Tag Archives: Kebaikan ESP Shaklee

ESP Shaklee – Rahsia Untuk Kekal Bertenaga Dan Sentiasa Awet Muda

Energizing Soy Protein Shaklee

  • Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein yang berasaskan kacang soya.
  • Hakikatnya, pengasingan protein yang pertama ini dicipta oleh Dr Shaklee pada awal 70-an.
  • Di mana, kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr Shaklee telah lama mengetahui protein soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul
  • Energizing Soy Protein ini diiktiraf di seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan.
  • Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi “non GMO” (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah.
  • Tambahan pula, setiap 850 g (satu canister Energizing Soy Protein) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.
  • Energizing Soy Protein dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.
  • Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
  • Ia sangat sesuai untuk semua peringkat umur – tua dan muda
  • Manakala, kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39, menjadikan  ia sangat sesuai juga kepada pengidap kencing manis.
  • Satu hidangan Shaklee ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

Tahukah Anda?

  • Indeks glisemik menempatkan kedudukan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah.

  • Karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai indeks glisemik (G.I) yang tertinggi manakala karbohidrat dengan G.I yang rendah pula memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan anda.
  • Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangkamasa panjang
  • Sesetengah protein soya diproses dengan alkohol
  • Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan.
  • Energizing Soy Protein dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavones genistein dan daidzein yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.

Kepentingan Protein Untuk Tubuh Anda

  • Protein adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia.
  • Ia juga merangsang fungsi psikologi
  • Maka, setiap organ kita memerlukan protein
  • Kekurangan protein menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, bantut pertumbuhan, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormon dan akhirnya boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ yang akhirnya boleh membawa kepada kematian

Khasiat ESP Shaklee

  • Awet muda – Asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda
  • Baik untuk hormon, kerana kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita
  • Ia membantu merendahkan paras kolesterol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung
  • Baik untuk prostat, genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser.
  • Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser.
  • Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopous dan pembesaran prostat
  • Merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepat sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut
  • Pembekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan
  • Memperbaiki pigmentasi, membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua
  • Membaiki memori, meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan.

_________________________________________________________________

“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit”

Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

shakleelogo

FATIMAH BT TONY
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
♥ Contact No | Sms | Whatsapp : 019 – 854 0908
♥ Email fatimah.vitashop@gmail.com

Sebagai Customer, Anda Layak Untuk Mendapatkan Keistimewaan Berikut, Exclusive Untuk Customer Kedai Vitamin Fatimah Sahaja:

❥ Exclusive Konsultasi PERCUMA secara berterusan selepas pembelian, bagi memastikan pengambilan vitamin adalah serasi & berkesan untuk customer
❥ Exclusive jemputan masuk ke “VIP Golden Clients Shaklee Support ” FB, berbincang serta berkongsi masalah semasa pengambilan vitamin, di samping perkongsian testimoni dari rakan-rakan pengguna Shaklee.
❥ Exclusive Jadual Pengambilan Vitamin akan di berikan selepas pembelian di buat, bagi memastikan customer mengambil vitamin dengan cara yang betul, sesuai dengan tujuan pengambilan agar ia lebih berkesan dengan cepat.

Shaklee adalah supplemen yang dipercayai lebih 50 tahun, ianya semulajadi, terbukti selamat & berkesan.

” Ingin menjana pendapatan 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee?Hubungi saya. Hanya buat bisnes secara online, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Exclusive Jutawan A2M Group di Facebook “

daftar ahli

 

Khasiat ESP Shaklee

Kenapa ESP ramai sangat peminat nyer!!! APA YANG BEST SANGAT DENGAN ESP NI!!!! Jom ambik tahu kelebihan protein ini yea ….

ESP Shaklee adalah antara makanan kesihatan yang mempunyai indeks glisemik yang rendah. Apakah indeks glisemik??

Index glisemik:

Indeks glisemik adalah indeks pengukuran mengenai kesan makanan yang mengandungi karbohidrat ke atas paras glukosa darah.Siapa yg memerlukan index glisemik yg rendah?
1. pesakit diabetes
2. mereka yang ingin berdiet.
3. mereka yang mempunyai tahap kolestrol tinggiManfaat indeks glisemik rendah:
1. Mencegah dan mengawal diabetes. Sebuah kajian yang diterbitkan dalam American Journal of Clinical Nutrition (Juli 2002) menyimpulkan bahwa makanan ber-indeks glikemik tinggi meningkatkan risiko terkena diabetes type 2.2. Mencegah kanser. Artikel lain dalam jurnal yang sama menyebutkan adanya korelasi antara makanan tinggi indeks glikemik dengan kenaikan risiko kanser kolorektal, kanser payudara dan mungkin juga kanser ovarium dan prostat. Dr Atkins dalam New Diet Revolution menyebut hubungan antara kanser dengan indeks glikemik yang didasari oleh fakta bahwa sel kanser “mendapatkan makanan dari gula.” Buku itu juga menyebutkan bahwa penderita kanser payudara lebih mungkin untuk selamat dan kurang mengalami kekambuhan jika tingkat insulin tubuh mereka lebih rendah.

3. Penyakit jantung. Risiko penyakit jantung meningkat selari dengan jumlah kolesterol tubuh Anda. American Journal of Clinical Nutrition juga melaporkan bahwa diet rendah indeks glikemik mengurangi kolesterol jahat dan trigliserida dalam waktu satu bulan.

6. Menurunkan obesitas. Makanan dengan indeks glikemik rendah menciptakan rasa kenyang yang lebih besar dan bertahan lebih lama. (sebab itu makan ESP semasa perut kosong menyebabkan kita akan rasa kenyang yang berpanjangan)

Nampak bukan kebaikan ESP? Jom dapatkan ESP bulan ni dengan harga promotion yang menarik. ESP membuatkan anda rase segar dan bertenaga

see!! hebat kan ESP ni..pe tunggu lagi…

______________________________________________________

“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit”

Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

shakleelogo

FATIMAH BT TONY
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
♥ Contact No | Sms | Whatsapp : 019 – 854 0908
♥ Email fatimah.vitashop@gmail.com

Sebagai Customer, Anda Layak Untuk Mendapatkan Keistimewaan Berikut, Exclusive Untuk Customer Kedai Vitamin Fatimah Sahaja:

❥ Exclusive Konsultasi PERCUMA secara berterusan selepas pembelian, bagi memastikan pengambilan vitamin adalah serasi & berkesan untuk customer
❥ Exclusive jemputan masuk ke “VIP Premium Client Support – Shaklee Exclusive Member” FB, berbincang serta berkongsi masalah semasa pengambilan vitamin, di samping perkongsian testimoni dari rakan-rakan pengguna Shaklee.
❥ Exclusive Jadual Pengambilan Vitamin akan di berikan selepas pembelian di buat, bagi memastikan customer mengambil vitamin dengan cara yang betul, sesuai dengan tujuan pengambilan agar ia lebih berkesan dengan cepat.

Shaklee adalah supplemen yang dipercayai lebih 50 tahun, ianya semulajadi, terbukti selamat & berkesan.

” Ingin menjana pendapatan 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya. Hanya buat bisnes secara online, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Exclusive Jutawan A2M Group di Facebook “

daftar ahli

 

ESP Shaklee Memang Best Lah …

Kenapa ESP bagus untuk anda sekeluarga???

  • Ini adalah kerana, PROTEIN adalah ASAS dan MAKANAN kepada sel.
  • Protein penting untuk pembentukan dan pembaharuan sel.
  • Jadi, bila sel SIHAT dan cukup ENERGY.
  • PENYERAPAN nutrien adalah lebih OPTIMUM

Kalau Anda Nak KURUSESP membantu mengawal selera makan

Nak PUASAESP memberi rasa kenyang lebih lama.. Membekalkan tenaga sepanjang hari

Nak TAMBAH SUSU IBUESP membantu mempercepatkan penghasilan susu

Nak CANTIKESP menggebu, melicin dan menganjalkan kulit

Nak SIHATESP menyihatkan tubuh keseluruhannya

Kalau PREGNANTESP membantu menguatkan rahim untuk pembentukan otot baby

Nak PREGNANTESP membantu memelihara dan memulihara rahim.. membekalkan tenaga

KeBEST-an ESP SHAKLEE masih banyak lagi … Cuma bagi sesiapa yang pernah consume je boleh tahu apa juga yang BEST ESP SHAKLEE ni…

Anda berminat???

Boleh hubungi saya, SMS/WhatsApp : 019-854 0908 / 019-453 0108 atau BBM : 2A719C64

Sempena Promosi Bulan Oktober 2012 ni, Shaklee menawarakan, Pembelian 6 canister ESP, Percuma 1 canister ESP.. Bagi yang berminat untuk membuat stok, sebab ESP ni memang BEST, tambahan pula, expiry date dia sehingga tahun 2014, Jadi tidak rugi bagi mereka yang berminat. Tambahan pula, anda boleh membelinya dengan harga yang sangat MURAH, HANYA UNTUK BULAN OKTOBER INI…

Cepat JANGAN LEPASKAN Peluang…

_______________________________________________________________________

“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit”

Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

shakleelogo

FATIMAH BT TONY
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
♥ Contact No | Sms | Whatsapp : 019 – 854 0908
♥ Email : fatimah.vitashop@gmail.com

Sebagai Customer, Anda Layak Untuk Mendapatkan Keistimewaan Berikut, Exclusive Untuk Customer Kedai Vitamin Fatimah Sahaja:

❥ Exclusive Konsultasi PERCUMA secara berterusan selepas pembelian, bagi memastikan pengambilan vitamin adalah serasi & berkesan untuk customer
❥ Exclusive jemputan masuk ke “VIP Premium Client Support – Shaklee Exclusive Member” FB, berbincang serta berkongsi masalah semasa pengambilan vitamin, di samping perkongsian testimoni dari rakan-rakan pengguna Shaklee.
❥ Exclusive Jadual Pengambilan Vitamin akan di berikan selepas pembelian di buat, bagi memastikan customer mengambil vitamin dengan cara yang betul, sesuai dengan tujuan pengambilan agar ia lebih berkesan dengan cepat.

Shaklee adalah supplemen yang dipercayai lebih 50 tahun, ianya semulajadi, terbukti selamat & berkesan.

” Ingin menjana pendapatan 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya. Hanya buat bisnes secara online, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Exclusive Jutawan A2M Group di Facebook “

daftar ahli

Rahsia Memiliki Tubuh Badan Yang Langsing Terbongkar …

Baru hari ini, ada masa terluang sikit untuk selak majalah rapi, bulan ogos yang baru dibeli..hurm..banyak jugak info yang menarik ini..Dalam seronok-seronok membelek, terlihat tajuk “Sekilas …diet”.. mesti ramai yang berminat untuk mendapatkan tubuh badan yang cantik dan langsing..apatah lagi, bila seorang wanita itu sudah berkahwin dan mempunyai anak..Pasti akan merindui tubuh zaman dara dulu.. :-)

Menurut majalah rapi, pelbagai idea yang dicurahkan untuk mendapat tubuh badan yang menarik dan langsing, antaranya saya ingin kongsi bersama pembaca semua adalah,

1. Banyakkan mengambil protein

- Untuk mendapatkan berat badan yang ideal, ambillah makanan yang berprotein tinggi. Asid amino yang terdapat dalam protein membantu mengurangkan berat badan. Tetapi, jika anda mengambil protein tinggi, ia akan meningkatkan nafsu makan pula.

2. Makan ikan untuk ramping

- Anda tidak perlu bersusah payah untuk menguruskan badan. Ikan mampu membantu anda. Ini kerana kandungan omega 3 sangat baik untuk jantung dan mampu merampingkan lingkaran pinggang anda.

——————————————————————————————————————————————–

Walaupun sedikit info yang saya perolehi dari majalah ini, tetapi ia telah membuatkan saya teringat pada supplemen Shaklee..

Jika saya inginkan protein, saya cuma perlu mengambil ESP Shaklee.. Manakala untuk omega 3, saya boleh mendapatkan Omega Guard.. :-)

Ini kerana, ESP Shaklee:

  • merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak di hasilkan oleh tubuh manusia.
  • Malahan, ia juga turut di perkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
  • Ini membuatkan ESP sangat sesuai untuk semua peringkat umur, tidak kira tua atau muda.
  • Manakala, kandungan Indeks glisemik yang rendah, iaitu 39, menjadikan ESP sangat sesuai juga kepada pengidap kencing manis.
  • Awet muda kerana asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain-lain.
  • Baik untuk hormon
  • Membantu merendahkan paras kolesterol, mencegah risiko oesteoporosis dan sakit jantung
  • Baik untuk prostat
  • Merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot
  • Membekalkan tenaga dengan segera
  • Meningkatkan sistem imun, mencegah migrain, insomnia dan tekanan
  • Membaiki pigmentasi, masalah rambut gugur, beruban, kedutan dan kesan tua
  • Membaiki memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan

Bagi Omega Guard Shaklee pula,

  • Kelebihannya adalah, ia merupakan minyak ikan terbaik di dunia.. Ini kerana ia, diekstrak dari ikan laut air sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara jepun dan ia bukan dari hati minyak ikan.
  • Omega Guard adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan.
  • Berbanding dengan produk omega dipasaram, Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905 mg asid-lemak omega-3 EPA dan HDA.
  • Kebaikannya adalah, asid lemak Omega-3 merupakan asid lemak yang penting yang tak dapat dihasilkan oleh badan kita. Oleh itu, kita perlu mendapatkannya dari makanan.
  • Omega-3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan.
  • Ia juga boleh mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, bagi kulit licin dan kemerah-merahan.
  • Ia mencegah penyakit saluran darah dan strok – DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan saluran darah, dan peredaran darah yang lancar.
  • Membantu tumbesaran & perkembangan janin
  • Membantu perkembangan memori – DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina.
  • Penting terutamanya untuk kandungan yang sudah mencecah 6 bulan, kerana ia membantu untuk perkembangan otak janin semasa ia masih dalam kandungan.
  • Susu Ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi. DHA sangat penting untuk meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran serta membantu mencegah migraine.
  • Ia meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru – mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE dan penyakit buah pinggang.
  • Ia membantu menentang cancer. Kajian telah menunjukkan bahawa Omega 3 boleh mencega kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon.
  • Ia boleh meningkatkan enterogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan
  • Membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.
  • Memelihara fungsi-fungsi sendi
  • Mencegah insomnia.

—————————————————————————————————————–

“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit”

Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

shakleelogo1

FATIMAH BT TONY
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No. : 887938 ]
Contact No | Sms | Whatsapp : 019 – 854 0908
Email : fatimah.vitashop@gmail.com

Sebagai Customer, Anda Layak Untuk Mendapatkan Keistimewaan Berikut, Exclusive Untuk Customer Kedai Vitamin Fatimah Sahaja:

❥ Exclusive Konsultasi PERCUMA secara berterusan selepas pembelian, bagi memastikan pengambilan vitamin adalah serasi & berkesan untuk customer
❥ Exclusive jemputan masuk ke “VIP Premium Client Support – Shaklee Exclusive Member” FB, berbincang serta berkongsi masalah semasa pengambilan vitamin, di samping perkongsian testimoni dari rakan-rakan pengguna Shaklee.
❥ Exclusive Jadual Pengambilan Vitamin akan di berikan selepas pembelian di buat, bagi memastikan customer mengambil vitamin dengan cara yang betul, sesuai dengan tujuan pengambilan agar ia lebih berkesan dengan cepat.

Shaklee adalah supplemen yang dipercayai lebih 50 tahun, ianya semulajadi, terbukti selamat & berkesan.

” Ingin menjana pendapatan 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya. Hanya buat bisnes secara online, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Exclusive Jutawan A2M Group di Facebook “

daftar ahli

 

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 495 other followers

%d bloggers like this: