungi karbohidrat ke atas paras glukosa darah.Siapa yg memerlukan index glisemik yg rendah?
1. pesakit diabetes
2. mereka yang ingin berdiet.
3. mereka yang mempunyai tahap kolestrol tinggiManfaat indeks glisemik rendah:
1. Mencegah dan mengawal diabetes. Sebuah kajian yang diterbitkan dalam American Journal of Clinical Nutrition (Juli 2002) menyimpulkan bahwa makanan ber-indeks glikemik tinggi meningkatkan risiko terkena diabetes type 2.2. Mencegah kanser. Artikel lain dalam jurnal yang sama menyebutkan adanya korelasi antara makanan tinggi indeks glikemik dengan kenaikan risiko kanser kolorektal, kanser payudara dan mungkin juga kanser ovarium dan prostat. Dr Atkins dalam New Diet Revolution menyebut hubungan antara kanser dengan indeks glikemik yang didasari oleh fakta bahwa sel kanser “mendapatkan makanan dari gula.” Buku itu juga menyebutkan bahwa penderita kanser payudara lebih mungkin untuk selamat dan kurang mengalami kekambuhan jika tingkat insulin tubuh mereka lebih rendah.

3. Penyakit jantung. Risiko penyakit jantung meningkat selari dengan jumlah kolesterol tubuh Anda. American Journal of Clinical Nutrition juga melaporkan bahwa diet rendah indeks glikemik mengurangi kolesterol jahat dan trigliserida dalam waktu satu bulan.

6. Menurunkan obesitas. Makanan dengan indeks glikemik rendah menciptakan rasa kenyang yang lebih besar dan bertahan lebih lama. (sebab itu makan ESP semasa perut kosong menyebabkan kita akan rasa kenyang yang berpanjangan)

Nampak bukan kebaikan ESP? Jom dapatkan ESP bulan ni dengan harga promotion yang menarik. ESP membuatkan anda rase segar dan bertenaga

see!! hebat kan ESP ni..pe tunggu lagi…

______________________________________________________

“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit”

Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

shakleelogo

FATIMAH BT TONY
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
♥ Contact No | Sms | Whatsapp : 019 – 854 0908
♥ Email fatimah.vitashop@gmail.com

Sebagai Customer, Anda Layak Untuk Mendapatkan Keistimewaan Berikut, Exclusive Untuk Customer Kedai Vitamin Fatimah Sahaja:

❥ Exclusive Konsultasi PERCUMA secara berterusan selepas pembelian, bagi memastikan pengambilan vitamin adalah serasi & berkesan untuk customer
❥ Exclusive jemputan masuk ke “VIP Premium Client Support – Shaklee Exclusive Member” FB, berbincang serta berkongsi masalah semasa pengambilan vitamin, di samping perkongsian testimoni dari rakan-rakan pengguna Shaklee.
❥ Exclusive Jadual Pengambilan Vitamin akan di berikan selepas pembelian di buat, bagi memastikan customer mengambil vitamin dengan cara yang betul, sesuai dengan tujuan pengambilan agar ia lebih berkesan dengan cepat.

Shaklee adalah supplemen yang dipercayai lebih 50 tahun, ianya semulajadi, terbukti selamat & berkesan.

” Ingin menjana pendapatan 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya. Hanya buat bisnes secara online, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Exclusive Jutawan A2M Group di Facebook “

daftar ahli

 

October Promotion From Shaklee… I Love ESP SHAKLEE…

PROMOTION FOR OCTOBER IS BACK!!!!
—————————————————–

Saya pasti, ramai yang kat luar sana tu, bila dengar je, mengenai ESP Shaklee, semua tahu aper khasiatnya.. Khasiat ESP kalau nak sembang 1 mlm takkan habis, 2 mlm atau 10 mlm pun takkan habis…

Ini kerana ESP, boleh digunakan untuk pelbagai sebab atau tujuan..

Siapa yang layak ambil ESP?? Sudah pastinya, orang itu adalah anda sendiri..Ini kerana, ESP bukan setakat untuk supplemen oleh orang-orang yang memerlukan kesihatan lebih baik, malahan ia juga boleh di ambil oleh mereka yang memang sihat seperti, ANDA.

Malahan, ESP juga sesuai di ambil oleh mereka,
1. Ibu mengandung
2. Ibu Menyusu
3. Lelaki
4. Orang yang sakit kencing manis
5. Orang ingin diet
6. Orang yang inginkan anak
7. Kecantikan
8. Kesihatan
9. Orang yang mengalami pembedahan
10. Orang yang cepat rasa lesu dan letih
11. Wanita yang inginkan payudara anjal & tegang
12. Orang yang mempunyai masalah parut jerawat
13. Orang yang mempunyai masalah keguguran rambut
14. Orang yang mengalami masalah kulit berminyak
15. dan banyak lagi…

Kenapa ESP ini baik untuk tubuh badan kita?
Cuba anda bayangkan sebuah sampan, yang sering digunakan oleh nelayan untuk menangkap ikan. Kalau anda menyedari, betapa setiap Nelayan akan menjaga sampan mereka daripada sebarang kerosakan dan kebocoran, di sebabkan ia sering diguna ke laut di samping mengharungi badai yang melanda.

Tubuh badan kita, seumpama sampan nelayan tadi. Dalam kehidupan seharian, pasti ada kebocoran yang perlu di tampal.. Kebocoran yang ada pada tubuh kita ada seperti mudah di serang penyakit dan sebagainya. Jadi, ESP boleh membantu anda bagi memperbaiki kerosakan tersebut, dengan cara mengambilnya sebagai supplemen tambahan untuk di ambil dalam menu seharian.

KELEBIHAN ESP SHAKLEE

Kebaikan ESP yang begitu banyak, antaranya :-
1. Ia adalah protein Bukan GMO yang lengkap dengan semua asid amino perlu termasuk 9 asid amino penting yang tak dapat disediakan oleh tubuh badan kita.
2. Ia menyediakan 14 gram protein soya bukan GMO yang berkualiti tinggi
3. Berbanding dengan protein yang lain seperti protein dari sumber telur, daging dan tenusu, ESP Shaklee adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol.
4. Ia turut menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten
5. Protein soya membantu mengurangkan kolesterol
6. Mengandungi 5 vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian dan soya isoflavones
7. Mengikut kajian, Soya turut membantu wanita dalam pengawalan hormon semasa PMS.

Tambahan untuk kelebihan ESP dalam menjadikan

♥ kulit muka cantik, halus
♥ gebu dan berseri
♥ membantu hilangkan parut jerawat di muka
♥ memberi tenaga berpanjangan
♥ menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih ♥ menganjalkan kulit
♥ menganjalkan kembali payudara yang kendur
♥ cepat kenyang
♥ membantu dalam pengurusan berat badan.
♥ menyokong kesihatan imunisasi badan
♥ mengawal paras kolesterol
♥ menyokong kesihatan jantung dan prostat.

Kini, Shaklee telah menawarkan ESP dengan tawaran hebat Beli 6 PERCUMA 1..

Kalau anda fikir “6 canister banyak sangat lah.. Saya nak beli 1 or 2 je, Boleh??”

Sudah tentu Boleh… (^_-)..Saya menawarkan ESP Shaklee dengan harga yang AWESOME!!!.. Tawaran ini cuma terhad untuk pembelian dalam bulan OCTOBER Sahaja…

_________________________________________________________

“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit”

Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

shakleelogo

FATIMAH BT TONY
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
 Contact No | Sms | Whatsapp : 019 – 854 0908
 Email : fatimah.vitashop@gmail.com

Sebagai Customer, Anda Layak Untuk Mendapatkan Keistimewaan Berikut, Exclusive Untuk Customer Kedai Vitamin Fatimah Sahaja:

❥ Exclusive Konsultasi PERCUMA secara berterusan selepas pembelian, bagi memastikan pengambilan vitamin adalah serasi & berkesan untuk customer
❥ Exclusive jemputan masuk ke “VIP Premium Client Support – Shaklee Exclusive Member” FB, berbincang serta berkongsi masalah semasa pengambilan vitamin, di samping perkongsian testimoni dari rakan-rakan pengguna Shaklee.
❥ Exclusive Jadual Pengambilan Vitamin akan di berikan selepas pembelian di buat, bagi memastikan customer mengambil vitamin dengan cara yang betul, sesuai dengan tujuan pengambilan agar ia lebih berkesan dengan cepat.

Shaklee adalah supplemen yang dipercayai lebih 50 tahun, ianya semulajadi, terbukti selamat & berkesan.

” Ingin menjana pendapatan 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya. Hanya buat bisnes secara online, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Exclusive Jutawan A2M Group di Facebook “

daftar ahli

Pengambilan Vitamin Shaklee Sesuai Untuk Anda Sekeluarga

Assalamualaikum dan selamat pagi semua…bagaimana hari anda hari ini? adakah semua berjalan lancar seperti di rancang atau ada lagi yang tertinggal yang perlu di buat… Buat kerja jangan bertangguh-tangguh.. Biar cepat siap, cepat berlapang dada.. :-)

Kenapa saya mengatakan bahawa vitamin Shaklee ini sesuai untuk anda sekeluarga? Ini adalah kerana, vitamin Shaklee ini boleh diambil tidak kira peringkat umur sekalipun, biarpun anak anda yang baru lahir, atau datuk nenek yang sudah tua? Okay, mari saya terangkan kepada anda, bagaimana vitamin shaklee ini begitu istimewa sekali seperti ini.. :-)

Semua vitamin yang saya nyatakan di bawah ini adalah supplemen cadangan.. Ia mungkin sesuai atau tidak untuk anda ambil, kerana ia bergantung kepada kesihatan anda sendiri.. Adakah anda pengidap penyakit asma? Kencing manis? Darah tinggi? SLE? Ekzema? setiap penyakit ada penawarnya, kecuali tua dan mati.. InsyaALLAH.. :-)

Saya ingin kelaskan setiap supplemen ini berdasarkan usia ahli keluarga yang sedia ada.

  • Bayi 0 – 2 tahun : Pemberian susu ibu adalah vital. Untuk membekalkan nutrien yang mencukupi, tidak memerlukan sebarang suplemen, cukuplah si ibu yang mengambil Testimoni Ibu Menyusu dengan tambahan seperti OsteMatrix, Omega Guard & ESP. InsyaALLAH, air susu yang lebih bernutrisi untuk bayi anda.
  • 2 – 4 tahun : Meal Shake, Omega Guard
  • 4 – 12 tahun : Chewable Vita-C 100 mg, Chewable Vita-Lea, Meal Shake, Omega Guard
  • 12 tahun ke atas (Pelajar) : Set Family Wellness, Omega, Brilliant Set
  • Wanita Dewasa : Set Family Wellness, Set Supplemen Cadangan Untuk Wanita
  • Ibu Hamil : Set Family Wellness, ESP, OsteMatrix, Omega
  • Ibu Dalam Pantang : Set Supplemen Cadangan Untuk Ibu Berpantang, Vita-E, ESP, Omega
  • Ibu Menyusukan : Set Supplemen Cadangan Untuk Ibu Menyusu, Soy Protein, OsteMatrix, Omega
  • Lelaki Dewasa : Set Family Wellness, Vita-E
  • Jika terdapat ahli keluarga anda, yang mengalami masalah menelan pil : Meal Shake, Vivix, Nutriferon, ESP
  • Untuk Immuniti : Nutriferon
  • Untuk Antioksidan : Vivix

* Senarai di atas cuma cadangan, untuk produk / vitamin yang lebih sesuai boleh digunakan terlebih dahulu, sila hubungi saya untuk maklumat lanjut.

Shaklee sebenarnya produk untuk seisi keluarga. Ia lebih menjimatkan berbanding produk-produk lain kerana :-

1. Hanya mengandungi vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh, bukan bahan-bahan penggalak lain seperti steroid dan sebagainya.

2. Sesuai di ambil oleh seisi keluarga dan tiada bahan-bahan hanya khas untuk wanita/lelaki sahaja. Shaklee sesuai untuk semua, yang di atas itu cuma cadangan saya, ye takkan nak makan semua sekali kan..

3. Mengandungi wide-range produk pemakanan untuk seisi keluarga.

__________________________________________________________________________________________________________

“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit”

Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

shakleelogo

FATIMAH BT TONY
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
♥ Contact No | Sms | Whatsapp : 019 – 854 0908
♥ Email fatimah.vitashop@gmail.com

Sebagai Customer, Anda Layak Untuk Mendapatkan Keistimewaan Berikut, Exclusive Untuk Customer Kedai Vitamin Fatimah Sahaja:

❥ Exclusive Konsultasi PERCUMA secara berterusan selepas pembelian, bagi memastikan pengambilan vitamin adalah serasi & berkesan untuk customer
❥ Exclusive jemputan masuk ke “VIP Premium Client Support – Shaklee Exclusive Member” FB, berbincang serta berkongsi masalah semasa pengambilan vitamin, di samping perkongsian testimoni dari rakan-rakan pengguna Shaklee.
❥ Exclusive Jadual Pengambilan Vitamin akan di berikan selepas pembelian di buat, bagi memastikan customer mengambil vitamin dengan cara yang betul, sesuai dengan tujuan pengambilan agar ia lebih berkesan dengan cepat.

Shaklee adalah supplemen yang dipercayai lebih 50 tahun, ianya semulajadi, terbukti selamat & berkesan.

” Ingin menjana pendapatan 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya. Hanya buat bisnes secara online, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Exclusive Jutawan A2M Group di Facebook “

daftar ahli

Rahsia Memiliki Tubuh Badan Yang Langsing Terbongkar …

Baru hari ini, ada masa terluang sikit untuk selak majalah rapi, bulan ogos yang baru dibeli..hurm..banyak jugak info yang menarik ini..Dalam seronok-seronok membelek, terlihat tajuk “Sekilas …diet”.. mesti ramai yang berminat untuk mendapatkan tubuh badan yang cantik dan langsing..apatah lagi, bila seorang wanita itu sudah berkahwin dan mempunyai anak..Pasti akan merindui tubuh zaman dara dulu.. :-)

Menurut majalah rapi, pelbagai idea yang dicurahkan untuk mendapat tubuh badan yang menarik dan langsing, antaranya saya ingin kongsi bersama pembaca semua adalah,

1. Banyakkan mengambil protein

- Untuk mendapatkan berat badan yang ideal, ambillah makanan yang berprotein tinggi. Asid amino yang terdapat dalam protein membantu mengurangkan berat badan. Tetapi, jika anda mengambil protein tinggi, ia akan meningkatkan nafsu makan pula.

2. Makan ikan untuk ramping

- Anda tidak perlu bersusah payah untuk menguruskan badan. Ikan mampu membantu anda. Ini kerana kandungan omega 3 sangat baik untuk jantung dan mampu merampingkan lingkaran pinggang anda.

——————————————————————————————————————————————–

Walaupun sedikit info yang saya perolehi dari majalah ini, tetapi ia telah membuatkan saya teringat pada supplemen Shaklee..

Jika saya inginkan protein, saya cuma perlu mengambil ESP Shaklee.. Manakala untuk omega 3, saya boleh mendapatkan Omega Guard.. :-)

Ini kerana, ESP Shaklee:

  • merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak di hasilkan oleh tubuh manusia.
  • Malahan, ia juga turut di perkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
  • Ini membuatkan ESP sangat sesuai untuk semua peringkat umur, tidak kira tua atau muda.
  • Manakala, kandungan Indeks glisemik yang rendah, iaitu 39, menjadikan ESP sangat sesuai juga kepada pengidap kencing manis.
  • Awet muda kerana asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain-lain.
  • Baik untuk hormon
  • Membantu merendahkan paras kolesterol, mencegah risiko oesteoporosis dan sakit jantung
  • Baik untuk prostat
  • Merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot
  • Membekalkan tenaga dengan segera
  • Meningkatkan sistem imun, mencegah migrain, insomnia dan tekanan
  • Membaiki pigmentasi, masalah rambut gugur, beruban, kedutan dan kesan tua
  • Membaiki memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan

Bagi Omega Guard Shaklee pula,

  • Kelebihannya adalah, ia merupakan minyak ikan terbaik di dunia.. Ini kerana ia, diekstrak dari ikan laut air sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara jepun dan ia bukan dari hati minyak ikan.
  • Omega Guard adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan.
  • Berbanding dengan produk omega dipasaram, Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905 mg asid-lemak omega-3 EPA dan HDA.
  • Kebaikannya adalah, asid lemak Omega-3 merupakan asid lemak yang penting yang tak dapat dihasilkan oleh badan kita. Oleh itu, kita perlu mendapatkannya dari makanan.
  • Omega-3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan.
  • Ia juga boleh mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, bagi kulit licin dan kemerah-merahan.
  • Ia mencegah penyakit saluran darah dan strok – DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan saluran darah, dan peredaran darah yang lancar.
  • Membantu tumbesaran & perkembangan janin
  • Membantu perkembangan memori – DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina.
  • Penting terutamanya untuk kandungan yang sudah mencecah 6 bulan, kerana ia membantu untuk perkembangan otak janin semasa ia masih dalam kandungan.
  • Susu Ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi. DHA sangat penting untuk meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran serta membantu mencegah migraine.
  • Ia meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru – mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE dan penyakit buah pinggang.
  • Ia membantu menentang cancer. Kajian telah menunjukkan bahawa Omega 3 boleh mencega kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon.
  • Ia boleh meningkatkan enterogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan
  • Membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.
  • Memelihara fungsi-fungsi sendi
  • Mencegah insomnia.

—————————————————————————————————————–

“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit”

Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

shakleelogo1

FATIMAH BT TONY
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
Contact No | Sms | Whatsapp : 019 – 854 0908
Email : fatimah.vitashop@gmail.com

Sebagai Customer, Anda Layak Untuk Mendapatkan Keistimewaan Berikut, Exclusive Untuk Customer Kedai Vitamin Fatimah Sahaja:

❥ Exclusive Konsultasi PERCUMA secara berterusan selepas pembelian, bagi memastikan pengambilan vitamin adalah serasi & berkesan untuk customer
❥ Exclusive jemputan masuk ke “VIP Premium Client Support – Shaklee Exclusive Member” FB, berbincang serta berkongsi masalah semasa pengambilan vitamin, di samping perkongsian testimoni dari rakan-rakan pengguna Shaklee.
❥ Exclusive Jadual Pengambilan Vitamin akan di berikan selepas pembelian di buat, bagi memastikan customer mengambil vitamin dengan cara yang betul, sesuai dengan tujuan pengambilan agar ia lebih berkesan dengan cepat.

Shaklee adalah supplemen yang dipercayai lebih 50 tahun, ianya semulajadi, terbukti selamat & berkesan.

” Ingin menjana pendapatan 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya. Hanya buat bisnes secara online, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Exclusive Jutawan A2M Group di Facebook “

daftar ahli

 

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 495 other followers

%d bloggers like this: